| siahere a întrebat:

Ajutor!
Am o colegă pe care nu o mai suport, imi e spaima sa merg la școală cand ma gândesc ca iar o văd.
Face mișto de mine de exemplu strigă in fata clasei "(Numele meu) il mai placi pe (crushul meu)" si face asta in fiecare zi.
Acum cateva zile a strigat "Cine o urăște pe (numele meu) să ridice mâna".
Si ne jucam acum cateva zile mima si ma imita pe mine cum ma perii, si asa și a zis "e o persoana care o urasc" si eram eu.
Face pe deșteapta si multe altele, nu o mai suport.
Un sfat?
Sunt clasa a-6 a, am 13 ani.
Mulțumesc...

21 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Du-i un buchet de flori si soune-i ca e o fata speciala. Invinge raul prin bine.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru ania):

Ca apoi sa-si bata joc de ea ca este o ciudata si sa o marginalizeze si mai tare. Bravo! Foarte bun sfat. laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Spune-i dirigintei ce-ti face ca de aia aveti diriginte la gimnaziu.

| StoicAnalysis a răspuns:

1. Incearca sa cazi la o intelegere cu ea. Da-ti seama ce are ea nevoie si ii poti tu oferi fara sa iti sacrifici ceva important pentru tine.

2. Daca nu merge pasul numarul 1, vorbeste despre incident cu o profesoara care ti se pare tie mai deschisa la minte si mai intelegatoare ( fiind o chestiune intre fete, trebuie neaparat sa fie o profesoara, nu un profesor )

3. Daca nici cu pasul 2 nu rezolvi, vorbeste despre problema asta la director/directoare.

4. Daca nici asa nu poti rezolva situatia, vorbeste cu parintii despre problema si despre toti pasii pe care i-ai parcurs pentru a incerca sa o rezolvi si roaga-i pe ei sa te ajute.

5. Si in ultima instanta, daca nici asa nu se rezolva situatia, insult-o la fel de grav cum te insulta si ea pe tine, si daca se ajunge la asta, da-i o mama de bataie ca sa te tina minte.

Atentie totusi, incearca pe cat posibil sa nu recurgi la violenta, decat in ULTIMA INSTANTA. Trebuie sa rezolvi problema intr-un mod cat mai diplomat posibil. Abia dupa ce ti-ai batut capul cu toate metodele pasnice si realizezi ca nu functioneaza, abia atunci ai dreptul sa te aperi folosinf violenta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Pct 5 este cel mai prost sfat!

| StoicAnalysis a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Cand toate punctele precedente vor inceta sa functioneze, ultimul punct, mereu va fi apararea prin aceeasi moneda. Chiar daca se ajunge la violenta. Odata ce treci de gandirea de tip "Disney" si realizezi ca viata nu e tocmai roz, ai sa-ti dai seama de asta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Voi ati invatat la scoala despre bullying?
E o linie foarte fina intre mistouri si bullying.
Exista consilier scolar, mergi si spune-i despre problema asta a ta.

Incearca sa nu mai interactionezi cu aceasta colega. Azi te hartuieste pe tine, maine pe altcineva si tot asa. E un comportament pe care tu nu ai cum sa il schimbi.
Poti doar sa impui limite. Cand se mai ia de tine, spune cu voce tare ca te deranjeaza si sa inceteze. Foloseste un ton calm. Nu fi agresiva.

Exista carti despre bullying, poti imprumuta de la biblioteca daca vrei sa inveti mai multe metode de aparare.

| siahere explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Da, normal ca am învățat despre bullying.
Ea face asta doar ca sa ma enerveze, si am ajuns la concluzia ca o face doar pentru că este geloasa pe mine.
Si zic ca este geloasa pe mine pentru că in ore se uită la mine ca la felul 14.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru siahere):

Sigur ca este invidioasa pe tine. Probabil esti o fata frumoasa si mai ai si alte lucruri pentru care te invidiaza.
De aceea este important sa spui unor adulti din scoala si chiar si parintilor tai despre hartuirea asta.
Pentru ca lucrurile ar putea oricand sa ia o turnura urata, iar tu sa pici foarte nasol.
Nu tine secret, vorbeste despre asta. Pe asta mizeaza un bully, ca victimei ii este rusine sa vorbeasca.

Pai, ma invidiaza pentru că i-au note mai mari, pentru că eu am mai mulți prieteni decât ea (asta pentru că eu nu fac mișto de oameni)

| JohnnydeFeer a răspuns:

Dai o palma, Poate se trezeste la realitate.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru JohnnydeFeer):

Cu asta escaleaza conflictul. Atat asteapta rivala.

| JohnnydeFeer a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Atunci sa se mute la alta scoala, Profesori nu pot rezolva cu vorba buna.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru JohnnydeFeer):

Dar pot rezolva cu nota la purtare. Este nota la purtare la fiecare disciplina de studiu.

| Thehairynigga a răspuns:

Bă,la mine se băteau colegii toate pauzele aruncau cu scaune unii în alții şi tu te superi de la nişte cuvinte, aş zice chestii de generația asta da' am 14 ani deci e cam la fel

| siahere explică (pentru Thehairynigga):

Si la mine se omoară, dar proasta aia sa o numesc asa, ma abuzează psihic, si nu mai pot.

| Thehairynigga a răspuns (pentru siahere):

Fă-i poze la casă şi vinde-o pe OLX, spune-le părințilir ei că fumează(chiar dacă nu i face), ia un pachet fe țigări, aruncă câtdva sā pară golosit şi pune-l la ea în geantă.Fă chesti de astea s-o abuzezi şi tu psihic.Şti cum se zice "stinge focul cu foc"

| siahere explică (pentru Thehairynigga):

Hm...poate că o sa incerc, mersi de ideeee

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru siahere):

Idei proaste!
Nu-i da apa la moara. Nu te tavali cu porcii, ca te mananca!
Vorbeste cu diriginta

Da, oricum n-am olx, si nici nu prăpădesc banii ca sa îi pun ei tigari nu știu unde.
Plus ca, la copii de 13 ani nu le da țigări.

| Thehairynigga a răspuns (pentru siahere):

Cum să nu le dea? Am 3 fumători în clasă.Btw, eu făceam mişto cu ideile alea