| dragos38 a întrebat:

Hello,Macovei a spus ca daca ar fi iesit presedinte al tarii, ar fi scos religia din scolii, ar fi procedat bine?

31 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Deuputatul Remus Cernea a scos Religia ca materie obligatorie in scoli si a inlocuit`o cu Etica si cultura civica.

Probabil ca da.

NOname
| NOname a răspuns:

Evident.

| Narcis2007 a răspuns:

Da

| usuk a răspuns:

Da

| milan9 a răspuns:

Nu. Si nici nu a spus ea acest lucru.

| dragos38 explică (pentru milan9):

Hm,eu am auzit-o si am si vazut-o cand a spus acest lucru la b1 tv (daca nu ma insel)a spus ca religia care se preda in scoli se bazeaza pe docme religioase si nici decum pe educarea morala a copiilor, daca tot se preda religia copii ar fi trebuit sa fie invatati sa nu minta,sa nu fure,e.t.c. si nu sa li se bage in cap docme,mai ales ca mai exista si ateii,daca copii ar fi invatati sa nu minta,sa nu fure, sa nu injure, e.t.c. cu siguranta nu i-ar mai deranja nici pe ateii, si a mai spus ca mai degraba ar prefera sa se predea Istoria Religiilor pentru ca inseamna cultura generala si nu dogme, copii nu ar trebui indoctrinati ci ar trebui sa li se formeze o cultura generala, a fost intrebat-a daca crede in dumnezeu a zis ca ''Da,, si ma rog nu stiu ce intrebari i-o mai fi pus caci nu am mai urmarit.Deci nu este atee asa cum o fi crezut unii care au urmarit-o.

| Mădă0611 a răspuns (pentru milan9):

Daca se preda islamul la ora de religie si nu ortodoxismul, mai era un lucru rau scoaterea materiei din programa scolara?

| Alcyon a răspuns:

Dupa cum am mai spus, ar fi bine ca-n scoli sa se faca istoria religiilor. Pana la urma materia poarta denumirea de "religie", nu "crestinism".

| Jardelin a răspuns:

NU. E o afirmatie electorala lansata cu scopul de a atrage electoratul tinar, rebel si cu tendinte atee. Ceea ce s-a si intimplat intr-o oarecare masura!

Macovei stia ca nu va cistiga alegerile dar a facut o miscare cu bataie lunga. Vor mai fi alegeri, iar pentru a accede pe un loc in Parlament are nevoie de un bazin electoral al ei, clar conturat, care va fi in crestere in anii urmatori. Un bazin electoral care sa ignore trecutul ei de procuror comunist si care sa nu aiba afinitati nationaliste (cum sint ateii), si care sa nu o taxeze pentru activitatea antiromaneasca din 2012.

Faptul ca nimic nu este intimplator si ca de fapt "cucerirea" electoratului ateu este o actiune premeditata, este confirmat si de anuntul doamnei Macovei ca va pune temeliile unui nou partid. Parerea mea este ca in viitorul nu prea indepartat veti asista la unul din urmatoarele evenimente. Ori alierea cu Remus Cernea pentru ca amindoi au nevoie de acelasi bazin electoral, ori intrarea in conflict cu acesta, pentru acelasi bazin electoral.

Concluzia 1: pe doamna Macovei o doare fix in dos de orele de religie din scoli! Orele de religie nu numai ca sint inofensive, din contra, au un efect pozitiv asupra educatiei morale a elevilor. Dar, ceea ce face ea este o actiune parsiva de "mulare" si pe mentalitatile unei parti a tineretului, in scop pur electoral si spre beneficiul doar al ei.

Concluzia 2: am spus-o mai demult aici pe TPU. Tinerii atei cu cas la gura, sint prea putin experimentati ca sa-si dea seama cit sint de manipulati de anumiti candidati care cica le promoveaza ideile. Indobitocirea tineretului, distrugerea reperelor morale traditionale, transformarea acestora intr-o masa rebela si blazata in cautare de lideri reprezentativi, a inceput de mai mult timp sa reprezinte pentru unele organizatii si unii politicieni un scop bine stabilit.

