Fanaticii extremişti trebuie internaţi, nu trimişi să predea copiilor.
http://www.tpu.ro/......ina-3.html
Extremismul religios sau antireligios este un mod de viata pentru cei mai putin inteligenti dintre noi.
Nu am chiulit de a scoala si nu am zis ca sunt de acord cu invatatorul acela, exagereaza foarte mult, cred ca daca m-ar vedea ca vb cu tine m-ar pune la colt pe graunte , trebuie sa respecti pe toata lumea indiferent de religie, mie imi place de toata lumea, chiar si de tine, doar ca nu sunt de acord cateodata cu tine, dar asta nu inseamna ca te urasc
Nu fac e inteligentul.Am scris in graba si nu am mai apasat pe "p"' bine.Mare chestie.La tine nu am inteles esenta, dar mi-am dat seama la o a doua citire.
Nu m-am suparat la chestia cu filmuletul, stiam ca nu vei recunoaste, dar cum explici ca omul acela i-a redat vederea undi femei fara pupile?
No, vezi ca te agiti degeaba?
Ce sa recunosc? Ca minte nenea? Am recunoscut.
Nu stiu toate maţele si nici nu e nevoie, ca stiu ca nu exista zei. Povestea cu acea femeie, daca e reala, tine de credinta, unii se ridica de pe patul de moarte ajutati de credinta oarba in dumnezeu, asa cum tu daca te simti rau si eu iti dau apa de la robinet si iti spun ca e sfintita o sa te simti bine. )
Te-ai dat cu parerea fara sa stii despre ce e vorba? Cica le pune si filmulete cu exorcizari, asa ca tu sa faci terapie cu el.
Dacă e să fim corecţi,
Ora de religie presupune în primul rand educaţie morală şi mai puţin prezentare a unui specific dogmatic.
Eficienţa sa nu constă atât într-o asimilare a unei culturi generale, cât mai ales în punerea în discuţie a temelor morale generale, practice şi esenţiale pentru echilibrul psiho-fizic al persoanei umane...
Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive.
Se face abstracţie, uneori cu rea-voinţă de rolul complementar al fiecărui factor venit în serviciul educaţiei morale şi al formării, se "lucrează" la diminuarea importanţei lor, probabil după modelul american (în care familia nu-şi mai poate educa principial proprii copii fără teama de a fi decăzuţi din drepturile părinteşti)!
Prezenţa spiritualităţii în şcoală este cu atât mai necesară cu cât condiţiile societăţii o cer chiar şi în mod tacit.
Relevante în acest sens sunt tarele morale care se cer remediate: influenţele non-educative ale mass-mediei, avalanşa de provocări ale imoralităţii, viciilor în general, ale pierderii valorilor umane şi orientării benefice în viaţă, ale pierderii interesului pentru asumarea responsabilităţilor multiple ale viaţii, etc...
"Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive."
Suna bine ce spui tu, dar educatia morala ar trebui facuta de profesori adevarati, si sa cuprinda doar valori experimentate si studiate de om. Nu au ce cauta "valori" fara suport in scoli si nici monstri creati de valorile religioase.
Eu pot sa-ti respect religia si sa te respect pe tine ca persoana, dar doar daca iti tii valorile pentru tine. Spun asta pentru ca am vazut destui crestini care se victimizau ca nu sunt respectati. Nu pot respecta o ideologie care se impune, care se vrea adevarata, dar care se sustine doar cu vorbe(e ca si cum as respecta nazismul si pe nazisti).
"ale pierderii interesului pentru asumarea responsabilităţilor multiple ale viaţii", asta face crestinismul.
Daca e sa fim corecti, religia si fanaticii religiosi n-ar avea ce cauta in scoli. Daca vrei sa iti inveti copilul ceva, ok, invata-l pe al tau, nu cere ore de religie ca sa invete si al meu ceva ce ii face mai mult rau decat bine.
"Suna bine ce spui tu, dar educatia morala ar trebui facuta de profesori adevarati, si sa cuprinda doar valori experimentate si studiate de om. Nu au ce cauta "valori" fara suport in scoli si nici monstri creati de valorile religioase.
Eu pot sa-ti respect religia si sa te respect pe tine ca persoana, dar doar daca iti tii valorile pentru tine. Spun asta pentru ca am vazut destui crestini care se victimizau ca nu sunt respectati. Nu pot respecta o ideologie care se impune, care se vrea adevarata, dar care se sustine doar cu vorbe."
Corect.
E minunat, intr-adevar, in sensul cat se poate de bun.
