Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 20 Decembrie 2024 sunt:
Buna ziua, Aveti idee ce cota de mostenire ar putea avea bunica supravietuitoare pentru o casa construita in timpul casniciei dar e trecut socrul ei ca proprietar? sotul si socrul ei sunt decedati.
Salut Dau Funda Am o mașină și e trecută pe numele lui Tata, vreau să o trec pe numele meu dar problema e ca Tata e decedat se poate trece doar dacă fac masa succesorală sau se poate altfel din...? (mai mult)
Bună seara am o intrebare, va rog fara critica chiar daca o merit. Azi pe data de 19 decembrie am furat dintr- un magazin la casa de marcat am fost intampinata de o firma de securitate deoarece magazinul...? (mai mult)
Bună tuturor, am o urgență. Eu am 22 de ani și stau cu bunica mea și 2 unchi și mai am alt unchi care stă în altă casă și e bețiv și de 20 de ani vine aici la bunica mea și o amenință,...? (mai mult)
Salut! Vreau sa cumpăr o mașină din UK in vederea dezmembrării in Romania. (nu sunt rezident in UK) Știu doar că la mașina imi trebuie asigurarea provizorie făcută de mine, taxe de drum din celelalte...? (mai mult)
Acum ca PSD nu va mai fi la guvernare credeți că PNL, USR și UDMR se vor înțelege între ele? Au mai fost la guvernare în 2020-2021 dar nu s-au înțeles!
Intrebare de 1000 de puncte. Daca am parcat pe loc de handicapati cca 20 de minute si dupa am plecat, nefiind un politist langa masina; este posibil sa imi vina prin posta o amenda sau trebuie sa stea...? (mai mult)
Salut! Dacă am cumpărat o mașină pe data de 25 noiembrie și nu am reușit încă să îi fac actele, pot circula cu aceasta după trecerea în noul an dacă mașina este încă în termen (90...? (mai mult)
Bună, a facut mama mea un contract de închiriere cu telerenta și din n motive nu a putut plăti vreo 2 luni și acum o suna și o amenință sa plătească pana luni altfel o cercetează penal pentru...? (mai mult)
Salut TPU, va rog o informatie legata de plata fondului de rulment :in data de 21.11. 2024 am cumparat un apartament in care o sa ma mut si am fost la asociatia de propietari pentru a declara contractul...? (mai mult)
Cum poate deveni sistemul din Romania autoritar din democratic?
Buna seara tuturor. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret la intrebarea: "Am voie cu elemente ornamentale(tatuaje) vizibile in uniforma de vara daca vreau la academia de politie?". Va multumesc pentru...? (mai mult)
Partitocrație (statul partidelor) unde actorii sunt ei sau Democratie? De ce sa avem un stat cu o mie de institutii cand anticii puteau doar cu una?
Opinii Nicușor Dan președinte? Cheers
Buna ziua! Am fost la A.P.I.S.M.B pentru a face cerere pentru alocația restanta. Am implinit 18 ani in 2022, sunt inca elev dar nu am mai primit alocatie din mai 2022 si am aflat ca trebuie sa ma duc...? (mai mult)
Salut! Am 16 ani si parintii mei sunt divortati de 6 ani, eu si sora mea suntem in cresterea tatalui.Tatal meu nu se ocupa de cresterea noastra, ba chiar si- a intemeiat o noua familie in care acolo ii...? (mai mult)
Salut! Ma pot inscrie la scoala de soferi, daca deja am terminat orele si urmeaza sa am sala pentru alta categorie?
Salutare! Dacă am trimis colete în valoare de 8000 ron anul acesta cu ramburs pe card de revolut, trebuie sa declar la anaf, sau nu? (Persoana fizica) Dacă trebuie va rog sa îmi spuneți cât ar...? (mai mult)
Salutare, în urmă cu aproximativ 2 ani am fost prins de un echipaj de poliție cu niște "prostii" asupra mea, am fost dus la secție si mi s- a întocmit un proces verbal ( am fost încadrat la consum...? (mai mult)
Buna seara. Am inceput sa fac livrari cu glovo de 3 saptamani, ca sa pot face asta neavand pfa sau srl a trebuit sa fac contract individual de munca cu un " partener de flota " care imi opreste din castiguri...? (mai mult)
Care credeți că vor fi candidații pentru alegerile prezidențiale din 2025? Sunt șanse să scăpăm de Georgescu?
Dacă am împrumutat bani cuiva fără contract la notar dar am dovada pe aplicația de la banca pe telefon pot rezolva ceva la politie sau trebuie dat în judecata?
Salut! Am 17 ani, sunt cetățean român și vreau să călătoresc singur în Irlanda. Conform legislației UE, știu că pot călători între statele membre doar cu cartea de identitate (CI), dar...? (mai mult)
Buna ziua! Am fost victima unui revenge p0rn. Doresc sa raportez autoritatilor acest lucru si nu stiu unde. Doresc sa fac asta online. Daca aveti informatii unde si cum adresati- mi- le va rog. Multumesc...? (mai mult)
Ce se intampla in cazul unui razboi mondial cu economiile noastre din banci?
