| Bessame a întrebat:

A facut cineva facultatea de psihologie? Stiti ce materi se fac? E frumoasa? Folositoare va ajutat? Ma poate sfatuii cineva? Unele persoane mi-au zis ca ee foarte greu...si.nu e asa cum se asteptauu altele zic.ca e chiar interesanta... e frumoasa! Eu sunt in primul an acum in octombrie incep si mi-ar prinde bine niste sfaturi! BAFTA TUTUROR CE,, SUNT LA FACULTA!

Răspuns Câştigător
| CARMENCITA a răspuns:

Ca la orice facultate primul an este mai greu.Materiile care se fac le afli de la facultate chiar si pentru anii urmatori.Ar trebui sa fie niste liste cu ce materii se fac.Depinde ce facultate ai ales si ce profesori ai.Parerea mea e ca e cam costisitoare.Este interesant daca ai profesori buni.Mai greu va fi poate cand vei face practica, dar nu neaparat.Afli mai multe daca citesti si te informezi tu. Daca asta iti doresti si iti place, te intereseaza si ai inclinatii iti va fi mai usor.Probabil vei avea si materii care te vor plictisi sau nu-ti vor folosi la nimic. Sper ca acum studentii au conditii unde invata ca inainte la unele facultati nu erau si-ti luau si banii si mai faceau si mutre dupa ce ca meritau sa fie desfintati.Iti urez succes si nu te stresa prea mult si nu te lua dupa altii ce e greu daca asta iti doresti. E o facultate ca oricare alta.Se poate sa-ti foloseasca sau se poate sa nu. Daca sti sa te orientezi sa nu te obosesti si sa ai timp si de alte activitati si sa studiezi iti va fi mai usor.

2 răspunsuri:
| pengu a răspuns:

Buna,
dupa cum spunea si CARMENCITA, primul an e greu la orice facultate. eu nu am terminat, sunt in anul II de-abia big grin, dar desi vreo 2 materii mi-au displacut total laughing) am invatat destule lucruri interesante si care m-au ajutat si pe mine sa ma dezvolt (psihic vorbind.). Cat despre persoanele care spun ca este greu si se asteptau la altceva, este si normal daca se gandeau ca vor face psihanaliza, hipnoza sau mai stiu eu ce fel de terapie din primul an sau daca pur si simplu nu sunt facute pentru psiho. Trebuie in orice sa o luam cu inceputul, pentru a putea intelege restul si daca iti place, poti avea rabdare si ti se va parea interesanta.
Materiile, sunt usor diferite in functie de facultate. Asa ca idee: statistica, neuropsihologie, introducere in psihologie, psihologia copilului etc. Incearca sa cauti pe site-ul facultatii la care ai intrat orarul de anul trecut sau materiile la care s-au dat restantele si maririle si vei gasi acolo lista intreaga sigur.
multa bafta tongue

| Melody a răspuns:

Buna, si eu incep in octombrie, tot la Psihologie. Important e sa-ti placa domeniul, astfel iti va fi usor sa inveti. E bine ca pe langa ce ti se da la scoala, sa citesti si alte carti, articole. Multa bafta!