Dar cred ca parintii protesteaza mai mult din pricina chinuielii copiilor, pusi pe graunte, obligati sa-si bage in cap mii de acatiste si presiune psihica imensa la ora aceea.
Daca ar protesta cineva contra fanatismului religios pur, ar fi ideal.
Totusi ma bucur ca se intampla asa ceva la noi. E un inceput.
Daca proful vrea sa creeze "mucenici" si "sfinti" din copiii aia, sa se duca naiba!
Biserici exista, parinti si neamuri indoctrinate religios exista, n-o sa fie o tara de atei, desi ar fi bine. Compara tara noastra cu tarile ateiste, sau romanii, crestini, cu ateii din Suedia, sa zicem. Stam bine sau rau?
"Ateu" suna urat, dar e doar un cuvant inventat de teisti.
Dar ma intreb daca chiar e in regula asta... poate avem nevoie de ambele situatii astfel incat copiii sa-si aleaga singuri drumul, sa aiba habar si de una si de alta, si de religie si de lipsa ei.
Oricum la orele de religie se chiuleste la greu...
Dar profesorii de religie ce vor face? nu-si vor mai gasi de munca...
Nu mai poti sa alegi cand deja ti s-a intiparit in minte ideea de dumnezeu/diavol, rai/iad, mai ales ca de mic nu poti sa intelegi "alternativa", astfel sa scapi de indoctrinarea religioasa.
Exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=ZLdcVG9aUYQ Daca e cum zice popa, si celelalte povesti sunt adevarate, asa iti raman in minte, ca fiind adevarate, mintea ta o sa refuze orice alt adevar, daca nu e dorinta ta de a cunoaste ce e adevarat si ce nu.
..am mai vazut video si e fffoarte trist!
Cum sa inveti copiii absurditati, cum se poate juca cineva cu mintea lor? or sa fie niste incapabili.
Eu nu inteleg cum de nu se documenteaza inainte profesorul asta, daca el e incapabil asta nu inseamna ca trebuie sa faca si pe altii sa fie ca el.
Aia sunt oameni batrani, parinti si bunici, care au copii si nepoti numai buni de invatat lucruri adevarate.
Ce sa se documenteze? Nu vezi ca "e cea mai mare inselare la care a cazut prada omenirea intreaga... ca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui."? "Cum putem noi sa credem ca duhul sfant ii lasa pe sfintii, saracii, intr-o inselare", adica sa spuna ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, vine cu argumente "concrete", nu simti ca pamantul de sub picioare se misca, observi ca nu se misca, deci e adevarat ce zice, concluzia, popa nu minte, nu minte deloc. Pe mine ma deranjeaza povestile cu draci, despre care popa nu minte, e dovada mai sus ca nu minte, ca pana acum cativa ani imi era foarte frica, "multumita" oamenilor binevoitori.
Liza, în România sunt peste 8.000 de biserici, unde e şi locul religiei, iar tu îţi faci griji să nu devenim o ţară atee? E o utopie, stai liniştită, cel puţin următoarea generaţie, două... Nu se scapă de virusul îndoctrinării religioase atât de uşor. Eşti prea optimistă.
Drobul de sare :P, totusi, mai bine e sa previi decat sa tratezi. Nu vezi ca le pune filmulete cu exorcizari? Diavolul nu exista, dar odata intrat in cap cum se manifesta un posedat, daca ii spui des unui copil ca e posedat, o sa creada, si o sa se comporte asa, Annelise Michel, http://asaftei.blogspot.ro/2010_05_01_archive.html
Eh, asta este.
Creştinii vor să-i facă pe alţii să fie ca ei.
Să se ducă naiba omul ăla, în '' lumea '' lui şi să stea acolo, nu să le bage la copii căcaturi în cap.
In tarile civilizate este interzisa combaterea adevarului stiintific privind EVOLUTIONISMUL si este pedepsita incercarea de a indoctrina religios copii!
Cei care nu respecta aceasta lege, sunt dati afara din invatamant in secunda a doua!
Dar de le cine sa te astepti la ceva normal in Ro., daca chiar ministrul Invatamantului si Educatiei, "inteligenta" de Ambraburica, este chiar ea insasi o aberata religioasa care sustine popii si religia propagatoare de intuneric?
Asa ca in Romania nu exista legi care sa-i oblige pe aberati sa predeie ce cere programa scolara!
Asa ca va mirati ca suntem cel mai inapoiat popor din UE?
Nicoleta_Andreea_1996 întreabă: