| marcel_5462 a întrebat:

Adolescentii care se apuca de fumat o fac din cauza anturajului sau pur si simplu din teribilism.

Răspuns Câştigător
| dulc3'maria a răspuns:

Bine spus @daniDeeDee cei mai multi o fac din cauza anturajului daca vad prietenii ca fumeaza ca sa se integreze grupului o fac si ei chiar daca nu vor intr-un final vor ajunge la fel ca ei, pacat...:-

11 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Spiritul de turma e principala cauza si aderarea la grupurile "smechere". Din pacate, odata ce te-ai apucat cu greu te mai poti lasa de obiceiul asta daunator si costisitorwinking

| Marii a răspuns:

Cred ca sunt mai smecheri daca fumeaza. "Daca X fumeaza, eu de ce sa fiu fraier si sa nu fumez?".happy

| nobody_9468 a răspuns:

Eu una la inceput am facut'o din curiozitatetongue
a doua din teribilismtongue
si momentan fumez doar cand sunt nervoasa si am probleme si cand are prietenu meu tigari de care fumez eulaughing
nu e chest ia ca sunt smechera insa uneori simt ca ma scapa de streshappy

baftabig grin

| daniDeeDee a răspuns:

Majoritatea o fac din cauza anturajului.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Ha ha ha.
Fumatului ii este asociat "sentimentul" si imaginea de cool, de aceea se apuca adolescentii de fumat. Li se pare ca exprima libertate, independeta, maturitate. Disociaza fumatul de aceste imagini create de PR, marketing si branding si lumea se va lasa de fumat. Si nu se va mai apuca niciodata nimeni.

| alexutzu00791 a răspuns:

Eu am facut o din altceva, dupa a intervenit anturajul, si in unele dati si teribilismul

| Psycho a răspuns:

Din ambele motive!

| g_7133 a răspuns:

Multi se cred smecheri ca fumeaza si se dau mari in fata prietenilor ca vai domne fumeaza :-). Depinde si de personalitatea fiecaruia. Faza cu anturajul, dupa parerea mea, fiecare trebuie sa se gandeasca cum ii e mai bine. Adica de ce sa fac ceva daca si prietenele mele fac? Am si eu minte sa gandesc.

| zumba zumba a răspuns:

Eu am facut-o din cauza anturajului dar m-am lasat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu personal sunt adolescenta si nu m-am apucat din niciunul dintre motivebig grin ci din cauza problemelor care m'au incercat de mica. asta e din cauza asta si beau ...si nu am cine stie ce varsta.mai am un pic pana la majorat big grin

| gabitsa a răspuns:

Sunt si eu la o varsta care tentatiile astea sunt in floare. Si am prieteni mai ales la liceu care fumeaza si care m.au indemnat si pe mine. Dar de mica mi-am propus sa nu fac asta. Pana acum am reusit si sper sa o fac si in continuare. Daca ai tarie de caracter nu te iei dupa nimeni, asa ca nu se poate numi : anturaj. E doar o slabiciune a persoanelor, si noi dam vina pe altii.