Logica e o materie care ar trebui predata mult mai devreme. Deja in clasa a noua ea este o materie ori banala (pentru multi), cu principii evidente (da, da, nu e chiar asa incalcit Organonul lui Aristotel), ori (in majoritatea cazurilor) este deja prea tarziu sa incerci sa predai logica unor elevi care duc o asa crasa lipsa de asa ceva - intr-a noua nu poti sa te apuci sa le torni fundamentele logicii unor copii drogati cu f. salam sau guta, e prea tarziu pentru ei!
Foarte interesanta. La inceput si mie mi s-a parut ceva aiurea dar la scurt timp am invatat sa o apreciez. E o disciplina esentiala, foarte frumoasa. Mi-a placut foarte mult. Raspundeam ora de ora. Aveam o satisfactie extraordinara la aceasta materie.
Mie mi-a plăcut logica foarte mult. E doar logic, nu ştiu cum să îţi explic...
E adevărat că sunt şi concepte noi, alte denumiri, dar toate sunt legate printr-o anumită lege raţională, numită logică.
Asa eram si eu, la fel ca tine! nu intelegeam nimic! dar pe parcurs pana la sfarsitul clasei a -9a mi-am dat seama ca e frumoasa, desi am avut motivele mele pentru care nu o apreciez!
Sunt a 9-a si logica asta este ilogica
Eu mereu ii spun profei. Oricum stiu ca in liceele de filologie acum logica este foarte importanta. Intre a 12-a o sa facem psihologie si filozofie.
Ah! Ce amintiri imi trezesti cu intrebarea ta Nici eu nu intelegeam nimic din materia asta... Nici colegii mei. Aveam o profa care spunea ca suntem mincinosi, ne rupem foile din caiet, nu facem temele(niciodata nu ne-a dat teme, dar ea credea ca ne-a dat
), cand vorbea cu noi, nu se uita direct in ochi. Era ciudata, avea un aspect tare neingrijit(adica era foarte murdara)...
Urat! Materia era de-a dreptul idioata, era sa te tampeasca, nu sa iti dezolvte o gandire logica, cel putin stilul de predare al profesoarei mele asta exemplifica. Mi-a iesit media 7... n-am avut pprobleme cu corigente sau chestiuni de genul, am avut noroc ca nu am avut alt profesor.
O seara buna!
Depinde si de profesor...eu aveam un profesor de logica de la care nu intelegeam nimic, vorbea singur cu prietenii lui imaginariAm avut noroc ca am trecut
Dar ca materie e buna de ceva
Mie mi se pare ff simpla
trebuie sa fii deschisa si sa rezolvi prin cele mai simple metode
adooor logica :X
Mie mi-a placut foarte mult. In clasa a 10-a de asemenea mi-a placut psihologia (ceea ce m-a determinat sa si aleg facultatea la care sunt acum), "inrudita" cu logica. Poate nu o intelegi din cauza modului in care va preda profesoara/profesorul, conteaza foarte mult si asta.
Logica este esenţială pentru comunicarea umană. Principiile ei se aplică implicit. Cum mi se pare mie logica? Fascinantă! Dacă vrei să începi să o înţelegi, uite aici câteva articole din domeniu: http://johnye2e.blogspot.com/search/label/Logic%C4%83
Eu am o profesoara de groaza. Si nici materia nu e placuta. Logica numai logica nu mi se pare. Mi-era frica sa nu raman corigent, dar am scapat anul asta cred
Alexandra18000000 întreabă: