| Dariiuss45 a întrebat:

2 ani diferență intr-o relatie la adolescenți este bine?

21 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Nu diferența de vârstă este atât de importantă, cat e important sa va înțelegețibig grin

Răspuns utilizator avertizat
| Hyperion7 a răspuns (pentru anonimaaa1206):

Nu zic sa te iei 13 cu 40 sau alte combinații absurde.
Cum ziceam, contează, mai ales în cazurile de genul, însă dacă sunt de o vârstă apropiată, nu vad o problema sa fie o diferență de ±5 ani.
In rest, înțelegerea e cam cea mai importanta, repet, după cum ziceam.

| Madaxo97 a răspuns:

Da, este o diferență ok

O relație nu e doar despre sex, ai auzit și de iubire platonică? Și de ce ți-ar trebui sex la 14-15-16 ani? Nu știi cum să te scârbești de propriul trup?
No,fiecare înțelege ce vrea prin conceptul de "relație",însă repet, o relație nu e doar sex, de fapt, el e cam ultimul sau așa ar trebui sa fie, mai ales când vorbim de tineri, însă tinerii...

Atunci când băiatul insistă,deja nu e a buna.
Motivul: Daca faci,te face frivolă,daca nu faci,te face iar frivolă!
Eu știu că hormonii clocotesc,da' ce-ar mai fi sa fim toți cu hormonii eliberați de la vârste fragede?
Probabil că ar exista numai avorturi.
De aceea suntem animale raționale,sa ne mai controlam hormonii, nu sa ne lăsăm prinși în capcana.
Zic și eu!
Și plus că ce educație sexuală ai la începutul adolescenței? Te lasă gravida, bun, și cine plătește pentru aceea "curiozitate" nebuna? Nu fata?
Așa că na, de aia e mai bine să stai parcat, indiferent de gen și să știi ce ai de făcut atunci, pentru că dacă nu știi, o dai in niste chestii de nici doctorii nu te mai pot rezolva(gen HIV)

O vorbă din popor zice așa "Daca te bagi in tărâțe, te mănâncă porcii"
Ce vrea să zică? Daca fata violata îi caută în coarne așa-zisului mascul, evident că ăla tot ce mai vede, e doar negru in fata ochilor și din cauza supraexcitării, își pierde controlul.

Pai acum mă întorci ca la Ploiestilaughing
"exista cazuri cand fata refuza si ajunge violata" și Exista self-control",da,nu contest,când e vorba de o fata random de pe strada,atunci e o problema grava și tine de cel ce o violează, însă, logic vorbind, și fata poate impune limite sănătoase și poate sa fugă de un mafeot violator(când vorbim de o relație), dar oare nu vorbim aici de depășirea barierelor din partea fetei și, drept urmare, avântarea Intr-o zona periculoasă pentru ea?
Zic și eu

Am scris eu niste chestii greșit,sa te uiți mai târziu,când se corectează.
Da chiar chiar și așa.
Eu ziceam că nu! Nu are dreptul să o violeze,tocmai.
Ci,din contra,când e prea mult pentru ea, trebuie sa se oprească pentru că dacă nu o face, ii încalcă consimțământul! Indiferent de cat de evoluată e relația, nu se pune problema de "are voie sa o violeze"
Oricum, cred că s-a înțeles greșit, te rog sa recitești ultimul meu comentariu

Pai no,asta zic.
Nu sunt de partea nimănui,sunt imparțial.
Nu zic că e o experiență plăcută sa treci printr-un viol,nu e de dorit numai așa ceva,însă când vine vorba de o relație sănătoasă, sexul nu este atât de important și ar trebui înfrânată aceasta pofta!
Vezi tu, chiar dacă îți dai consimțământul sa faci sex, se ajunge de cele mai multe ori la încălcarea lui (ceea ce tot viol e, după cum spuneam) și de aceea zic și că această curiozitate te poate duce pe niște meleaguri străine de unde nu mai poți avea întoarcere.
De aceea trebuie sa existe limite sănătoase din ambele părți și ar trebui respectate.
De aceea o relație, de mic, nu ar trebui sa conțină conotații sexuale.
1.pentru că nu știi cum e și ce riscuri are
2.Cei care vor sex repede, doresc sa profite, nu își doresc relații serioase.
3. Dupa sex te poți simți scabit(a) de propriul trup și te poți simți nesigur(a)
4. Dupa sex te poți trezi cu buza umflata și te trezești că chico care ți-a introdus-o, voia doar sa vadă cum e sexul și să te lase în aer după, iar tu, mica fiind (exemplu), ajungi sa suferi foarte mult din cauza lui și chiar ajungi sa urăști toți băieții din viața ta din cauza lui.
De aceea, repet și repet, relațiile ar trebui sa fie exclusiv platonice, pentru că dacă există și sex in peisaj, te poți trezi fara sa vrei filmata și postată pe site-uri pentru adulți.

| T0T a răspuns:

Nasol că aveți nevoie de aprobare din exterior, chiar de la niște străini. Dacă trăiești după gura lumii, mai bine lasă-i pe ai tăi să îți aleagă gagica. Pare că trendul nu duce la a îți mai folosi singur creierul.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca-i o relatie de amicitie/prietenie, atunci nu are importanta ca-i 2 sau 5 ani, doar parintii sa stie si sa aprobe prietenia.
Dar daca este vorba de o relatie sexual, atunci conteaza enorm fiecare an, in special daca unul din ei este minor.

| sammie a răspuns:

E decent.