| FORMULADTI a întrebat:

Cu permis de categoria A2 pana la cati cm3 poti conduce? Adica 35 de kw cati cm3 sunt?!

Răspuns Câştigător
| olivert1310 a răspuns:

Ca sa-ti fie clar ce poti conduce: asa cum s-a scris motocicleta nu trebuie sa aiba mai mult de 35kw care in cai putere vine 46, 9 sau sa aiba raport putere/greutate care sa nu depaseasca 0, 2kw/kg. Deci este simplu, nu ma apuc eu sa-ti calculez, calculeaza singur. Iei fiecare motocicleta in parte care sa nu aibe mai mult de 47 cai putere, indiferent de cilindree si imparti puterea ei la greutatea ei. ATENTIE, nu imparti caii puetere la greutate ci kw-tii la greutate. Transformi caii putere in kilowatti. (1 KW=cca1, 34 CP). Asa in mare poti conduce una cu motor de 600 cc dar sa fie mai veche de prin anii '90 ca alea au motoare mari, greutate mare si putere mica in comparatie cu un motor de 600 cc dar din anul 2000. Deci poti conduce orice motor care are maxim 47cp si o greutate de cel putin 170 kg. Sub greutatea asta raportul putere/greutat este mai mare de 0, 2kw/kg deci nu o poti conduce legal. Numai bine si grija mare in trafic sa nu mori de tanar. Si eu am A-ul dar l-am dat la 18 ani dupa vechea legislatie.

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La categoria A2 nu este prevazuta capacitatea cilindrica. Si 35 KW nu este capacitate cilindrica ci puterea motorului, 35 KW sunt cca 47 CP (1 KW=cca1, 34 CP).
Conform OUG 195/2002, astfel cum a fost modificata prin Legea nr.203/2012, citez:
"c) categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;"

| Master1ro a răspuns:

Salut,
CATEGORIA A2
Motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale.
18 ani impliniti pentru aceasta categorie!

| viotedy a răspuns:

Daca ai de ex.70 kg poate avea moto 14 kw, nu conteaza cm.

| Anonymous112 a răspuns:

Pana la 3.5 k. Funa?

| AndreiILB a răspuns:

Pana la 3500 kg funda?

| olivert1310 a răspuns (pentru AndreiILB):

Ce 3500 kg visezi tu? Aia este greutatea unu jeep. Nu exista nici o motocicleta cu greutatea asta. Total pe langa draga Andy1221. Mai studiaza si apoi da sfaturi.

| AndreasfromMetallicA a răspuns (pentru olivert1310):

Nu iti pune mintea cu el!

| Puficilika a răspuns:

Poti conduce o masina de maxim 3500 g.

| olivert1310 a răspuns (pentru Puficilika):

Categoria A2 este strict pentru vehicule pe 2 sau 3 roti, nicidecum pentru autoturisme. Unde ai vazut tu vehicul pe 2 roti cu greutatea de 3500 kg?(banuiesc ca la kg te referi, la cum ai notat, inteleg 3500 grame)

| dennniiisss a răspuns:

250cc

| Matei_Bosca_1995 a răspuns:

Sa inteleg daca imi cumpar un yamaha dragstar de 400cc si 233 kg si 23.5 kW) il pot conduce cu a2?