Concluzia 3: atentie si ochii mari dragi atei cui va supuneti si ce informatii "inghititi"! Nu reprezentati nimic pentru nimeni, decit o masa de votanti!

Concluzia 4: repet ce am mai spus tot aici pe acest site. Religia in scoli nu are nici un efect negativ asupra elevilor! Sa-mi spuna cineva macar un efect negativ si eu ii dau 1.000 €, pe loc! Ginditi-va bine la ce spun! La ora de religie se predau niste informatii. Profesorul pune note pe baza conoasterii acelor informatii, NU pe baza credintei acelor elevi. Cu alte cuvinte, poti sa fii ateu convins si sa inveti la materia Religie asa cum inveti pentru Geografie, si sa iei 10 pe linie. Pe profesor nu il intereseaza gradul tau de credinta, ci daca ai memorat informatiile pe care el ti le-a predat.

Sau altfel spus, ar putea exista unii elevi care sa creada in sufletul lor in Dumnezeu pina la starea de sfintenie, dar care sa nu invete cum trebuie informatiile care se predau ora de Religie. Ei bine acei elevi vor avea note mai mici decit un elev ateu care stie Biblia pe de rost si invata ceea ce preda profesorul la ora de Religie. Asta pentru ca se pune nota pe cunoasterea unor informatii, nu pe cit de multa credinta ai! Este exact ca la Istorie. Stie cineva cit de adevarate sint informatiile caree se predau la ora de Istorie? NU. Dar pe profesor nu il intereseaza daca sint veridice informatiile pe care el le preda si daca tu crezi in ele. El vrea doar sa le stii!

Se vorbeste de unii atei ca ora de Religie din scoli reprezinta indoctrinare religioasa. Intreb si va rog sa-mi spuneti sincer, citi indoctrinati religios produce anual scoala romaneasca? Citi indoctrinati aveti fiecare din voi in clasa? Si va rog nu catalogati ca indoctrinat un coleg sau colega care declara deschis ca el crede in Dumnezeu. Indoctrinata este acea persoana care traieste, vorbeste, si face totul prin prisma ideologiei cu care a fost inoculata. Aveti asemenea persoane in jurul vostru? Nu cred! Sint o multime de persoane care cred in Dumnezeu, apartin diferitelor culte, si nu sint indoctrinate.

| NOname a răspuns (pentru Jardelin):

Jardelin, la cât eşti de îndoctrinat şi ignorant, nici nu realizezi că tocmai te-ai făcut dator cu câteva zeci de mii de euro (şi scuze) în faţa fiecărui om raţional şi realist, neorb.

În şcoli se îndoctrinează la greu, iar copiii care nu se declară ortodocşi, care se opun îndoctrinării, care nu vor să facă parte din turma, sunt puternic discriminaţi, înjosiţi, neîndreptăţiţi, respinşi şi arătaţi cu degetul, inclusiv de către unii profesori şi directori.

Credinţele religioase şi îndoctrinarea religioasă sunt pentru lăcaşurile de cult, pentru biserici, nu pentru sistemul de învăţământ general/obligatoriu, nu pentru grădiniţe, şcoli şi licee (neteologice).
Dar tu, ortodox fiind şi încă unul extrem de ignorant şi ipocrit, este normal să nu o vezi sau să o vezi, dar să o negi.

