Cu o explicatie, si masuri de precautie. Doresc de asemenea sa fondez o organizatie non-profit impotriva acestui eveniment. Completarea provocarilor este datorata amenintarilor primite, din partea administratorilor evenimentului. Acestia infiltreaza un virus de tip keylogger, cu ajutorul caruia afla datele personale ale persoanei respective. Parolele conturilor accesate de pe acel dispozitiv, mesajele private, absolut totul. Iar cu ajutorul acestora, pun posesie pe victimele jocului, amenintandu-le familia ori prietenii. Pentru a nu fi ranite, acestea finalizeaza provocarile date. Sunt simpli hackeri, maniaci si pedofili. Daca ati auzit vreodata de "Deep Web", va veti da seama ca nu e un eveniment atat de neobisnuit. Insa o persoana nestiutoare ar pica extrem de usor in plasa, de aceea am cerut sa vorbesc cu mama Denisei.
Lipsa comunicarii si curiozitatea copilului sunt elementele care au facut ca fiica ta sa intre in jocul asta,, ar trebui luate masuri urgente, un consult la psiholog, pentru ca acea fata are clar traume psihice din cauza acelor psihopati,, sper sa putrezeasca in puscarie acei h,,a,,n,,d,i,c,a, p, a, t, i.
Politia romaneasca sta cu mainile in sani cand e vorba de asa ceva, ajungi sa-ti faci dreptate singur,, te complici mai mult cu politia, sfatul meu este ca fata sa aiba urgent un control la psiholog, pentru a mai avea o sansa la o viata normala.
"Ajutor! Am o fata de 16 ani, a intrat in jocul Balena Albastra, ce pot face sa imi scap fata de moarte? "
Trebuie sa o iubesti si practic, nu doar la nivel sentimental. Adica sa o intelegi, sa nu o certi mereu, sa nu tipi niciodata la ea, sa o incurajezi, sa ii cumperi ceva din cand in cand -nu neaparat lucruri scumpe. Si mai ales sa nu o sufoci cu prea multa "dragoste" caci aceea nu mai este dragoste. In doua cuvinte: castiga-i inima. Fa-ti-o prietena. Fa-o sa te iubeasca si sa aiba incredere in tine. Astfel, chiar daca nu va muri din pricina jocului aceluia, va muri relatia dintre mama si fiica.
Toti copii care joaca acel joc au un lucru in comun: instrainarea de parinti. Si vina apartine 100% parintilor.
Vinsieu,fata la care este conectata internetul? (prin smartphone sau tableta sau laptop sau prin calculator fix)? Trebuie sa aiba cineva cunostiinta la IT sau la calculator (hacker) se priceapa sa caute si sa descopere o adresa IP si de unde provine? Trebuie conceput un plan bun pentru prindere si un plan pentru protectia fetei!
Pe ce lume traiti...Luati va rog telefonul fetei si dati cu el de pamant, apoi reinstalati`i pe laptop/calculator windowsul si gata, problema rezolvata. Se bat la greu campii pe la televizuni cu prostia asta care nici macar nu a facut vreo victima reala la noi in tara.Restul sunt aberatii.
Nu ar fi mai simplu sa ii confiscati telefonul si pc/laptop-ul si nu mai poate primi provocarile? Eventual o urmariti de la scoala pana acasa si o inchideti in camera pentru o perioada fara acces la telefon/pc si in mare parte ati terminat.
Toti sinteti lenesi sau semianalfabeti, nu cititi articolul, iar vina cade pe mine. Nu ma mira ca tot mai multi sunt racolati de Balena albastra si inteleg de ce Politia nu se implica. A vazut inaintea mea ca nimeni nu merita sa fie salvat.
Nu mai doresc alte raspunsuri.
Degeaba esti indignat, pentru ca ai formulat aiurea intrebarea si are dreptate acela care ti-a spus ca e ca o stire din aia cu titlul pus in asa fel incat sa intre fraierii ca sa dea click.
Te legi de altii ca nu au citit articolul, dar tu l-ai citit? Acolo scrie ca politia s-a implicat pana la urma.
Oricum, mama aia iubitoare si disperata ar trebui mai bine sa stea de vorba cu fata ei de 16 ani si minte de 6 in loc sa piarda vremea pe FB. Ori daca nu e in stare, macar sa o ia de mana si sa o duca la un psiholog. In primul rand e treaba ei sa se ocupe de problema asta, nu a politiei.
Bună ziua, aș dori să vă cer Facebook-ul persoanei în cauză, dacă îl aveți. deoarece pot ajuta, însă numai vorbind cu aceasta. Dacă îmi puteți trimite un mesaj privat, ori răspunde la întrebare, ar fi perfect.
