Este! Dar cat este? Mi-se pare buna intrebarea, poate fi interpretata in multe moduri. Tu insa zici, nu accept decat sa sugerez doar este. nu inteleg psihologic, simt ca vrei ceva, imi pare pozitiv, dar nu inteleg. Eu iau o sugestie doar cand o inteleg, trebuie sa fie estrem de pozitiva, inalt de pozitiva si fara dubii, ca sa nu mai analizez. Imediat, pe loc, alte variante.
Simte momentul acum, nu e nevoie sa spui ca e pozitiv ori negativ sau ca este atat ori atat; pana in clipa cand il caracterizezi cumva momentul acum "doar este"
"Acum" este enorm, extrem de pretios si intotdeauna insuficient.
http://www.youtube.com/watch?v=xsHew3pmYYw
Uneori e foarte dramatic de scump. Alteori e mai ieftin. Uneori din cauza speciei, unii nu-si mai pot permite"un acum", ori isi iau "un ieri" "un maine" "un relativ" "un loc de veci".
Pentru unii mai mult, pentru altii citeva secunde, pentru altii chiar in acest moment.
Depinde.
Vrei un kg de "acum"?
Il vrei aici sau la pachet?
Oricum, depinde de situatie si de persoana, poate fi de la mai putin de o clipa la o eternitate.
In viata de zi cu zi, cu totii zicem: "vin acum" si poate dura 1 secunda, 1 ora, poate nu mai venim/mergem.
Eu zic ca vin acum, iar tu esti grabita si vrei sa ajungi in 10 minute la o prietena, dar ai nevoie sa iti dau eu ceva. Eu vin in 10 secunde cu acel ceva, dar tie ti s-a parut ca a durat o eternitate. Desi material acel "acum" a fost 10 secunde, pentr tine parca a durat o ora sau o eternitate.
Cum am zis, depinde de situatie, de persoana, de importanta acelui timp pierdut calculat in "acum" (ar putea fi o unitate de masura personala pentru fiecare om).
Un acum e de la mai putin de o clipa la o eternitate, insa un "acum" normal e cam 10 secunde-30 de minute.
Alta idee nu mai am acum.
Bună!
Acum e perioada între când zici tu acum şi răspund eu.
Lumea e infinită.
Interesantă întrebarea.
Pe curând!
Eu cred ca pentru a fi cit mai obiectivi, nu putem cuantifica in secunde, minute sau ore termenul "acum" caci poate fi influentat de caracter, ceasul biologic sau chiar perceptia noastra dar discutind filosofic acest concept, putem sa dam termenului acelasi timp pe care-l dam si termenilor "un moment", "intr-o clipa" sau "imediat", fara sa cadem in ridicol.
Si atunci cind toti acesti termeni se intilnesc, putem linistiti sa testam duritatea ciocanului pe ceasul nostru "elvetian" si daca-l trece, adica ciocanul, ne legam o clepsidra de git si nu ne mai facem probleme.
Depide, cat de mult vrei sa-l valorifici.
Mie unul imi placea sahul, poate ca eram un pic sadic, ca placerea venea CAND II SPUNEAM adversarului, dupa ce ridica mana de pe piesa: "No ACUM esti batut" :*), I-a uite! O singura data am pierdut pentru ca am lasat un adversar sa refaca miscarea si de atunci niciodata nu a existat schimbarea mutarii, Cum sa accept sa mai devin dintr-un invingaTOT un invins? Naaah, naaah... never.
Intr-o competitzie de exemplu (gimnastica, 100m viteza, etc iau competitziile care merg pana la nivel mondial) un ACUM poate fi de la nimic (cel de pe ultimul loc) sau tot (cel de pe primul loc). Toti s-au pregatit, toti au avut idei si li s-au dat idei despre pregatire, toti si-au imaginat cata pregatire trebuie sa ai ca sa ajungi pe primul loc. Dar inainte cu doua secunde de a ajunge la pozitia de incepere a exercitiul sau la start start, pentru cel care pregatirea si repetitiile deja nu mai avea limite, mai este un moment apoi inca un moment si apoi este acel " ACUM". Ce importanta are locul? El sau ea stie deja ca este pe primul loc.
Apropo de competiţii.
http://youtu.be/OQwD0QCbxaA :))
... da, competez de unul singur: la semafor plec ca la raliuri ca sa nu intarziu la munca. (nu am zis ca nu respect limita de viteza.) In rest, de cand am vazut niste videoclipuri cu accidentari in gimnastica as zice ca nu mai ma uit deloc la sport, desi ce faceau unii sportivi ma lasa cu gura cascata si revedeam faze si de 10 ori. Ambitie? toti vrem mai mult, dar nu ma compar cu altii si nu vreau sa depasesc pe altii, eu vreau mai mult de la mine.
Materia nu este existenţă, ci curgere. Pana am scris eu cuvantul "acum" electronii din elementele care ma inconjoara se vor fi invartit in jurul nucleelor din atomi de mii de miliarde de ori. Pana am ajuns la ultima litera "m" lucrurile au ajuns in o cu totul alta stare decat au fost in momentul in care il scriam pe "a". In timpul cat am scris cuvantul acesta de patru litere, fiecare atom a trait o istorie bogata, in comparatie cu care istoria omenirii apare ca un nimic. Panta rhei, cum bine a azis filosoful din antichitate. Nicio particula elementara, in miscarea ei continua, nu are rabdare sa stea in locul ei, ca sa ne dea ragaz sa spunem despre ea ca ar fi ceva.
Un ''acum'' face cat o viata pentru unii si o clipa pentru altii ( pentru cei punctuali etc.).
OFF: la poza aceea omul deja e pensionar falit. Nu vezi ca nu are sicriul?
''Acum - ciudat cuvânt pentru a exprima lumea întreagă şi o viaţă întreagă.''
(Ernest Hemingway)
"ACUM" este o parte din timpul nostru,din prezent,care contează foarte mult în viitor. "ACUM" trăim,secunda următoare este posibil să murim. "ACUM" înseamnă "în acest moment",trăieşte acest "ACUM", acestă clipă "ACUM"! Nu rata şansa aceasta, nu ezita momentul, nu clipi că nu ai timp..."ACUM" este momentul tău pentru că "ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată".
Bonus: http://www.youtube.com/watch?v=fdadZ_KrZVw
Am văzut filmul. Într-adevăr, te pune pe gânduri şi te face să conştientizezi că uneori o viaţă poate atârna de o clipă şi puterea ei nu trebuie subestimată.
Trebuie să preţuim fiecare "acum".
Exact!
"Acum" depinde de fiecare persoana multi dintre noi spunem "vin acum " dar poate dura si ore
mai ales in cazul femeilor cum spunea si Frau
Acum e ca si cum ar zice mai satu 2 min cand colo sta 2 ore acum e imediat in vorba lui tata
...iar imediatul e între acum şi niciodată. : ))
Da, cunosc cazuri. : ))