| Exilee a întrebat:

De ce oare, majoritatea inventiilor omului, reprezinta un mare beneficiu intrucat poate sa dispuna dupa urma acestora, dar in acelasi timp prezinta si anumite impacte negative asupra lui, asupra omului? Deci, daca omul nu este perfect, nimic din ce-i apartine nu ramane perfect?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

Probabil ai in vedere in primul rand exemplul cu energia nucleara. Asta ar fi cel mai concludent, dupa parerea mea. Pe cat e de benefica, pe atat este si distructiva. Dar chiar si internetul are partea lui rea. Ne face robi, nu vezi? Sau dependenti, mai corect. De ce lucrurile se prezinta astfel? Stii cum a zis poetul: Nu cerceta aceste legi. La intrebarea "de ce" se raspunde cel mai greu, daca cumva se poate raspunde. De ce existam? Poti sa raspunzi? Nu. De ce exista universul, cand se putea si sa nu existe nimic? De ce iubim? Ce ne impulsioneaza sa facem ce este drept? Si multe altele. Si atunci, daca nu gasim raspunsuri, ce trebuie sa facem? Sa luam lucrurile asa cum sunt.

| Exilee explică (pentru sabin89):

Oho... nu doar ca internetul ne face si ''robi'' dar are si un impact puternic asupra sanatatii omului, indeosebi in cresterea stresului si a irititabilitatii.
Nu vezi ca majoritatea adolescentilor in ziua de azi devin violenti, nu pot lega 2 fraze clare si coerente din cauza internetului.

| victor333 a răspuns (pentru Exilee):

Din contra internetul chiar ne ajuta prostia vine din scoli din mediul in care traiesti si nu in ultimul rand din felul in care esti

| Exilee explică (pentru victor333):

Da. Dar am zis ca internetul prezinta si impacte negativebig grin

34 răspunsuri:
| victor333 a răspuns:

Pentru ca asta e yng si yang nu exista un inceput sau un sfarsit decat modul de percepere al unor lucruri te face sa zici asta apropo de perfectul tau care tot asa e adica nimic nu i perfect

Dar nu m-am referit chiar la toate deoarece exista invetii care chiar sunt perfecte as putea spune, din punctul meu de vedere.

Care ar fi acelea?

De exemplu, cele care sunt folosite in domeniul sanatatii, adica noile aparate care devin cu timpul mai performante si care pot depista starea celulelor tumorale sau canceroase.

Da sa zicem din punctul asta de vedere dar cand te gandesti ca am avut de exploatat pamantul deci poluat pentru a scoate materialele de din care sunt facute si folosim energie ca sa le putem folosi adica ce vrea sa zic e ca pana la urma nimic nu e 100 la suta perfect dar daca tot mi ai raspuns de fapt ti ai raspuns tie prin ce ai zis mai sus nu mai inteleg rostul intrebarii?

| Mădă0611 a răspuns:

Pentru ca noi nu ar fi trebuit sa existam si natura e simpla, o schimbi? te schimba, de obicei schimbarile facute de om fac rau naturii, asa ca natura face rau omului, folosindu-se de propriile lui descoperiri.

| victor333 a răspuns (pentru Mădă0611):

Noi nu ar fi trebuit sa exista? hai nu zau cum asa -))?

| Mădă0611 a răspuns (pentru victor333):

Gandeste-te cum a aparut materia si apoi gandeste-te la ce am zis pana intelegi. big grin
E logic ce am zis, doar ca cere gandire.

M am gandit logic si drept sa ti spun n am gasit un raspuns rational poate ai u o logica mai buna? materia nu a aparut asa din nimic a aparut din energie e demonstrat stiintific ca si un spatiu vid absolu cu nimic inauntru nici un atom ori altceva are energie deci nu stiu catre ce naiba bati...

laughing Nu te-ai gandit foarte logic.
Pai daca materia a aparut din "senin", apoi s-au format stele, apoi alta materie, apoi alte stele si planete, daca ceva a prins viata, ar fi trebuit sa gandeasca? Nu. Deci, noi n-ar fi trebuit sa existam.
Mai gandeste-te la ce am zis.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Mădă0611):

E intamplare si ca a prins viata acel ceva.

