Tin sa spun doua chestiuni legate de moaste, una serioasa si una la misto:
http://www.dezvaluiri.ro/......-dere.html
TRUDA - Tara pupatorilor de moaste
http://www.youtube.com/watch?v=peomUY5jv8o
In urma unor analize stiintifice s-a constatat ca o mare parte din moaste erau falsuri..deci...
Si lancea cu care "a fost strapuns" corpul lui gizas e tot falsa ca si camasa sa...verificate stiintific. erau mai recente cu mult.
Nu ma inchin nici la incoane, nici la moaste, in fata nimanui, decat Lui Dumnezeu.
Ramasitele unei persoane cu puteri divine, da m-am inchinat la Moastele Sfintei Paraschieva.
Da m am inchinat. insa eu nu cred ca tine neaparat de oasele respective in sine ci de ceea ce reprezinta si mai ales de cu cata credintza o faci.
Acum cateva zile am vazut o stire la tv cum ca s-a descoperit la o manastire din tara ca enoriasii s-au inchinat pana acum la osemintele unui caine.Deci sa nu ne incredem in moaste ca nu stim de unde provin.
Cat de enervant poate fi mesajul ala cu "doriti sa editati", mi se blocheaza browserul de la el uneori si fac dublu.
Ne-a obligat psihologic, ca restul colegiilor erau la "coada" si am zis sa nu fim oaia neagra a grupului.
Si da a meritat (pe naiba) a mai fost adaugat un "zece" pe langa restul.
Eu nu inteleg cum de te "sfintesc" moastele, cand inca din Leviticul scrie ca oricine se atingea de trupul unui mort era considerat necurat pana seara. Trebuia sa se spele de 7 ori etc.
Personal, cred in Dumnezeu nu din naivitate, ci pentru. ca i-am dovedit existenta. L-am pus la incercare. Si mereu m-a ajutat.
Poi am fost obligat. De ce? Pt. ca in romania, nu exista libertatea credintei.
Pai poti sa dai stupide, ca mie oricum nu imi pasa de ce fel de voturi primesc, asa ca! M-am inchinat la moastele Sfintei Filofteia de la Curtea de Arges. Povestea vietii ei te impresioneaza de-a dreptul, si nu ai cum sa nu te inchini la moastele ei, mai ales daca esti crestin! Apropos de asta am vazut pe nu mai stiu ce program acum vreo 2 ani de Paste un documentar despre cele mai bine conservate moaste din lume, fiecare cu istorioara despre viata fiecaruia si poze sau filmulete! E foarte interesant! Poti sa cauti pe net sa vezi daca esti curios. O sa revin cu raspuns aici cand imi amintesc cum erau denumiti!
Ce spune Biblia despre moaste:
Numeri 19:
11 – "Cine se va atinge de vreun mort, de vreun trup omenesc mort, să fie necurat timp de şapte zile."
12 - Să se curăţească cu apa aceasta a treia zi şi a şaptea zi şi va fi curat, dar, dacă nu se curăţeşte a treia zi şi a şaptea zi, nu va fi curat.
13 - Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort, şi nu se va curăţi pângăreşte cortul Domnului; acela să fie nimicit din Israel. Fiindcă nu s-a stropit peste el apa de curăţire, este necurat şi necurăţia lui este încă peste el.
Leviticul 21:1 – "Domnul a zis lui Moise: „Vorbeşte preoţilor, fiilor lui Aaron, şi spune-le:‘Un preot să nu se atingă de un mort din poporul său, ca să nu se facă necurat;"
Leviticul 21:11 – "Să nu se ducă la niciun mort; să nu se facă necurat şi să nu se atingă nici chiar de tatăl său sau de mama sa."
Matei 23:27 – "Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţie."
Emil, in primul rand nu este "ok, fiecare cu credinta lui"! Este bine ca iti pui intrebari referitoare la credinta, insa ca sa afli si raspunsul, trebuie sa mergi la o sursa sigura: Biblia. Acolo vei afla ca moastele sunt doar niste ramasite ale unor oameni, care posibil sa fi trait o viata sfanta, sau nu. Trebuie stiut faptul ca inchinarea la moaste echivaleaza cu inchinarea la idoli(1 porunca din cele 10). Exista o carte care explica mai bine aceste fenomene. De indata ce aflu mai multe, te voi anunta cu placere!
black1white întreabă: