| doctorandus a întrebat:

Imi este imposibil sa ma las de fumat. Stie cineva de ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Hm.
Probabil ca nu te poti lasa pentru ca nu fumezi.
Probabil ca nu-ti poti bate nevasta pentru ca nu ai una.
Primul pas facut de fiecare persoana care s-a lasat de fumat, primul pas care sa conteze in ecuatia asta, a fost sa se apuce naibii de fumat...
Si daca n-am dreptate, mananca smochine si taie lemne... bafta.

35 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Funda lui Kaℓi!

| Alphawolf a răspuns (pentru NOname):

M-am gandit si eu la varianta indicata de Kali, dar vezi categoria...
Totusi, posibil sa aiba dreptate...

| NOname a răspuns (pentru Alphawolf):

Categoria e greşită. Întrebarea e una de logică.
Iar răspunsul logic la imposibilitatea de a se lăsa de fumat este "nefumător". : )

| Alphawolf a răspuns (pentru NOname):

Asa e, vad ca ai avut dreptate. doctorandus a pus intrebarea. Am muscat-o, desi ar fi trebuit... sa ma prind.

| mona a răspuns:

Pentru ca nu vrei cu adevarat sa te lasi, trebuie sa faci eforturi mari pentru a reusi

| doctorandus explică (pentru mona):

In cazul meu a vrea sau nu sa ma las de fumat nu poate face nicio diferenta, din motive principiale (logice).

| BiuL a răspuns:

Nu exista nu pot, doar nu vreau... inseamna ca nu iti doresti suficient de mult happy daca altii au reusit sa se lase dupa 20-30 de ani de fumat, poti si tu happy ambitie sa ai...

| doctorandus explică (pentru BiuL):

Dupa cum am raspuns mai sus, problema nu e ca nu as vrea, ci ca este imposibil sa ma las de fumat. Pur si simplu nu se poate.

| Alphawolf a răspuns:

Nu stiu ce intelegi tu prin "Din punct de vedere logic nu se poate..." La ce fel de logica apelezi? Spui ca nu este o chestie de motivatie. - Motivatia nu este un punct de vedere logic? Mai spui ca nu te poti lasa de fumat din acelasi motiv pentru care nu poti sa-ti bati nevasta. - In cazul asta nu o sa te poti lasa de fumat. Tu apreciezi fumatul, ai respect pentru el, ti-e frica sa nu sufere, iti creaza mustrari de constiinta, te scoate dintre oameni? Comparatia nu este buna. Cei care s-au lasat de fumat s-au lasat din motive ilogice? O logica clara, unanima nu o sa gasim pentru asa ceva.

Eu nu cred ca exista pasi in a te lasa de fumat, trebuie doar dorinta si vointa, iar daca sunt astea doua vei reusi indiferent de pasi. Dorinta si vointa apar din motivatie, din gandire realista, din anticiparea viitorului cu si fara fumat... daca este cu sens sau nu, se merita sau nu "efortul".

Eu cred ca este o chestie de temperament, de modul de a gandi situatia, viitorul, de sperante si asteptari.

PS: Si eu fumez si sunt constient ca e o prostie, dar sa ma las parca nu-i vad sensul, e ca si cum ar fi prea tarziu, foloasele pe care le-as castiga daca m-as lasa de fumat parca nu au greutate. Pe o parte sunt motivat, iar pe alta parte nu gasesc un motiv valabil la intrebarea: Ce rost are/mai are? Modul de a fi si de a gandi este problema.

| doctorandus explică:

Adf.ly e incarcat cu reclame sau spyware, asa ca nu merge pe calculatorul meu. In orice caz, nu am cerut metode ca sa fac ce, ceva ce nu se poate face?

| doctorandus explică:

Ok, sa o luam asa, care este din punct de vedere logic primul pas pentru a ma putea lasa de fumat? Ce pas a facut fiecare om care s-a lasat de fumat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Stii bine ca fumatul iti poate face rau! Stii ca dai pe tigari o gramada de bani in plus! Stii ca fumatul mareste riscul aparitiei multor boli!
Gandeste-te mai bine la toate astea! Scrie-ti pe hartie motivele pentru care trebuie sa renunti la fumat.Alege-ti data exacta in care vei renunta la fumat, pentru a nu amana cu-n vesnic MAINE! Cu o zi inainte arunca toate tigarile si brichetele si fa-ti provizii de guma de mestecat, seminte sau biscuiti,din care sa ai tot timpul la tine.
Fa cat mai mult sport. Taie lemne, fa curatenie, fa gimnastica, orice te ajuta sa transpiri, eliminand astfel toxinele:sportul te ajuta sa te relaxezi si sa dormi bine!
Renunta la obiceiurile asociate cu fumatul. Daca obisniesti sa fumezi dupa mancare, iesi acum la plimbare sau mananca fructe.
Incearca de asemenea sa eviti alcoolul si cafeaua.
In prima zi incearca sa ai cat mai multe ocupatii, ca sa n-ai timp sa te gandesti la nevoia de a fuma o tigara.
Ce sa mananci?
Mananca multe cereale, spanac, smochine. Migdalele si stafidele sunt si ele foarte indicate.Cu cat aciditatea din organism e mai mare, cu atat mai repede te vei apuca de fumat.
De aceea evita:alcoolul, carnea, ouale si fructele acre.
In rest, vointa multa!
Daca iti respecti cu adevarat sanatatea, te lasi de acest obicei prost, nu exista "NU POT!", in schimb exista "NU VREAU!" mai degraba...hai ca se poate!
Te pup!