Iată doar câteva exemple:
- https://www.youtube.com/watch?v=INyB0ITJB-g&feature=youtu.be
- http://www.contributors.ro/fara-categorie/gradinitele-tanacu/
- http://youtu.be/uEUcS_ioa8M
- http://i.imgur.com/JcSeL9d.png
- http://i.imgur.com/C3J2wuL.png
- http://i.imgur.com/NoldQDS.png
- http://www.tpu.ro/......-comun-al/
- http://i.imgur.com/5LNUMQD.jpg
(Îmi rămâi dator.)

| dragos38 explică (pentru Jardelin):

Am gasit si pe google declaratia ei iat-o ''Accentul ar trebui sa se puna pe cultura pt.ca elevii sa-si poata alege singuri religia, religia nu are ce cauta in scoli, ci istoria religiilor ar trebui introdusa.Lasa copilul sa-si aleaga singur religia si da-i istoria religiilor, care reprezinta de fapt istoria umnitatii, e multa cultura generala acolo. Si ma rog cand a fost la B1 tv a fost intrebata daca crede in Dumnezeu a spus ca (da) ce spui tu acolo ca in viitor Mcovei o sa se alieze cu M.C. ma umfla rasul, eu zic altceva in viitor Bunicuta (Macovei) o sa fie votata cum a fost votat si Melescanu laughing))))))))))))

| milan9 a răspuns (pentru Jardelin):

Iar ora de religie presupune în primul rând educaţie morală şi mai puţin prezentare a unui specific dogmatic. Cel puţin, aşa cum ştiu din toate sursele pe care le am, cam pe această educaţie morală se insistă cel mai mult.

Eficienţa educaţiei morale nu constă atât într-o asimilare a unei culturi generale (lucruri care în general sunt cunoscute din familie), cât mai ales în punerea în discuţie a temelor morale generale, practice şi esenţiale pentru echilibrul psiho-fizic al persoanei umane...

Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive.

| Jardelin a răspuns (pentru milan9):

De acord.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca e bine, Romania e o tara laica si la mentalitatea pe care o avem suntem de rasul curcilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daaaaaaaaaaaa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toti vorbim de "Religie" nimeni nu vorbeste despre crestinism si credinta. Toti ne consideram mari intelepti, cunoscatori dar cand se pune problema ce stim despre rdacina noastra crestina, despre sfintii nostri(unii dintre ei chiar martiri datorita modului de existenta la care eu fost supusi). Ne place sa fim rebeli, sa traim fara consecinte si ne denumim Ortodoxi(ca si cum asta ar spjne ceva despre credinta noastra in Dumnezeu). In concluzie macar o ora pe saptamana sa faca cunoscut 3 cuvinte despre "Dogme" religioase, ca tot ne place sa ne numim "crestini". Toate cele bune.

| dragos38 explică:

Si era sa uit,a mai spus ca nu are nimic cu religia cresina, sau alte religii, respecta credintele fiecaruia, dar nu este de acord cu modul de predare a religiei in scoli, deci modul in care preda religia este gresita, li se baga cu forta in cap eleviilor tot felul de prostii, mai ales ca mai sunt si ateii printre ei, eu zic ca are dreptate.

| dragos38 explică:

Lovitura grea pentru B.O.R. din partea curtei constitutionale ''Religia nu mai este obligatorie in scoala'' am auzit la azi de dimineata intainte sa plec la servici la un post tv, ce am mai auzit eu la stiri ''Parintii care vor sa-si inscrie copii la orele de religie trebuie sa completeze o cerere, insa mai trebuie un pas facut si atunci am putea zice ca si B.O.R.-ul ar intra normal si anume sa plateasca si biserica impozit pe terenuri, cladiri, e.t.c. asa cum platim toti.

| Ben00 a răspuns:

Presedintele nu emite legi. E doar un mediator. In rest e gargara.

| AdiTorrent7 a răspuns:

Nu, pentru ca de fapt prin aceasta ora se face deja educatie morala mai mult decat transmitere de dogme.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AdiTorrent7):

Normele morale se pot transmite la cursuri de etica draga, morala nu e strict religioasa.

| Sl1pKnoT a răspuns:

Dar cine o sa voteze? Batranii care isi pierd viata si banii in biserici si la moaste? Sau tineretul influentat la scoala si acasa?

| IRaluca a răspuns:

Ar fi fost excelent... Pacat ca nu se va intampla.

| Uncais a răspuns:

Da, chiar trebuie această modificare în programa şcolii. Odată cu religia, ar trebui eliminate/să fie opţionale şi desenul şi sportul.

