| didi33 a întrebat:

Acum am terminat clasa a 8-a si trebuie sa dau la un liceu.
Stiu la ce liceu vreau sa dau, numai ca nu stiu ce sectie laughing
Eu, dupa ce termin liceul, vreau sa ajung ceva in lumea medicinei [medic, asistenta. orice]..si ma gandeam sa dau la SN, dar nu imi place biologia.E adevarat ca fizica si chimia imi plac, dar nu excelez la aceste materii.
Si ma gandesc ca daca vreau sa ajung doctorita sau asistenta trebuie sa stiu ceva biologie.
Chiar nu stiu ce sa fac.
La mate-info am auzit ca este greu, nu imi place matematica si nici nu am luat nota mare la matematica la examen : 8.70.
La stiinte sociale n-ar fi rau.dar nu faci biologie intensiv.Si daca dau mai departe la medicina, trebuie sa recuperez toata materia din clasele IX-XII.
La filo nu vreau sa dau deoarece se face si latina si eu nu am facut latina in clasa a 8-a.Am inlocuit ora de latina cu o ora de matematica.
Voi ce parere aveti?

2 răspunsuri:
| AikkoxD a răspuns:

Ştiu că ţi se pare aiurea la mate-info, dar aşa avem toţi impresia până intrăm acolo. Când am dat eu examenul, o colegă a luat 6 şi ceva la mate.Totuşi a intrat. Acum se descurcă foarte bine.
Dacă vrei să dai la medicină, trebuie să ştii neapărat chimie, biologie şi ceva matematică. Recomandat este să urmezi profilul ştiinţe ale naturii, dar poţi să intri şi de la mate-info.

Eu îţi spun să dai la ştiinţe ale naturii. La mate-info e uşor în clasele 9-10, dar după ajungi să-ţi blestemi zilele. Vorbesc din proprie experienţă.

| Libelle a răspuns:

Nu ti-a placut biologia pentru ca in generala ai facut o porcarie structurata pe plante, animale, oameni si dupa ca in a 8-a sa faci o tamepnie despre mediu din care nu ai retinut nimic laughing

Bio e muuuult mai frumoasa.Anatomia e superba.Iar la medicina n-ai ce cauta fara 70% biologie.Asa dai la farmacie, cu chimia majoritar.

Nu da la filo.
Vu mate-info asta...am luat 8.50. Si nah...note mai jos de 8 la mate nu am prea avut, si la profilul asta m-am bagat, dar partea nasoala va veni la bac, si trebuie ceva meditatii.

Daca vrei medicina...du-te pe stiintele naturii, serios vorbind.Nu de alta, dar nu se da bacul din materie de mate-info, se da mai usor.