Deplasata. Pana la urma asta e slujba lor, si mai bine s-ar ocupa de asa ceva ca sa opreasca toata isteria asta in loc sa se ia de vreo batranica care vinde flori pe strada de exemplu.
Dar e si vina fetei aleia, la cat caz s-a facut de acest joc trebuia sa stie cat e de periculos si-n ce riscuri se baga.
Cu o explicatie, si masuri de precautie. Doresc de asemenea sa fondez o organizatie non-profit impotriva acestui eveniment. Completarea provocarilor este datorata amenintarilor primite, din partea administratorilor evenimentului. Acestia infiltreaza un virus de tip keylogger, cu ajutorul caruia afla datele personale ale persoanei respective. Parolele conturilor accesate de pe acel dispozitiv, mesajele private, absolut totul. Iar cu ajutorul acestora, pun posesie pe victimele jocului, amenintandu-le familia ori prietenii. Pentru a nu fi ranite, acestea finalizeaza provocarile date. Sunt simpli hackeri, maniaci si pedofili. Daca ati auzit vreodata de "Deep Web", va veti da seama ca nu e un eveniment atat de neobisnuit. Insa o persoana nestiutoare ar pica extrem de usor in plasa, de aceea am cerut sa vorbesc cu mama Denisei.
Imi puteti spune si mie Doamna sau dragi cititori, ce este acest joc?
Suna inspaimantator, am inteles ca are legatura cu provocari?
Balerina Albastra suna ciudat.
O zi frumoasa
Daca fata deja a facut primele nivele date de administrator vorbiti cu ea sau daca nu asculta sunteti nevoita sa plecati la psiholog.
Daca nu stia ce se intampla si a intrat de curiozitate si o ameninta e mai bine sa aflati pe ce a intrat Tableta, Telefon, Laptop, Calculator daca o sa incercati sa le reparati schimbati numarul nu veti reusii. Mai bine plecati la politie.
Eu cred ca politia nu prea face deoarece, nu are asa multe informatii despre acesti "administratori" dupa cum am inteles liderul a fost arestat deci epidemia "Balena Albastra" va disparea in scurt timp. Scuze pentru greselile gramaticale.
Nu eu sunt in cauza. Nu-mi raspunde astfel.
Iar daca Politia nu are asa multe informatii (cid toti stim destule), atunci isi ia salarul degeaba. Ma indoiesc ca "epidemia" cum ii spui, va dispare. Nu era doar un singur om in spatele ei, iar ceilalti sunt interesati sa continue.
Pai trebuia sa precizezi in intrebare ca nu esti "in cauza".
Din pacate copiii, in zilele noatre, nu mai apartin familiei. ei apartin scolii, societatii, "administraturilor ", grupurilor, cluburilor s-a.m.d. Asta este principala cauza a derapajelor. Daca familia respectiva arunca fizic la cos gageturile, si sta de vb cu copilul, incearca sa-l reintegreze in viata "gospodariei" sa zic asa, sa primeasca sarcini sa-si ajute parintii la treburile casnice, sa aiba parte de bucuria lucrului facut alaturi de ceilalti membrii, sa aiba responsabilitati clare, atunci vinzatorii de"balene " vor shoma la fel si ceilalti care ofera distractii si senzatii tari.
Nu, l-am citit, dar intrebarea incepea cu "ajutor " adica tu, vinsieu -asta, ceri ajutor, tu fiind eventual tatal, o ruda etc.
daca te pozitionai in zona : " lume, lume uite ce se intampla. " etc atunci nu mai sarea nimeni sa-ti spuna ce sa faci si nici tu nu mai trebuia sa spui ca nu esti cel " in cauza ".
deci intrebarea ta era pur conversationala si in cazul asta nu trebuia sa inceapa cu "Ajutor!"
Ai aplicat tehnica tabloidelor de a capta atentia cu orice pret.
Atunci trebuia sa pui "Ajutor"-ul in ghilimele sa priceapa tot romanul ca e citat, nu ca este un racnet personal. Regulile de punctuatie ajuta sa inteleaga unii ce spun ceilalti si de asta e bine sa le folosim cu atat mai mult cu cat subiectul este unul de interes.
O zi buna.
Buna!
Incearca a vorbesti cu ea si sa ii bagi mintile in cap de pe unde le-o fi pierdut.Inceraca a ii explici ce mare porcarie de joc este sau daca nu te asculta pacaleste-o sa mearga la un psiholog si sa ii bage el mintile in cap.
Daca resusesti sa ii bagi mintile in cap distrugeti telefonul aruncati-l cu tot cu cartela, dar un timp nu ar mai trebuii sa aiba telefon.Eu zic in medie de 6 luni pana trece valul porcariei astuia de joc.
Sper ca te-am ajutat! Sper sa iti aduci fata pe drumul cel bun!
Kiki20098 întreabă:
Dragomir_Vlad_1992 întreabă: