Ma majoritatea crestinilor, nu pot sa vada o metafora nici daca s-ar izbii de ei. Daca luam tot ce scrie in biblie literal, pamantul este plat, are margini si Isus este o usa( la propiu).
Isus, uşa oilor.
7 Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt Uşa oilor.
http://biblia.resursecrestine.ro/ioan/10
Spuneti-mi ce ar trebui sa inteleg din acest verset? Ca Isus este o usa pentru oi? Sau ca usa are un sens metaforic si ca oile sunt oamenii care il urmeaza?
Biblia spune ca lumea are 6mii ani, ca totul a fost creat in 6 zile, si o multime de alte mituri.
E mai usor pentru unii sa creada exact ce spune biblia decat sa gandeasca un picut. De ce sa accepte ei evolutionismul cand biblia spune clar ca au fost creati din lut?
In fine, discutiile pe tema religioasa sunt inutile cu atatia fanatici pe aici.
Ow, si sunt ateu
Dar si eu ca ateu nu pot spune ca nu e aevarata...vad ca multi de pe site habar nu au ce e aia o teorie, si de aia cred ca evolutia nu exista ca e doar o teorie, cu toate ca o teorie stiintifica inseamna ca acel fapt a fost confirmat si rasconfirmat si nu e nimic sa il contrazica, dar nu pot spune ca dumnezeu nu a creat big bangul, daca asa s-a intamplat nu contrazice cu nimic stiinta, poate l-a creeat si apoi universul a evoluat singur, eu nu cred asta dar nu inseamna ca pot spune sigur ca asa a fost, dar sunt satul de toata tampenia a multor crestini de pe site, dovedeste ca dzeu nu exista...cand e tocmai invers, trebuie doveita intai existenta unui lucru inainte de a spune ca stiinta e falsa ca nu asa a zis dumnezeu
Evolutionismul teist e o prostie... Cercetati numai, cercetati si stiinta si religia si filozofia. Cercetati pana veti gasi Adevarul.
Shaoran dixit, ergo verus est.
Cat de ipocrita e biserica dupa ce darwin a adunat toata viata lui fosile nu doar el si multi oamenii de stinta vine un grasan pardon papa care e plin de aur si spune ca e dovada ca zeul lor e real cata ipocrizie, evolutia e dovada ca natura nu are nevoie de un creator, universul nu are nevoie de un creator, radiatia cosmica dovada ca totul a fost adunat o data intr-un punct singular dar e mai usor faza cu omul invizibil si inteligenta lui
Pana dezbateti voi cuvintele neologismele, si dexul, in mod coolic si rebel pot sa-mi vad de ale mele? va rog?
Te rog, nici macar nu te simti obligat sa raspunzi.
MimiJaneJane întreabă: