Nu e bine daca se incalzeste asa repede, si mai ales daca se stinge brusc. Cel mai bine este sa il duci la un service sa ti-l curete de praf, daca il lasi asa dupa un timp o sa iti faca figuri hardul. Eu cred ca este mai bine sa dai 50 ron la curatat, decat 200 250 ron pe un hard.
Şi mie mi se întâmplă la fel. Credeam că e din cauză că se încălzeşte (mereu se stinge dacă nu e "la răcoare"), dar am încercat să bag nişte jocuri pe el şi la fel ca la tine, se stinge. Habar n-am ce e de făcut. Încearcă să-ţi iei un PC pentru jocuri, laptopurile nu prea merg decât dacă sunt foarte bune, ăstea luate mai ieftin (cel puţin al meu a fost vreo 17 milioane) nu prea rezistă la jocuri sau programe. Dacă insişti o să se bulească de tot.
Auzi salut, Esti pre folositor bravo felicitari!
Daca ti se stinge brusc laptop-ul dupa un anumit timp de functionare (10 minute – 1 ora) problema se datoreaza cooleru-lui. In timp acesta acumuleaza mult praf, mizerie, scame, etc.Totul depinde de mediul ambient in care utilizezi pc-ul.De exemplu multi prefera sa stea in pat cu laptop-ul asezat pe pat(patura), iar aici apare problema, ventilatorul poate atrage scame, etc.In timp…cu cat se acumuleaza mai multa mizerie, praf, etc…randamentul cooler-lui scade si nu se mai invarte la capacitatea la care ar trebui sau grilajul de la radiator e plin de mizerie si nu mai poate trage aer. Un cooler (culer) este "exact ca un om", inspira si respira, adica trage aer si il da afara, asa isi face circuitul de racire.Totusi daca pc-ul nu s-ar stinge iar cooler-ul nu-si face racirea cum trebuie,exista riscul sa ti se strice alt componente importante (procesor, placa video, etc).El se stinge din cauza ca intervine "protectia" (un condensator ceva) care la o anumita temperatura ridicata se declanseza, astfel evitand arderea componentei(procesor, etc) si bineinteles laptop-ul se stinge.Cam asa ar fi explicatia, daca gresesc imi cer scuze.
Daca computerul produce un zgomot mult mai puternic decat de obicei atat la pornire cat si pe toata perioada utilizarii, inseamna ca sistemul de racire nu mai functioneaza corect. Cel mai adesea, acesta este foarte plin de praf si nu mai are randament sau pasta termoconductoare trebuie reaplicata.
-tipul coolerului ales de dumneavoastra difera in functie de locul pe care acesta urmeaza sa-l raceasca. ( ex: carcasa, hdd, procesor etc. )
-coolerele pot avea diferite debite de aer in functie de cerintele utilizatorului. Cu cat debitul de aer este mai mare cu atat racirea va fi mai eficienta.
-viteza de rotatie se masoara in RPM ( rotatii pe minut ) si aceasta determina debitul de aer care va raci componenta pe care a fost aplicat coolerul.
-zgomotul pe care un cooler il face se masoara in decibeli ( dB ) si are valori diferite in functie de coolerul ales.
-voltajul unui cooler reprezinta cantitatea de volti pe care acesta il necesita pentru a functiona in conditii normale.
-conectorul coolerului reprezinta felul in care acesta se conecteaza la sursa calculatorului pentru a putea functiona.
-compatibilitatea unui cooler de aer reprezinta produsele la care acesta poate fi atasat in vederea unei functionari normale ( ex: procesoare, hdd-uri, etc. -U
-unele coolere au doar un anumit numar aproximatv de ore in care acestea pot functiona un conditii normale, fara nici un fel de defect.
-unele coolere ( in special cele de procesor ) pot avea si un anumit radiator care sa ajute la racirea componentei, a carui dimensiune poate varia de la produs la produs.
Problema aceasta se poate rezolva prin doua metode…ori il curatam (daca mai functioneaza) ori il schimbam.
Eu unul la majoritatea laptopuri-lor am reusit sa-l curat, insa se intampla sa dai si de un cooler care e capsat sau nituit.Probabil producatorul nu s-a mai chinuit sa-i dea 3 gauri si sa-i puna 3 suruburi (nimeni nu e perfect), asta e, iar cand prinzi un astfel de cooler iti ia cam 1 ora sa-l cureti improvizand diverse scule.
Eu l-am curatat folosind o pensula pentru machiaj la femei si un ac subtire si lung,in plus trebuie sa ai si ceva plamani buni sa poti sa sufli .
Atentie,daca cumva va apucati singur sa desfaceti laptop-ul si nu aveti suficienta experienta aveti grija la suruburi,pentru ca sunt foarte multe,sunt diferite (mai mici,mai mari, mijlocii, etc) si in special grija mare la fise, la mufa de la lcd si in special la fisa care face legatura din placa de baza pe butonul de pornire. Daca folia nu e bagata corect si bine in mufa nu va functiona, pc-ul nu se va aprinde.Lucrati cat mai finut si cu mare atentie sporita, sa nu cumva sa va scape surubelnita pe placa de baza, procesor, etc sau multe altele…
Sursa: https://cosmen.wordpress.com
EXACT asa mi se inampla si mie. Eu am desfacut suruburile, am umblat prin el si am scos o mana de praf care era asezat pe cooler. Acum merge perfect.
Salut,
Mie mi se stinge laptopul cand ma joc un joc cum ar fi counter strike 1.6 si intru in joc nu dureaza un minut si mi se stinge dar nu stiu ce sa fac si daca intru in muzica si in internet deodata mi se stinge peste 2 minute cam asa ceva!
Laptopul meu nu e prea uzat..nu ma joc pe el totusi se inchide l-am desfacut si nu are gram de praf dar istoria se repeta... daca aveti idee va rog!
Si mie mi se stinge dupa ce ma joc need for speed most wanted 2012 dupa vreo 30-40 de minute. Ce sa fac?