| Angelindeed a întrebat:

A plecat cineva de acasa si a luat-o de la 0 fara ajutorul parintilor? Fara facultate. A fost greu? Cum v-ati descurcat?

8 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Nu cred ca iti trebuie neaparat o facultate sa te poti descurca singur, fara ajutorul parintilor!
Si da!, la inceput e mai greu dar pe urma o sa simti cu adevarat ca esti liber!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea ai cum sa pleci de acasa fara ajutorul parintilor.
Din ce bani, Iti trebuie cel putin 2000 3000 euro, ca sa inchiriezi un apartament, platesti in avans nu stiu cate luni, si sa ai si garantia zilei de maine, un job stabil in momentul in care te muti. Sa ai si bani pusi de-oparte in caz de se intampla ceva, ca sunt totusi o gramada de platit dintr-un salariu.
Curent apa, gaz, butelie, internet, abonament telefon, mancare, haine, caldura, impozite, mai iesi prin oras, etc.
200 euro e numai chiria. deci trebuie sa castigi cel putin triplu, ca sa-ti poti permite sa stai singur.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si la 600euro pe luna salariu, sa nu-ti imaginezi ca vei trai in lux.
Acum ca stai cu parintii, te duci deschizi frigideru si mananci de acolo, mai fac ai tai mancare, mai platesc ei toate darile, etc.
Ai sansa sa iti gasesti un servici bun, sa mai stai cu ai tai 3-4 ani sa strangi banii, ca nu platesti nimic acolo unde stai, si pe urma te duci linistit pe barba ta, unde vrea muschiu tau.
Oricum dupa un an dupa ce te plictisesti de munca si nu mai ai bani, tot pe ei ii suni happy

| Angelindeed explică (pentru anonim_4396):

Caut fete cu care sa stau in chirie parintii nu stiu ca plec happy m-ar omori in bataie prefer sa mor in saracie decat linga ei

| anonim_4396 a răspuns (pentru Angelindeed):

O palma peste bot cand mirosi a tigari si vii tarziu acasa, sau umblii cu baieti la 11 noaptea prin scari de bloc, nu cred ca e data din rea vointa.
Ma indoiesc ca vii acasa, intrii pe usa, si iei bataie asa, fara motiv.
Gen, ai venit? hai incoa ca aveam chef sa bat pe cineva si nu stiam pe cine.
Faci tu ceva gresit.
Condamn bataia, ca si eu am luat bataie cand eram mic, insa de cele mai multe ori o meritam,
Mama statea din singura zi ei libera sa faca curat, si cand venea acasa, in loc sa stea sa se odihneasca, trebuia sa faca curat dupa mine, sau sa mearga la sedinte, sau sa imi spele si sa imi calce mie hainele, sa-mi faca pachet, sa isi calce si hainele ei, sa gateasca, si se enerva repede cand greseam ceva, si acum ca am crescut, ii dau dreptate. Faceam numai tampenii.

Dar daca nu ai pe nimeni sa-ti mai "traga cate una peste bot" chiar si asa, metaforic vorbind, nu ajungi nicaieri, daca nu trage nimeni de tine.
Iti zic eu cum va merge o viata asa, cum visezi tu.
Te muti cu inca 2 fete intr-un apartament. o sa incepeti sa mancati conserve si sa comandati pizza, va combina vreunu, va mai da si droguri, si pentru ca nu are cine sa iti dea peste bot sau sa pese cu adevarat de tine, ( asa cum face un parinte), o sa ajungi o vanzatoare la kaufland, pe salariu minim, cu un betiv de barbat, care te mai si bate dupa ce vii seara acasa de la munca.
Pentru ca nu o sa fie nimeni langa tine, sa-ti dea un sfat bun, cum ti-ar da parintii.
Si "prietenii " care crezi tu ca ti-ii i-ai facut de cand ai plecat de acasa, atunci cand iti va merge bine, vor incerca mereu sa-ti bage bete in roate, ca vor fi gelosi.
Un parinte nu va fi nici o data gelos pe succesul tau, ci va fi mandru.
Prost rau bun asa cum e, ma indoiesc ca ti-ar vrea raul.

Imi vine sa vomit cat de idiot poti sa fii nu am fumat in viata mea, nu am voie sa ies nici o ora din casa fara sa le zic unde sunt de unde venit acasa tarziu si bani de tigari? Am 20 de ani m-au retras de la facultate pentru ca luam note 7 8 cand nu aveam cand sa inavt pentru ca ma obligau sa citesc biblia si sa fac curat toata ziua nu mai face generalizari aiurea ca nu toata lumea e ca in filmele voastre proaste cu adolescenti rebeli viata reala nu e asa
am vrut s fiu vanzatoare la un magazin de haine si nu m-au lasat ptca eram plecata prea mult de acasa nu vreau sa ajung sa stau in casa pana la 30 de ani mai bine vand la kaufland nu va mai dati cu parera despre niste situatii ipotetice nu stiti nimic
Parintii mei nu dau sfaturi doar palme si citate biblice nu mai aberati bazat pe ce ati cunoscut voi in coltul blocului ca nu toata lumea e ca voi vomit am ajuns sa stau atat de mut in casa incat mi-e rau cand ies afara si vad oameni ma ia ameteala si palpitatiile du-te dracu

| anonim_4396 a răspuns (pentru Angelindeed):

Pai si de ce nu iesi ma afara. Ce poa sa iti faca?
Te duci la politie si ii reclami, daca e asa de grav.
Le spui ca ai o varsta si vrei sa muncesti, si sa ai o viata.
Daca e asa de grav cum spui, poti lejer sa ii reclami la politie.

Politia nu a facut nimic nici in cazul surorii mele nu ma astept sa faca minuni nici pentru mine