Este a enşpea mia oară când dacă nu te-aş şti, Kalla, aş fi sigură că eşti un troll. Atâtea aberaţii, nesimţire şi erori de logică...mai rar.
Doar fanaticii religioşi au tupeul să ceară dovezi ştiinţifice pentru dovedirea inexistenţei unui ceva nedovedit, susţinut doar de basme.
Si oamenii care au scris Biblia puteau gresi exact ca mine si ca voi. Studiul stiintific al Bibliei scoate la iveala greselile de copiere si contradictiile Bibliei, iar crestinii fundamentalisti se feresc de aceasta lumina si prefera intunericul nestiintei.
Da poate gresiti voi si nu noi!
Stiinta merge pe ce se poate dovedi in mod obiectiv. Biblia contine greseli de copiere si contradictii in mod obiectiv, la capitolul asta nu se poate gresi, exista carti publicate de profesori universitari de Noul Testament pe tema asta.
„Bănuiala mea e că majoritatea studenților care vin în primul an de seminariu teologic nici nu știu la ce să se aștepte de la cursurile cu privire la Biblie... Fiecărui student i se cere să urmeze cursuri introductive și apoi avansate în studii biblice. Cei mai mulți studenți se așteaptă ca aceste cursuri să fie predate dintr-o perspectivă pioasă, arătându-le lor, ca viitori pastori, cum să aplice Biblia în viețile oamenilor în predicile lor săptămânale.
Astfel de studenți trebuie să se aștepte la o trezire foarte dură la realitate: seminariile protestante principale din SUA sunt vestite pentru a nega convingerile dragi ale studenților cu privire la Biblie, chiar dacă aceste convingeri sunt o idee vagă și caldă că Biblia este un ghid minunat pentru credință și practică, care trebuie tratat cu respect și pietate. Aceste seminarii predau studii serioase și profunde de analiză a Bibliei. Ele nu flatează pietatea studenților, ci sunt predate de universitari care sunt la curent cu ceea ce cercetarea de limba germană și de limba engleză a scris despre Biblie în ultimii trei sute de ani.
Abordarea Bibliei din aproape toate seminariile principale protestante (iar acum și din cele catolice) este ceea ce se numește metoda «critico-istorică». Ea este complet diferită de abordarea «devoțională» a Bibliei care se învață din biserici."
—Bart D. Ehrman, Jesus, Interrupted: Revealing the Hidden Contradictions in the Bible (And Why We Don't Know About Them)
Merci de poemul copy past noapte buna
Cu genul asta de argumente nu o sa aduni niciodata atei la Biserica. Ba din contra, unora le periezi iar orgoliul ca ateii sunt mai inteligenti si cititi decat crestinii.
Daca ma nasteam intr-o tara musulmana, iti garantez primul lucru la care ma gandeam cand auzeam de religie era islamul.
Va-ti dat seama cant va influenteaza Dumnezeu mintea?
da sigur ca ma influeteaza cand dorm toti zeii ca atunci sunt lipsit de ratiune,logica
Daca cineva va intreaba pe voi ateii daca sunteti religiosi voi raspundeti: Nu cred in Dumnezeu. Ce s-a intamplat,nu-l mai aprati pe Zeus sau pe Marduk,sau pe Kali,Ganesh etc?
nu,noi nu spunem nu credem in dumnezeu,noi nu credem nici in un fel de zeitate indiferent sub ce nume,forma etc este
nu-i iau eu apararea de existenta a lui zeus ca nu cred ca exista,pentru ca traim printre crestini daca ar trai printre hindusi da as spune ca zeul lor e o inventie umana sau nici nu miar pasa asta
stai sasi explic in primul rand nu sunt impotriva crestinismului ai tu conceptia asta ca cine nu e crestin e impotriva crestinismului total aiurea,pur si simplu nu cred nu sunt impotriva teismului
daca voi vedeti iubirea asa mare a lui dumnezeu de ce sunteti asa cum sunteti?
de ce naiba suedia,danemarca,Germania,japonia tarii lipsite de coruptie iar Romania este plina de coruptie?
dumnezeu sasi arate iubirea pentru cei care nu pot vedea,auzi,vorbi,gandi,infometati,saraci etc
sau isi arata iubirea prin boli,dezastre naturale,copii care se nasc orbi,bonavi?