Bună, am auzit ca romanii vor putea calatori în America din 2025 fara viza. Ce înseamna asta? Ca o sa poata asa oricine vai de el cu bani sa ajunga acolo si sa stea si cat vrea?…. Doamne nu o sa ...? (mai mult)
E legal sa folosesti o scara laterala sa te urci pe o cladire? I dono ca exemplu ai palatul culturii ca are o scara in spate pe care ai putea sa te urci.
Am și eu o situație mai dificila. Am fost cu un tovaras la o prietena a lui acasa.Totul bine și frumos pana aici.Am stat toți trei, am vorbit a fost ok, pana la un moment dat când asta a văzut...? (mai mult)
Caut o informație, am făcut o plângere împotriva cuiva care mi.a oprit lucrurile fără voia mea un laptop și un telefon și o pereche de căști. Cam cât durează până semnează procurorul plângerea...? (mai mult)
Cand primești alocatia ca elev ce a implinit 18 ani, o primesti mereu din urma cu un an sau o primesti in fiecare Luna pentru luna trecuta?
Salut TPU. Am fost implicat intr- un accident rutier cu victime, cele doua victime au un picior rupt si o mana rupta, probabil va fi mai putin de 90 de zile ingrijiri medicale. Vina a fost a mea si...? (mai mult)
Buna ziua. Are cineva idee când îmi pot lua înapoi permisul de conducere ținând cont de faptul că am comis următoarele fapte? : conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată...? (mai mult)
Salut! Dacă fac școala de șoferi în București eu fiind din alt oraș, termin orele și dau sala în București și apoi vreau să dau examenul practic în orașul de domiciliu, cam în ce constă...? (mai mult)
Intrebare pentru domnul Ioan de la sal. Dumneavoastra ce credeti care e motivul acestui fenomen caci deja s- a dat si la stiri ca cei care din septembrie incoace au intrat in pensie normala nu au primit...? (mai mult)
Buna ziua! Sunt în preaviz și am nevoie sa îmi iau concediu medical in perioada aceasta. Stiu ca se intrerupe perioada de preaviz din momentul in care incepe medicalul, insa întrebarea este daca îmi...? (mai mult)
Deci Iohannis o să fie președinte și de Revelion?
In cat timp poate fi contestata o lege la curtea constitutionala?
Ce parere aveti de Cristian Diaconescu președinte? chiar dacă are 65 de ani, îl vad foarte lucid și prezent în realitate, voi ce spuneți?
Buna ziua! Mi- a fost luat talonu pentru anvelope. Am fost la rar am trecut mi- a pus ștampila pe dovada mai rămâne doar sa merg la poliția rutieră sa ridic talonul.dar au program doar marți și...? (mai mult)
Salutare, urmează să fac școala de șoferi C+ E plus atestate, și nu știu dacă la E mai trebuie să dau sala, mie mi- a zis cineva ca aș da decât la C și la E sunt atestatele, voi ce părere ...? (mai mult)
Salut! Mi- am făcut un abonament la sensino.ro mai demult și recent am primit o scrisoare în care trebuie să plătesc 45 euro. Am plătit și am trimis din nou e- mail cu anularea abonamentului ( au...? (mai mult)
Buna ziua. Am și eu o intrebare. Când îmi pot lua înapoi permisul de conducere daca am comis următoarele infracțiuni : conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată...? (mai mult)
Buna seara, am primit amânarea aplicării pedepsei inchisorii cu 2 ani de probatiune pentru conducere atv cu perm. suspendat. Am legalizat hotararea, fiind definitivă iar astazi am mers la servicul...? (mai mult)
Dreptul de uzufruct (pentru un imobil), cum se dobândește? Trebuie să fie un document care exprimă clar dreptul de uzufruct, beneficiarul și cine-cui îl dă?
Bună, poate a mai trecut cineva prin asta. Un prieten a luat o amendă penală in jur de 1500€ în Germania a plătit o perioadă apăi s- a întors in România definitiv acum 9 ani … acum vrea să...? (mai mult)
Dacă vreau să fac test de poligraf în anchetă sau pentru a dovedi nevinovăția sau altele se poate? Doar o curiozitate Ms frumos și fundă.
Daca dau de permis in uk la 17 ani pot sa conduc si in Romania?
Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la situatia urmatoare. Am fost angajata pentru doua saptamani la o firma unde chiar am avut la inceput o dorinta mare sa uit problemele de tot felul ...? (mai mult)
Iohannis va rămâne președinte pana în 21 decembrie și va numi un interimar sau va rămâne pana în martie-aprilie 2025? Cum ar fi mai bine?
Va salut! Am fost cercetat intr- un dosar penal pentru conducere fara permis, in cauza, am condus cu permisul suspendat! Dupa tot balamucul, am primit amanarea aplicarii pedepsei, cu drept de apel...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
ALM2000RO întreabă:
Nsisisnsisjjsjs întreabă:
Ryumex întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Stiri ciudate, dar adevarate
Poti sa afli care e versiunea corecta a stirilor din acest quiz?