Religie - unii (ca mine) pur şi simplu au un alt mod de gândire şi n-ar trebui să asiste la acele porcării. Da, ştiu că există varianta 'renunţă la oră', dar cum părinţii mei sunt şi ei indoctrinaţi, nu prea am cum.

Desen : UNII PUR ŞI SIMPLU N-AU TALENT LA DESEN! (eu de exemplu) Dacă nu face artă pe coală (cu pensula), e vina mea? Să iau notă mică şi să-mi scadă media doar pentru că NU POT? Exista "nu pot"! Nu m-am născut la desen talentat şi gata! Nu pot face nici măcar un copac calumea. Asta e!

Sport : Unii nu au condiţia fizică necesară pentru anumite probe, şi astfel iau note mici (nu mi se pare corect, deşi am trecut cu brio acele probe).

Aceste trei materii ar trebui eliminate, dar nu se va întâmpla asta.

Suntem conduşi din umbră, iar aceia ce ne conduc decid tot. Pur şi simplu ne controlează, însă FOARTE puţini avem ochii deschişi.

M-am cam lungit, dar este un subiect delicat pe care îmi place să dezbat mai mult.

Dar, ca o concluzie : eliminarea religiei din şcoli este exact ce trebuie.

| Uncais a răspuns (pentru Uncais):

Îndoctrinaţi*
Dacă nu POT* face
Cei*
P.S. Din neatenţie am scris aşa, şi am preferat să mă corectez decât să comenteze alte persoane că îmi permit să comentez dar nu ştiu cum se scriu anumite cuvinte.

| dragos38 explică (pentru Uncais):

Sa fie optionale si desenul si sportul, hm,nu as prea fii de acord, religia hai ca, ar merge, pentru ca nu-ti dezvolta nimic, dar desenul si ed.fizica nu prea mere, in tariile avansate (Franta, Japonia, China, S.U.A.)orele de ed.fizica sunt obligatorii si daca nu faci fata cerintelor poti ramane corigent si chiar repetent/acum nu stiu daca se aplica in scolile normale sau cele de profil(sportiv) probabil cele cu profil sportiv, dar ce zici tu ca ed.fizica si desenul sa devina optionale este ridicol, pai asa atunci apar altii si vor zice si chimia si fizica sa devina optionale pentru ca nu le inteleg nu am apleacare spre stiintele exacte si ute asa... unde am ajunge, oricum invatamantul e praf, si este condus de niste penali laughing))

| Uncais a răspuns (pentru dragos38):

E clar că nu înţelegi cum stă treaba cu desenul şi sportul. La fizică şi chimie dacă înveţi şi stai ore în şir încercând să înţelegi, este imposibil să nu reuşeşti. La desen daca nu poţi desena, nu poţi, oricât ai încerca. Ce dracu, crezi că dacă puteam desena nu îmi dădeam seama până acum? Am încercat ore în şir, degeaba, tot nu pot face un copac calumea.
Cât despre sport, iarăşi, o porcărie faptul că poţi rămâne corigent doar pentru că nu eşti bine pregătit fizic pentru a lua note mari. Nu înţeleg cum poţi să conteşti ceea ce am spus eu. Gândeşte şi tu logic, te rog frumos... Nu mă dau atot ştiutor, dar aici este cum zic eu. Doar gândeşte-te puţin. dacă tu poţi desena frumos nu înseamnă că toţi pot să o facă. De ce să iau 5 doar pentru că n-am talentul ăsta? La fizică dacă nu învăţ, clar trebuie să iau 5, pentru că acolo pot, trebuie MUNCĂ. Dacă nu te duce capul (zic în general), asta e, dar dacă stai 3-4-5-6 ore tot reuşeşti de un 7 oricât de prost ai fi.La desen degeaba munceşti şi încerci. proprie experienţă happy.