Chestia cu Big-Bangul l-ati auzit din carti de la scoala din documentare...dar cine v-a spus ca este real?
daca privesti un copac cum isi dai seama cati ani are?
dupa ce imi raspunzi vei vedea ca se poate vedea cati ani e si de la big bang daca gandesti
ai fost tu in rai,ai vreo dovada ca exista asa ceva,cum se mar schimba pe mine ca as spune da cred in dumnezeu dar continui sa fiu la fel?
kallia la ani tai ai petrecut aiurea ani la scoala habar nu ai de stiinta, viata, in mintea ta nu putem afla un criminal, hot ca nimeni nu l-a vazut, sa dam liber la toti puscariasi ca nu leai vezut tu nu?
de ce sa crezi in dumnezeu sau sa faci bine doar pentru rai?
adica a crede doar din interes asta e pacat nu e credinta adevarata e falcitate esti exact ca acei farisei
1. Dumnezeu e orice zeu, de exemplu prin "god" te poti referi la Ahura Mazda, Zeus, Yhwh, Venus, Acan, s.a.m.d.
2. Intr-o tara crestina esti hartuit de crestini, tot tie ti-am zis ca daca amintesc ceva de musulmani o sa zici ca tu esti crestina si n-ai treaba cu ei.
3. Chestia cu dumnezeu l-ati auzit din carti de la scoala din documentare...dar cine v-a spus ca este real? Voi va luati dupa niste oameni primitivi care pot gresi exact ca mine si ca voi, car poate au inventat totul ne avand o explicatie la cum s-a creat universul?
App, m-a bufnit rasul cand am scris, de fapt corectat punctul 3, ideea ai luat-o din argumentele ateilor si ai modificat-o?
"Stiti de ce de fiecare data cand vorbiti despre religie primul cuvant care va vine in minte este Crestinism si nu satanism sau pagani sau politeisti? Pentru ca Dumnezeu va vorbeste in fiecare zi!" --- Intr-adevar, in nici un caz nu poate fi vorba de contextul social-geografic...
Cam acelasi lucru se poate spune de musulmani, adica uni atei au tendinta de a lupta impotriva foste religii
Ma psihologic nu pot sa te contrazic in totatlitate, ca de obicei asa e, cand treci de la confesiunea x spre y tinzi sa o ataci pe cea veche. Insa in cazul nostru intra si aria social-geografica.
Asta e cea ce am zis eu mai devreme
--Cine spune ca dzeu ne vrea si ca ne iubeste pentru ca suntem creatiile sale?
Cine? Vreau sa stiu si eu. Astea sunt spusele tot ale unor oameni, nicidecum ale lui dzeu..pentru ca nimeni nu stie ce are dzeu in gand si ce spune el,daca spune ceva. Deschide-ti ochii.
Gandeste-te la rece acum,Kalla.
Gandeste asa: daca exista vreo fiinta suprema deasupra oamenilor, atunci ea nu are de ce sa interactioneze cu noi, poate ca nici nu suntem creatiile sale.
--Daca exista ceva, acel ceva nu cred ca este atat de atent la omenire si la modul cum se desfasoara viata pe Pamant...
"Preferati cea mai urata pucitanie cu coarne, cu solzi care va tortureaza cum nu va puteti imagina decat frumusetile nebanuite ale Raiului?"
---Asta chiar a fost simpatica
pe bune.
Cine a zis ca prefera o alta vietuitoare sau fiinta (diavol)? Daca te referi la atei, nu prefera nimic, nici pe unul (dzeu) nici pe celalalt(diavol).
Si daca raiul asta are frumuseti NEBANUITE ....atunci voi cum de sunteti asa de siguri ce frumuseti sunt acolo si ca ele chiar exista? daca ceva e nebanuit, nimeni nu-l stie. Mm?
Are you *** kidding me?
Normal ca prefer sa ma ghidez dupa niste oameni de stiinta CARE AU SCOALA, nu dupa niste popi care si ei la randul lor se iau dupa o carte scrisa de niste inculti misogini cu predispozitie la genocid, doar de dragul divinitatii...
