| ZoZoHeart a întrebat:

Ajutooor! Parintii mei ma trateaza ca pe un bebelus, si, credeti`ma, nu exagerez cand folosesc cuvantul "bebelus". Nu am voie sa merg singura nicaieri, nu am voie sa imi cumpar chestii de "fete" adica nu jucarii si nu am voie sa dorm la nici o prietena! Ce sa fac? Ei imi zic ca daca vreau sa ma lase trebuie ca intotdeauna sa fiu responsabila, si cam sunt, dar ei nu inteleg! Fundaaaaaaaaaaaaaa! Heeeelp!

Răspuns Câştigător
| AliceHappyGirl a răspuns:

Demonstreaza-le ca nu mai esti un copil. Incearca sa le respecti deciziile si intotdeauna sa fii calma, sa nu tipi, sa nu te comporti ca un copil care nu poate obtine ceea ce isi doreste. Stiu ca parintii tai exagereaza, insa gandeste-te ca iti vor doar binele.
Ca sa aiba mai multa incredere in tine prezinta-le prietenele la care vrei sa dormi (sa vada ca sunt fete de treaba, cuminti), cand iesi afara incearca sa te intorci la ora la care au spus ai tai (vor vedea ca esti cu adevarat responsabila), fa-ti curatenie in camera fara sa te mai roage ai tai, fi deschisa cu ei, povesteste-le despre tine, despre ce iti doresti, despre prietenii tai, iar in felul acesta vor avea si mai multa incredere in tine. Eu intotdeauna am fost deschisa cu parintii mei si am toata libertatea din lume. Bineinteles ca intotdeauna stiu cu cine ies, imi cunosc prietenii. Si inca ceva: la scoala incearca sa ai doar note mari (in caz ca nu ai). Parintii tai vor fi mandrii de tine si vor deveni mult mai indulgenti, zicand ca meriti la ce note bune aiwinking Succes!

11 răspunsuri:
| dadonexus a răspuns:

Asta se intampla din cauza faltulu ica esti fata de obicei tatii sunt foarte protectivi cu fetele lor pentru ca le e frica sa nu ramai insarcinata accidental sau sa faci vreo prostie desii se stie ca fete sunt mai dezvoltate mental decat baietii singura posibilitate e sa le castigi increderea sa le arati ca poti avea grija de tine plus ca conteaza si varsta ta pe care nu ai mentionat-o nu te lua dupa altii nu figi de acasa nu e o solutie incearca sa vb cu ei.

| NIGhTmArE187 a răspuns:

Poate ai facut ceva care i-a facut sa isi piarda increderea in tine,poate esti neatenta si te calca masina pe trecere, nu stiu, poate au un motiv intemeiat si asa zici tu fiindca te crezi nedreptatita.cati ani ai? daca esti sub 14 asteaptate sa se poarte asa cu tine. daca sunt chiar exagerati,asa cum zici tu, va trebui ori sai suporti si sa te adaptezi, ori sa le demostrezi ca te poti descurca si singura.asa sunt unii parinti, exagerat de grijulii si nu isi dau seama ca isi sufoca copii cu grija lor si ca le fac rau. spune-le sa-ti dea o sansa si ca le vei demonstra ca pot avea incredere in tine, poartate matur si politicos cu ei si poate iti vor da sansa mult dorita.mai explica-le si tu ca nu fac bine ce fac si or sa inteleaga. spune-le,, voi cum v-ati simti daca ati fi in locul meu?".cu timpul vor intelege si daca te vad ca te porti bine, ar trebui sa te lase sa faci mai multe lucruri de una singura. eventual prefate si ca esti suparata daca nu te lasa si poate le va parea rau pentru ce fac si te vor lasa.

| MissIndependenttt a răspuns:

Pai incearca sa ai o discutie cu ei incercand sa le explici ca nu mai esti un bebelus, dupa cum ai scpus ca te trateaza. Explicale ca ai 12 ani, poate ca ei au ramas inca la periaoda in care erai mica.Si fa in asa fel incat sa le arati ca este respondabila si ca pot avea incredere in tine.Iar in cazul in care iti vor da putina libertate nu profita prea mult de ea in cat sa faci cine stie ce prostie sa se intoarca din nou la aceeasi parere:*

| bebelusasweet a răspuns:

Stiu ca parintii sunt un pic cam prea protectori.ca sa te lase umdeva fa-le pe plac. ajut-o pe mama ta la orice si si cand vei vrea sa pleci undeva ea te va lasa nu ar avea cum sa spuna nu pentru ca ai ajutat-o.la mine asta a functionat incearca si u. sper ca iti va fi de folos sfatul :*

| DeeaCrissTina a răspuns:

Eu in locul tau as arata parintilor ca sunt responsabila si pot sa am grija de mine si singura si ai putea sa si vorbesti cu ei despre asta sa le zici ca ai crescut nu mai esti un bebelus etc etc. mult noroc cu astawinking

| Crysty1996 a răspuns:

Aratale ca poti sa faci afta oricand oriunde in orice conditii (hai ca am exagerat putin dar cam asta e esentialul) funda?

| Florin_2034 a răspuns:

Cred ca pot sa te ajut! In primul rand ascultai o saptamana fi responsabila si faci ce iti spun apoi le zici ca ai facut si macar sa te lase si pe tine! Funda:S?

| Simoo14 a răspuns:

In primul rand cati ani ai?

| panteraROZ a răspuns:

Hey! Eu am 12 ani si de abia ma lasa sa merg singura undeva decat daca e CHIAR nevoie. Dar faza cu dormitul la o prietena e chiar absurda. Incearca sa-i convingi sa te lase o noapte la o prietena si demonstreaza-le ca esti responsabila. Explica-le ca ai nevoie de spatiu si ca nu poti sta toata ziua singura, in casa. Dar ai grija, nu intinde prea mult coarda!

| anonim_8734 a răspuns:

Poate ei vad cum ajung copii de azi, in special fetele, de care parintii nu se ocupa asa cum trebuie si le e frica sa nu ajungi si tu la fel de aceea nu te lasa.Pana la urma au si ei dreptate, incearca sa fi foarte responsabila si sa le dovedesti ca pot avea incredere in tine.Succes!

| Arianna_2365 a răspuns:

Fugi de acasa.pleaca si lasa-i sa planga dupa tine cateva zile sau discuta cu ei si fii cat mai impunatoare.cati ani ai? spune'le ca ai o varsta si ca nu se mai poate asa