Buna.Parintii si bunicii sunt responsabili pentru tine, asa ca trebuie sa asculti de ei, chiar daca e nedrept. Ceilalti au parintii lor care poate sunt mai permisivi (sau nu, nu ai de unde stie daca e asa sau doar se lauda ei, iar cand ajung in casa ii asteapta un scandal ) la acest capitol si mai stricti la alte capitole. Fiecare parinte face cum considera mai bine.Sa zicem ca 12 seara e exagerat, insa 9 jumatate sau 10 ar fi mai ok. Vorbeste cu ai tai sa ajungeti la un compromis, poate daca le promiti ca inveti mai bine etc, ceva care sa le dea de inteles ca esti dispusa sa muncesti pentru asta, nu e doar un moft pe care il ceri tu, se vor razgandi in privinta orei 8.
Absolut deloc ridicol, nu parintii tai gandesc rau, ci cei care isi lasa copiii la varsta asta la 12 noaptea afara. De fapt nu ca gandesc rau, pur si simplu nu gandesc, nu le pasa.
De ce nu luati ca exemplu copiii educati si responsabili in loc de lichele, nu stiu.
Fiecare părinte decide cum este mai bine pentru propriul copil.
Sunt foarte mulți dubioși ziua, dar la 12 noaptea? Cine știe la ce pericole o sa te expui( la asta se gândesc și părinții și poate te ar lasa sa faci de capul tău dacă nu ar tine deloc la tine).
Bunica ta se gândește la sănătatea ta ( la modul, o sa iti strici ochii în telefonul ala pana la 1 noaptea spre ex)
Este ok programul de somn, dacă te ajuta sa treci mai bine peste mulți am crescut asa și cu reguli " dubioase", dar hei toate o sa treacă.
O sa fie mai indulgenți poate când o sa mai crești, ca o sa te maturizezi și o sa poți sa mergi pe propriile picioare cum ar veni, momentan ești încă un copil, unul vulnerabil care are nevoie de protecția părinților ( știu ca nu îți convine ca spun asta, dar toate aceste gesturi pe care le fac, îți arată că te iubesc).
E normal să te lase afară până la 8, dar dc dracu te pune la somn la 9 eu stau în vacanțe până pe la 1-2 noaptea(și eu am 13 ani)