Ok e intamplare dar mosule noi suntem una cu natura in caz ca nu intelegi ia o si u simplu asa cum o eruptie vulcanica a distrus orasul Pompeii asa si noi putem si am distrus orase intregi in razboaie noi suntem natura nu stiu dar nu cred ca te ai gandit prea mult inainte sa vorbesti

Mereu cand unii nu inteleg ce zic o dau in chestii de genul "dar nu cred ca te ai gandit prea mult inainte sa vorbesti". Oamenii nu pot distruge in ani ce distruge natura intr-o zi, si eu exact asta ziceam, ca suntem parte din natura. Gandeste ce citesti.
App, oamenii distrug orase, 2 vulcani distrug planeta intr-o zi.

=Pentru ca noi nu ar fi trebuit sa existam= asta i singura mea problema cu ce ai zis e ceea ce mi se pare stupid

O, Zeus! Omule, ti-am explicat de ce n-ar fi trebuit sa existam. Citeste, reciteste, reciteste si reciteste. M-am referit la tot ce e viu. Acum citeste si reciteste si reciteste si reciteste.

Am recitit si tot nu mi dau seama ia zi tu poate poti argumenta coerent -noi nu ar fi trebuit sa existam-?

| sabin89 a răspuns (pentru Mădă0611):

Crezi in Zeus?

| victor333 a răspuns (pentru sabin89):

Cred ca asta e problema u inca crezi in prieteni imaginari eu m am maturizat si nu mai cred in mos craciun si zana maseluta eu incerc sa fiu sincer rational si liber

| sabin89 a răspuns (pentru victor333):

Cred ca eu m-am maturizat inaintea ta. Ce am scris acolo a fost pentru Mada0611, o aluzie la faptul ca a zis ea "O, Zeus!".

Da scuze nu tie iti era adresat mesajul ci ei da daca tot te am prins u crezi in zeus?

Nu, Victore, cum sa cred? Nici grecii nu mai cred astazi. Aia a fost demult.

U crezi in DumneZeu(s)?

Deci la asta te refereai. Credeam ca la Zeus ala din Olimp. Pai hai sa incercam sa ne intersectam odata pe un topic de religie. Aici s-ar putea sa se supere oamenii ca deviem asa de mult de la subiect. Iti spun parerea mea, nicio problema.

Ok zis si facut -)

| Mădă0611 a răspuns (pentru sabin89):

laughing Nu, tocmai ziceam ca suntem o intamplare, asta inseamna ca nu exista zei, planuri, proiecte, "precizia unui ceasornic" si bla bla.

| OOOLEOOO a răspuns:

Perfectiunea este inexistenta, perfect este un termen folosit de om pentru a clasifica lucrurile care ii sadisfac cerintele intr-un mod mai ridicat.

''Atat de perfecta, insa ii lipsea un defect''

| Delicacy a răspuns:

Da,pentru că întotdeauna simţi nevoia să ajustezi câte ceva.

| Gogu06 a răspuns:

In primul rand nu are logica textul tau, inventiile omului nu reprezinta un beneficiu, ele sunt un beneficiu, n-ai cum sa dispui dupa urma la ceva, este impropriu spus. Ai gresit din start cand ai spus ca omul nu este perfect. Ba este perfect, are cele mai puternice arme pentru a supravietui, are memorie, are viziune si invata repede, se adapteaza foarte repede. La ce te referi cand spui "la ce ii apartine?".

| Teemo98 a răspuns:

Nimic in lume nu e perfect si nimic nu va fi perfect!

| miki_6623 a răspuns:

Nimic in lume nu e perfect, si inventiile omului aduc efecte pozitive si efecte negative deoarece asta este decursul lumii totul este in balanta, raul cu binele

| Exilee explică (pentru miki_6623):

Am inteles asta. Stiu etica. Dar de ce?