Plus ca s-ar zice ca cea mai mare tortura in Iad este aceea ca dumnezeu nu este langa tine... Ei bine, atunci unde este omniprezenta? Si chiar si asa, toata viata am trait-o si o s-o traiesc fara el (presupunand ca exista), nu cred ca m-ar deranja sa stau la o berica cu Hitler acolo jos, oricat de calda va fi berea aia!
Da...berica.Viseaza.Iadul este mult mai rau.
I don't care. Pedeapsa cu Iadul nu ma impresioneaza. Si asa voi fi mort! Ma voi obisnui/ plictisi pana la urma de asa ceva. Este absurda aceasta pedeapsa, este inutila, prosteasca!
De fapt nu este o pedeapsa. Sper ca nu am inteles gresit dar cred ca tu esti satanist nu? Pai daca te duci in iad, te duci doar in locul unde ai cerut sa fii.Ai spus "sunt satanist" si te duci unde ai ales sa fii.
Ps: Cred ca nu ai inteles ce inseamna tortura, o sa te omoare in cele mai nebanuite moduri si dupa o sa revii la loc si din nou o sa te tortureze toata eternitatea.
1. Nu cred in iad si rai;
2. Oricum as fi mort. Acest gand ma linisteste inca de acum!
O sa fii mort dar ca acum.O sa vezi, o sa vorbesti si o sa te comporti ca acum.E ca si cum tu in momentul asta ai merge in iad (Doamne fereste nu doresc asta nimanui) si tu ai fi din carne si oase ca acum.Asa de partea cealalta, si in rai si in iad.
Asta este daca nu crezi.Mai bine nu mai incerc sa te conving ca nu are rost
Pentru ca sunt 10002492385^1241 dovezi ca iadul si raiul exista... De aia esti asa de convins!
Nu sunt atee, însă îţi spun un lucru:
Ateii nu cred în nimic. Deci dacă ei nu cred în Dumnezeu, nu cred nici în Satan, nici în nimeni.
Eu sunt crestina si sunt de acord cu tine.Sunt uneori unele documentare despre Univers unde spuneau ca ceva s-a format asa si asa si apoi au zis ca nu e bine ca de fapt a fost aia si cu aia. Oamenii de stiinta le va lua foarte mult sa descopere adevarulul.Mereu descopera cate ceva. Unele lucruri care le spun ei sunt adevarate si altele sunt inexacte, dar oamenii le iau rezultatele inexacte ca si cum ar fi cele adevarate.La fel si cu Big Bang-ul.E doar o teorie.Iar lumea deja zice ca e asa.Pentru multi atei stiinta a devenit ca o religie, iar savantii ca niste zei.
Daca m-ar fi iubit asa de mult, m-ar fi ajutat cand i-am cerut... In cine sa cred? Nu am nicio dovada ca El chiar exista. As vrea sa cred, dar nu mi-a dat niciun semn ca e acolo, pentru mine. Sa cred in Biblie? Sa cred in Biserica? Biserica e plina de oameni profitori in ziua de azi. Nu te boteaza, nu te cununa, nici macar nu te ingroapa daca nu ii dai bani cu nemiluita. Nu vreau sa intru in polemici cu tine. Imi exprim opinia si atat.
Nu exista Dumnezeu.
Religia si orice religie a facut o treaba buna de a spala pe creier populatia cu idei sau frica, ca exista un creator care ne va judeca pentru tot.
E ca si cum ai crede in mos craciun, ajungi pana la o anumita varsta si realizezi ca nu exista asa ceva, n-are cum.
Bun! Ai aruncat in toate partile cu insulte! Ameninti cu iadul! Spui ca Stiinta e o porcarie dar cred ca habar nu ai sa pronunti Stiinta! Tot ziceai ca nu esti de mult timp in Romania.
Crezi ca asa vei atrage vreun ateu in biserica? Cu toata aceasta propaganda religioasa, persoanelor ca tine atat de indoctrinate si tampite nu pot decat sa le zic asta:
''Huo!''
Mie mila de tine! Nu mai pune intrebari de acest gen ca vezi prea bine ca esti atacata din toate partile de atei!
Ok, eu din carti, documentare..., dar sa inteleg ca biblia nu e considerata tot o carte?