| Bogdan_9316 a întrebat:

Ajutati-ma! Stiu ca suna ciudat.
-"Sunt in clasa 8 si am note mici, parca nu sunt bun de nimic toti isi bat joc de mine chiar si prietenii toti si familia mea imi spune adica fa ce vrei nu ma interesadNu mai suport viata le-am spus la parintii mei ca daca voi ramane corijent sau repetent doamne fereste.
ajutati-ma ziceti-mi ce sa fac am numai 14 ani.
Is atat de suparat incat nu mai vorbesc cu nimeni nici cu parintii, matusi...

Răspuns Câştigător
| MasterOfDisaster a răspuns:

Buna.
pai,incearca s le explici si parintilor problema ta. spune-le ca nu se poarta prea frumos cu tine,si ca normal,te deranjeaza.
apoi,pune-te pe invatat. daca nu poti invata mult dintr-odata,ca nu ai antrenament, incepe cu lectiile mai importante si mai scurte.fa tu rezumat, extrage cele mai importante idei din lectii.treptat,o sa vezi ca vei putea invata 2 pagini odata.
eu invat asa:citesc un rand-doua din lectie, si le repet(fara sa ma uit pe caiet pe cat posibil) pana ce le retin.si tot asa, toata lectia.
sau scriu.tot cate o fraza o scriu de 5, 10 ori,de cate e nevoie ca sa o retin.
gaseste-ti o ocupatie,gen fotbal,handbal,invata sa canti la un instrument,citeste o carte,ceva,orice sa te mai distraga.
propune-ti sa iti suprinzi parintii, prietenii, etc.straduieste-te la scoala,fi si tu mai interesat de cei din jur,ca daca ei te vad pe tine nepasator,nici ei nu vor prea vorbi cu tine.

parintii tai.ce sa faca? daca tu nu esti interesat de scoala,ai vrea sa ti-o bage pe gat? asa ii vei ura,si vei spune ca vor sa-ti controleze viata, ca abia astepti sa scapi de ei, etc.nu ar fi bine nici asa,nu?
propune-le sa faceti ceva impreuna,de exemplu (ca tot vine iarna) uitati-va la un film fain (cand va vi mai spre craciun) pe net,nu conteaza, gen „singur acasa" (e foarte amuzant), sau alta comedie.sa faceti ceva dragut impreuna.
gandeste-te ca e doar o perioada, si va trece.si eu ma simt naspa in unele perioade.

ps:sa nu chiulesti de la scoala, si in timpul orelor fii atent la lectie, ca poti invata ceva si in clasawinking

succes!

| Bogdan_9316 explică (pentru MasterOfDisaster):

Mersi ca m-ai ajutat si mersii tuturor.Da vreau sa spun ca nu fug de la ore, anul trecut si anul asta nici o absenta nu am avut.Plus de asta eu vreau sa invat da toata faza ee Matematica asta.crying Io vreau sa invat is atent la ore, dar daca nu intelegsad aseara de nu venea tata eu era sa mor, era sa ma sinucid

Vorbesc serios!

| MasterOfDisaster a răspuns (pentru Bogdan_9316):

Of,haide.nu dramatiza atat.pe bune, nici viata mea nu e una doar roz.pana acum un an nu am avut nici o prietena calumea, si m-am mutat de vreo 5 ori dintr-o localitate in alta.
nu`s (de fapt nu eram) genul acela care se adapteaza usor la orice schimbare, dar m-am obisnuit.incearca sa vezi si partea buna a lucrurilor.nu are rost sa iti traieti viata plangandu-ti de mila.
bucura-te de ciripitul pasarilor,de frunzele ruginii,de soare, de caldura. daca ai internae ai totusi ceva conditii, nu? bucura-te ca nu traiesti sub un pod in frig sau ploaie.fi recunoscator pentru cele mai mici lucruri.
de ce sa te sinucizi cand nici nu ai apucat sa-ti traiesti viata? daca te gandesti mai bine.tu nici nu poti sa spui„ce viata de rahat am!", ca tu abia ti-ai inceput viata cu adevarat.pana acum erai mult mai imatur,si nu vedeai lumea la fel ca in prezent.
sa vezi ce fain e la liceu! eu nu credeam ca va fi fain deloc, ca va fi plin de pitipoace si magari, da.nu e deloc asa.
nu trebuie sa inveti toata ziua.dar macar jumatate de ora, o ora.cu matematica asta.te vei descurca.
invata formulele bine-bine,ca si la capacitate:primele exercitii sunt simple, daca le rezolvi ai 4, apoi urmeaza alea mai grele,dar si la alea mai grele,daca scrii formula (si la geometrie faci desenul,si notezi unghiurile, ce e mai simplu) tot iti dau 0, 25 sau 0, 50 de puncte.
si asa, ajungi la 5, macar atat.nici eu nu-s buna la mate.de asta am ales un profil uman (stiinte sociale),unde nici bacul nu il dau din mate,si nici teza.
daca vrei,poti cere ajutorul unui coleg din clasa sa iti explice dupa ora,sau sa va faceti temele impreuna,si in timpul orei mai intreaba profesorii ce nu intelegi.
si,cum am mai zis,gaseste-ti o ocupatie.
de exemplu,e toamna,eu am inceput sa fac in boluri adun frunze frumoase, castane, tot felul de buruieni uscate si am facut ceva decoratiuni de toamna ce arata super dragut.sau,cum vine halloweenul.sculpteaza in dovleci (daca nu ai,fa rost de la vecini,bunici),ca arata super.(mda, stiu ca suna cam penibil, dar ce conteaza?)
nu trebuie sa iti pese ce cred cei din jur de tine.

bye!

12 răspunsuri:
| TeoPT a răspuns:

Să pui mâna să înveți, ce altceva ai putea să faci?

| anonim_4396 a răspuns (pentru TeoPT):

Uşor de zis, greu de făcut, tihihi.

| Bogdan_9316 explică (pentru anonim_4396):

La ce mai comentezi? Numa ca sa te bagi in seama!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bogdan_9316):

''Jelli a răspuns (pentru BenBurnleyTheo):''
După cum observi, i-am comentat lui Teo, nu ţie, m-am băgat în seamă cu el. Aşa că nu înţeleg cu ce te deranjează.

| Bogdan_9316 explică (pentru anonim_4396):

Pai asa ziiwinking

| inimadeciocolata a răspuns:

Incearca sa inveta i mai mult economisesteti timp de exemple eu nu ies afara de loc si stau mereu sa invat.deci daca vrei sa inteti sa spunem biologie sau geografie sau orice alta materie redu din cuvinte si inteti mai repede. sper ca te-am ajutat

| watzzup a răspuns:

Oh e grava problema 'sad dac reusesti incearca sa faci ce au zis astia. eh las' ca trece happy

| DianaElena99 a răspuns:

Pai...apuca`te de invatat...si dovedeste`le parintilor si prietenilor ca poti!

| gigigigi200766 a răspuns:

Ar trebui sa te pui cu,, burta"pe carte.mai tirziu o sa iti foloseasca! daca nu o sa ajungi NECALIFICAT pe santier cu 40 ron pe zi.ce zici te aranjeaza o astfel de slujba?

| Bogdan_9316 explică (pentru gigigigi200766):

Ce santier ma tu iti dai seama ce vorbesti?
Nu intelegi ca eu invat da la Matematica is eu un pic varza!