Tringhiul este dreptunghic iar numerele 3, 4, 5 sunt numere pitagoreice exact ca 6, 8 şi 10 sau 5, 12 şi 13.
De acord cu toate raspunsurile in care se afirma ca este dreptunghic, dar prin ce este el "special" si sub ce denumire este cunoscut?(las-o aero cu pitagoreic!)
Aero,
Cind nu cunosti un raspuns cred ca este de bun simt sa-l astepti pe cel corect, fara sa te enervezi.
Te "frec pe creieri" deoarece "talica"
nu ai dat raspunsul pe care-l consider eu (cel care a pus intrebarea)ca fiind corect.Acest triunghi dreptunghic(cu laturile proportionale cu numerele: 3, 4, 5 )este special pentru ca este SINGURUL, pe cind triunghiuri pitagoreice sunt mai multe.
Fii fara grijă, raspunsul il veti primi miine, daca nu va aparea cineva cu cunostinte
matematice solide, caruia m-as bucura sa-i dau „fundita".
Pe acei useri cu probleme serioase la aceasta disciplina ii astept sa puna intrebari
(dar nu sa ceara rezolvari de teme).
PS-stiu ca multi va enervati cind nu puteti sa va "agatati" de un "cuvint cheie" care sa va ajute la cautarea pe Google, de unde luind "moca" raspunsul, va puteti da mari.
Am promis ca astazi voi da raspunsul (daca nu raspunde nimeni complet). Triunghiul este dreptunghic(cum au raspuns 5 din 6), dar denumirea sa este:"triunghiul egiptean perfect", si este singurul triunghi dreptunghic ale carui laturi sunt in progresie aritmetica.Doar pitagoreice sunt mai multe.
Este un triunghi dreptunghic si poti sa demonstrezi folosind reciproca teoremei lui Pitagora (5 la patrat=4 la patrat+3 la patrat)
Triunghiul lui Pitagora sau pitagoreic, tot aia e! Un triunghi mai special! Ce naiba ma freci pe creieri acum? Zi tu cum se numeste, cum ai mai auzit talica ca s-ar numi! Dezvaluie-ti aerele de matematician pe aici, in loc sa ajuti mai bine pe cineva cu probleme serioase la matematica. Sunt destui useri cu diverse probleme mai serioase la aceasta materie scolara pe acest site.
Aaa e singurul special? eu am zis asa ca e unul mai special. Si inca ceva, nu caut raspunsuri pe Google. Folosesc Bing de cate ori am nevoie
si pana si cu ala n-am stat adineauri sa caut raspuns la intrebarea ta. Ti-am zis ce stiam eu din anii astia de scoala. Mai multe nu ne-a zis nimeni despre acest triunghi special
cat despre bun simt, nu sunt persoana potrivita careia sa-i mentionezi despre asa ceva, n-are nicio legatura bunul simt cu aceasta intrebare, apoi dintre toate raspunsurile te-ai luat de al meu!
Pai 3, 4 si 5 sunt numere pitagoreice. deci triunghiul este draputunghic:*
Fie a, b, c laturile acestui triunghi avem : a/3=b/4=c/5=ca unde am notat ca valoarea comuna a celor trei rapoarte. Avem a=3k, b=4k, c=5k. In continuare :c^2=25k^2=(9+16)ca^2=(3^2+4^2)ca^2=(3k)^2+(4k)^2=a^2+b^2. Din reciproca Teoremei lui Pitagora triunghiul este dreptunghic oarecare