E posibil sa existe mai multe universuri, fiecare rezultat din cate un big bang. toate sunt finite pentru ca au rezultat dintr-un bing bang si astfel materia s-a extins pana la o anumita limita.
dar spatiul cred ca este infinit.
Stim un lucru:Universul este daca nu infinit atunci foarte foarte mare.Din cauza ca oamenii nu i-au gasit limita asta ii face sa zica ca e infinit dar e posibil sa nu fie.
Nimic nu este dincolo existenta exista in interiorul unui univers. Daca tu ai o nava si zbori pana la margine si treci de margine nu o sa gasesti nimic dar marimea universului o sa fie mereu pana unde mergi tu. A 2 a posibilitate este ca dincolo de univers sa fie un alt univers, ce este intre universe nu stiu. Un univers ce are un punct de plecare in timp si in spatiu este imposibil sa fie infinit el pleaca de undeva si ajunge undeva nu pleaca de undeva si este peste tot!
Nu spune nimeni dintre oficiali ca este infinit, nici nu ar avea cum sa zica asa ceva... Si ce daca este foarte foarte mare mai mare decat ne imaginam noi? Orice marime comparata cu infinit este minuscula!
Se spune ca Universul e infinit deoarece pana la ora actuala nu i se cunosc "capetele".
Daca universul e finit, adica are un capat sau mai multe, spune-mi te rog, ce e dincolo de ele? Si da volumul la maxim sa te auda toti.
Infint este doar un termen pentru, pentru ca omenirea nu poate stabili limita universului.Nu ne ajung anii lumina.
Auzi...doar aici ai intalnit? Deci despre univers... Poate ca nu o dat nimeni de sfarsit? Poate ca nu o sa ajunga nimeni pana la capatul lui? Deci? Gandeste inainte sa intrebi
Poți spune ca nimicul e infinit? Cam asta e infinitul spațiului, nimic. Poate fi o bariera pe care dacă o treci vei dispărea pentru ca dincolo de ea nu este nimic.
Bai dar sa mor eu daca voi stiti sa respundeti ca lumea... Daca tot raspundeti in sictir si luati la misto ocupati-va timpul cu altceva, in loc sa dati la taste. Sau numai la asta sunteti buni? Oricum cred ca fata in fata nu sunteti in stare sa alcatuiti 3 cuvinte. Ce mi-e greata de asa oameni.
Revenind la subiectul intrebarii... Definim universul ca "infinit" pentru ca asa au afirmat si asa ne-au facut sa credem cei care s-au ocupat cu studiul domeniului. Oricum, asa cum zice catalina, il putem defini infinit, intrucat dimensiunile sale, oricare ar fi ele, sunt oricum exagerat de mari, ca sa le putem cunoaste
Priam data rezuma-te la a invata sa scrii si dupa poti incepe sa vorbesti despre alte chestiuni :d! Funda?
Robertone77 întreabă: