Wishful thinking?!
Am răspuns pe cine prefer şi susţin. Tu nu ştiu ce ai înţeles.
Ca toti ne dorim sa iasia Iohannis, dar ca exista dubii in ce priveste sansele lui reale.
Mai degrabă există dubii gen "se va vota mai mult decât se va fura (direct sau indirect)?". Dacă nu ar exista mârşăvii PSD-iste, printre care şi împiedicarea românilor din diaspora să voteze, atunci Iohannis ar câstiga detaşat, fără niciun dubiu.
Vedem, însă, astăzi câţi români nu vor putea să voteze şi vor protesta în faţa secţiilor de votare şi câţi români vor ieşi în stradă din motive evidente, iar mâine-poimâine vom vedeam cam cât s-a furat în total, indiferent de rezultat.
Sper, însă, că în ciuda tuturor piedicilor, raţiunea şi bunul simţ, simţul civic al majorităţii românilor vor câştiga.
Pai la dubiile astea ma refeream si eu, dar sunt reale si pot juca un rol major in ecuatia alegerilor. Ma intreb oare ce vom face cu aceasta gaselnita cu sectiile din strainatate? Vom astepta alegerile viitoare sa vedem ca iarasi suntem fraieriti pe fata, fara nicio jena, sau luam atitudine ca asa ceva sa nu se mai intample niciodata, niciunui cetatean, daca doreste sa voteze, sa nu i se mai alieneze dreptul la vot de un neica nimeni si vremelnic. Ponta, pe asta se bazeaza, pe faptul ca avem noi bun simt, ca de maine, indiferent cine va fi Presedinte si indiferent cum va fi castigat alegerile, ne vom intoarce la joburile noastre, ne vom plati in continuare taxele si ne vom reintalni si mai nefericiti peste doi ani cand din nou un alt Ponta sau acelasi va mai promite 100 de lei unora, le va mai plange de mila altora si va fura si minti cat va putea pentru a-si asigura privilegii lui si gastii lui de canalii si mafioti. Iti dai seama ca daca iese Ponta presedinte (Doamne fereste!) o sa avem un plagiator in fruntea tarii? Ce nenorocire! un hot ordinar care a furat ca sa se faca doctor in drept (ironic!) ii va ocroti, amnistia, gratia in numele binelui comun pe toti nenorocitii si marsavii care-l inconjoara. Odiosul si Sinistra 2.0!
Da, ai mare dreptate.
În caz dacă...eu mă aştept la o revoluţie de proporţii. Protestele de până acum sunt copii mici.
N-o sa fie, ca n-avem practica asta. Ai vazut in Franta, cand au protestat au iesit 200000 de oameni in strada pentru Gaza, la noi ies 1500 pentru salarii si mai zic ca reprezinta si nu stiu ce sindicat. In Franta cand au zis ca fac greva in transporturi, au blocat toata tara, ba mai mult, au afectat si cursele interne de pe la noi, aici? Inca nu intelegem ca libertatea si democratia se apara zi de zi nu doar o data la 50 de ani cand mai impuscam pe cate unul. Declaratia de la Timisoara nici acum, dupa 25 de ani, nu este implementata in legislatia tarii in integralitatea ei. Referendumul cu Parlamentul nu l-au pus in aplicare, auzi ca cica e consultativ, pai consultativ e sa faci referendum atunci cand vrei sa modifici legea privind organizarea si functionarea Parlamentului, dar daca l-ai facut el devine obligatoriu, nu mai e consultativ. L-am auzit pe Geoana, intr-o emisiune, ca cica ucrainienii ar trebui sa dea la pace cu rusii ca oricum, asta e, le-au luat Crimeea, acum sa vada cum merg mai departe, de parca Crimeea e o pereche de sosete. Pai asta da Moldova, si nu aia de peste Prut, pentru doua lazi de protocale daca ajunge el sa faca si sa dreaga. Ca, de, daca tot a dat-o, acum sa vedem cum facem in continuare, nu? Astia vor fi "marii oameni de stat" care ne vor conduce! Geoana, Dragnea, Sova si Vanghelie, un fel de Athos, Portos si Aramis de mahala si fara pic de farmec.
Din rezultatele ştiute până acum Klaus Iohannis este câştigătorul alegerilor şi va fi noul preşedinte al României, dar vom şti cu siguranţă în zilele ce urmează.
Iohannis-a facut ceva pentru Sibiu nu Ponta & co.
Asta da candidat el si Amaritei, la Amaritei nu a facut campanie sau nu stiu ce, ca barbat e frumos nu Ponta, Brinza, Udrea & co.