Amice ''SPORTUL'' reprezinta sanatatea unei natiuni(tu nu prea intelegi importanta miscari) de aceea in celelalte tari mult mai avansate ca noi pun baza pe misare, noi suntem o tara de puturosi, o tara sedentara, careia nu-i place miscarea.Ed.fizica nu este o ''porcarie '' se face pentru sanatate pentru dez.calitatilor motrice, miscarea nu dezvolta doar fizicul ci si psihicul, cei care i-au 4 sau raman corigenti la ed.fizica ori sunt puturosi ori prosti, care nu sunt capabili sa faca un exercitiu fizic, conditia fizica normal ca nu te nasti cu ea dar o dobandesti pe parcurs, normal ca nu totii au inclinatie(aptitudine) spre sport, asta este. Daca esti de nota 5 nota 5 meriti altii au aptitudini muzicale, altii spre desen, altii spre stiinte fixe si ute asa, chiar daca nu au inclinatie spre miscare sau desen (luand nota mica) si au inclinatie spre altceva asta nu inseamna ca trebuie sa fie pusa la optional este o prostie, dar la noi se poate orice cu puturosii astia, prin celelalte tari in ciclul primar si gimnazial ed.fizica este condusa de catre un profesor de ed.fizica la noi de catre invatatori sau alti profesori de alte materii, oricum nu se face ed.fizica cum trebuie la noi in tara, tu nu ai capacitate fizica? si de aceea i-ei note mici la nu stiu ce probe atletice si ce-i cu asta, atata poti atata meriti, sau ce daca nu ai inclinatie spre sport, eu stiu, din lene sau habar nu am, asta nu inseamna ca este o porcarie si trebuie pusa la optional ca ''religia''cat despre desen daca nu esti in stare sa faci un pom unul simplu nu complex sa i-ei un 5 atunci, nu stiu.

Treaba cu desenatul nu vine din lene, nu intelegi asta? Daca nu poti desena, nu poti. Desenul nu este un lucru pe care il poti dobandi prin munca. Sau sa spunem ca da, dar prin munca EXTREM de multa si grea, ceea ce este imposibil de indeplinit avand in vedere ca eu de exemplu am si asa o viata supra-incarcata. Cat despre muzica, nu am spus ca ar trebui trecuta drept optionala. De ce? Pentru ca la muzica nu iti cere nimeni sa ai voce de inger, ci decat sa inveti teorie si notele muzicale si sa stii sa le canti. Atat! Acum, la sport, ai si tu dreptate. Oamenii grasi ar trebui sa fie trecuti la chiar mai mult sport. DAR odata ce tu ai 100kg si nu poti sa iei mai mult de nota 5, ar trebui ca profesorul sa te pun sa faci exercitii suplimentare si etc. pentru a putea avea performante mai ridicate. Daca eu, de exemplu(nu este cazul), sunt gras si nu pot alerga repede, profesorul n-ar trebui sa-mi puna 5, ci sa ma puna sa fac exercitii poate chiar si acasa. Deci faza asta ar trebui schimbata, dar sportul n-ar trebui optional, aici ai si tu dreptate. Iar acum la religie, suntem amandoi de acord.

*foarte important : noua profa de desen ne da lucruri EXTREM DE GRELE de facut. nu am reusit sa le fac calumea si am luat 5. Nu mi se pare drept! Daca trebuia un pom sau ceva de genul, poate ca reuseam daca stateam calumea sa-l fac. Dar tu n-ai idee ca foarte multi profesori dau niste desene extraordinar de grele. Daca e nevoie, iti fac is o poza, in caz ca nu ma crezi.

Fa si tu exercitii acasa nu mai astepta sa-ti spuna profesorul de sport, sunt atatea exercitii, alergare, gimnastica, e.t.c.

Nu vorbeam despre mine. Am mai mentionat odata faptul ca eu stau foarte bine la sport, dar pentru altii e nedrept. Ai si tu dreptate. dar la desen chiar nu ai, crede-ma.

Întrebări similare