| doctorandus explică (pentru anonim_4396):

Cum sa spun, cred ca nu ma pot lasa de fumat din acelasi motiv pentru care nu pot sa-mi bat nevasta.

| BassHunter13 a răspuns:

Un criteriu ar fi din cauza nicotinei, care provoaca dependenta! Dar cu o ambitie mare sau cu o raceala zdravana o sa reusesti sa le lasi de fumat! Ca sa nu ai probleme de ex:tu fumezi un pachet de tig pe zi, reduci portia la jumatate dupa iar jumatate, ca sa iti fie greu sa te las din prima! Succes!

| doctorandus explică (pentru BassHunter13):

Asta nu are nicio logica, deci sigur ca nu se poate!

| giony54 a răspuns:

Pentru ca fumatul creeaza dependenta.Bea timp de o saptamana ceai de busuioc, trei cani pe zi fara zahar si se rezolva. Daca nu reusesti consuma produsul naturist Smokerade.

| doctorandus explică (pentru giony54):

Incearca sa explici logic de ce nu se poate.

| matrix100 a răspuns:

Eu am reusit cu multa ambitie, am evitat sa mai stau cu prieteni care fumau, prima saptamana si a doua e cel mai greu pe urma e piece of cake. Succes

| doctorandus explică (pentru matrix100):

Nu, asta nu poate sa mearga.

| matrix100 a răspuns (pentru doctorandus):

Eu asa am facut si am inceput treaba cu lasatul exact la inceputul unei luni noi. Ce mai pot sa iti mai zic? la farmacie exista niste plasturi cu nicotina, pastile dar daca nu ai vointa si ambitie tot nu reusesti. Un amic cand a facut radiografie la plamani si i-a zis doctorul ca sunt foarte negrii si a vazut si el s-a lasat automatwinking

Ma refeream la chestia cu stai departe de prietenii care fumeaza: nu am prieteni care fumeaza.

| cookie01 a răspuns:

Pentru ca nu iti doresti cu adevarat. Daca ti-ai dori, ai fi suficient de motivat sa faci asta.

| doctorandus explică (pentru cookie01):

Daca ai sti situatia mea ai fi de acord ca imi este imposibil sa ma las de fumat. Asa ca nu e o chestie de motivatie.

| matrix100 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu stiu situatia ta... daca vrei poti sa imi spui aici sau sa trimiti un mesaj privat. aici pe site-ul asta e lume buna si va incerca sa te ajute fiecare cum poate.

Eu voiam un raspuns prin care sa-mi spuna cineva de ce nu se poate. Nu doream metode de a ma lasa de fumat.

| RobertKilleur a răspuns:

Probabil fumezi prea mult.ca sa te lasi incearca sa fumezi o tigara electronica

| AnonimulRo a răspuns:

Este o obsesie a creierului tau, el simte o nevoie care s-a stabilit in creierul tau. Ca si cum ai incerca pentru prima data sunca, si nu poti rezista o saptamana intreaga fara sa te gandesti la asa ceva.
Eu zic ca ar trebui sa te lasi acum de fumat. E o prostie mare sa fumezi.
1 - 2 milioane de oameni mor anual din cauza cancerului pulmonar provocat de tigara s.a. Nu cred ca vrei sa jungi si tu printre acei oameni.

| Arianaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Daca ai ambitie, poti

| doctorandus explică (pentru Arianaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa):

Cei care au raspuns pana acum au o idee fixa cu puterea vointei si ambitia. Daca din punct de vedere logic nu se poate, cum ai vrea sa se poata in realitate?

| Hurst_Eliza_1983 a răspuns:

Dar ma rog de ce nu poti? Te forteaza cineva sa iti aprinzi tigarea si sa o duci la gura? Hai, fi serios! Nu vreau sa te jignesc, chiar deloc, dar iti spune o persoana care a fumat activ, foarte multi ani. Daca ai fi constient de ce se intampla in corpul tau, poate te-ai mai gandi inca o data. Iar faza cu situatia ta...huh...crezi ca esti singurul in lumea asta care are probleme? Iti dau o veste, nu, nu esti, fiecare le avem pe ale noastre, asa ca nu esti mai presus sau mai prejos decat nimeni. Nu iti mai cumpara tigari si gata, ori ai vointa ori vei trai cu asta, cat vei trai, in caz ca nu vei face cancer. Alegerea e a ta

| doctorandus explică (pentru Hurst_Eliza_1983):

Unde ai invatat logica?

| Hurst_Eliza_1983 a răspuns (pentru doctorandus):

Este vorba de vointa nu de logica! Nu te inteleg de ce ai venit aici sa ne spui ca nu te poti lasa de fumat, cand toata lumea iti da sfaturi cum iar tu le refuzi categoric. Nu vrei sate lasi si asta este, nu ai ambitie, esti slab. Inca o data, nu te insult, doar iti spun un adevar.

| doctorandus explică (pentru Hurst_Eliza_1983):

Ce am intrebat eu e mai mult o problema de logica decat de cunostinte medicale.

| fgjtu78 a răspuns:

Pai... cred ca ai un fel de tic adica simti ca fumatul te calmeaza daca nu poti sa te lasi de fumat incerca tigari electrice poate te ajuta

| doctorandus explică (pentru fgjtu78):

Dupa cum ziceam, am cerut o explicatie logica, nu o metoda de a ma lasa de fumat.