Cel mai bine ar fi să consulți un dermatolog, dar până una-alta îți prezint câteva posibilități de a scăpa de acnee (nu există însă o garanție că vor da rezultate pozitive și în cazul tău și nu vor exista efecte adverse de nici un fel).
La ora actuală unul dintre cele mai bune tratamente importiva acneei este Zineryt. Este foarte bun în lupta cu coşurile şi pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curată şi uscată de 1-2 ori pe zi. Aici poţi citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137. Îl găseşti la orice farmacie şi costă în jur de 30-35 RON (se eliberează fără rețetă). Pe lângă folosirea Zineryt-ului trebuie să ai şi o alimentaţie sănătoasă. Mai puţine dulciuri, grăsimi, sucuri acidulate, mai multe fructe şi legume. Poţi să mai foloseşti şi apă termală (îmi place cel mai mult cea de la Avene), o cremă hidratantă, hrănitoare de la Avene, o cremă de gălbenele și/sau tinctură de propolis pentru cicatrici rămase în urma coşurilor, plus vitaminele E, A, C şi Zn pe cale orală (şi nu numai). Şi este foarte importantă curăţarea zilnică a pielii (dimineaţa şi seara). Ai nevoie de un gel de curăţare cât mai bun. Interesează-te la farmacie, şi vei fi ajutat/ă să alegi unul potrivit tipului tău de ten.
Nu uita să treci pe la dermatolog!
Succes.
Sărbători fericite!
Bună,
Ca să tratezi acneea, trebuie să ştii întâi de ce apare ea ca să poţi astfel să o previi.Ar fi foarte multe de spus dar îţi voi da nişte articole pe care le recomand tuturor adolescentelor (şi adolescenţilor!) pentru că presupun că eşti una dintre ele. Sunt simplu de înţeles şi utile :
http://www.noifetele.ro/beauty/skin3.php
http://www.noifetele.ro/askanna/faq_6.php
http://www.noifetele.ro/beauty/beauty.php
Şi acum nişte articole ceva mai complexe :
http://www.clopotel.ro/......le-52.html
Baftă în lupta cu acneea şi Crăciun Fericit! :x
Sarut mîna pentru coșuri încercati batonul teea tree de la oriflame, este foarte bun.
Pai incearca sa mananci putnina drojdie in fiecare dimineata (faci o biluta mica nu multa) sper sa te ajute; la mine a functionat
Uite cateva solutii:
-Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.
-Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic. Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.
Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.
-Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.
-Consuma morcovi, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A intareste tesutul protector al pielii si previne acneea. Ajuta la reducerea producerii de sebum. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea si intarirea tesutului pielii si a membranelor mucoase. De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic, de care corpul tau are nevoie pentru eliminarea toxinelor. O deficienta de vitamina A poate duce la aparitia acneei.
-Evita machiajul incarcat si, daca este posibil, renunta complet la el. Produsele de machiaj contribuie la inchiderea porilor, cauzand aparitia mai multor cosuri si puncte negre. Daca trebuie sau vrei neaparat sa porti machiaj, asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt pe baza de apa.
-Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.
-Fata de perna trebuie spalata zilnic sau la fiecare cateva zile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, asigura-te de inlocuirea frecventa a fetei de perna cu o alta curata. Aceasta deoarece, in timpul somnului, stai culcata pe fata de perna, care absoarbe uleiurile pielii tale. Astfel, in fiecare noapte, tenul tau se va incarca si murdari din cauza uleiurilor impregnate in tesatura, ceea ce agraveaza problema. Tocmai de aceea, este important sa iti mentii lenjeria de pat curata in permanenta.
Sper ca ti-am fost de ajutor si mult succes cu cosurile! Sarbatori fericite iti urez!
Pai uite ce idee ti-as da eu,puneti o compresie cu gheata pe cosul respectiv,sau spala-ti fata cu apa si in apa sa fie flori,dar nu din parcuri pentru ca acolo sunt stropite deseori cu substante si prafuite.Mie asa imi trebuie cosurile, eu nu prea mai am, apropo tu cati ani ai? Sper ca te-am ajutat. Funda?:*:*:*
Si eu am incercat...du-te la farmcie si intreaba de isotrexin. farmacista til va da impreuna cu o lotiune cu care sa te dai inainte de aplicarea cremei deoarece trebuie curatat tenul... sper ca te-am ajutat, sa stii am incercat acest tratament si este ff boon rezultatele se vad imediat