| Andra4862 a întrebat:

Ajutor! Sunt în clasa a șasea și am avut anul acesta EN (evaluare nationala). Din școală am cele mai mari premii la concursuri de română și din localitate sunt în top. Cu engleză nu sunt prietena deloc... Astazi am primit codurile și am vazut ca am multe greșite complet, câteva incomplete și foarte puține corecte... Vă dați seama că toată clasa a ras de mine. Ca profesoara noastră a și zis codurile alea să audă toți. Și toți râd ca un băiat care este cel mai "prost" din clasa a luat coduri mai mari ca mine. Am trei intrebari:
1. Ce pot face ca să nu mai rada toți de mine?
2. Ce pot face ca în clasa a opta să iau 10? (Asta e dorința mea din clasa 0 și eram sigură ca am să fac bine anul asta dar am eșuat).
3. Ce sa fac ca să invat engleză? Ca pur și simplu nu imi intra în cap.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Engleza se invata foarte usor vizionand chestii care iti plac, adica desene animate (chiar recomandat pentru incepatori), filme, seriale si asa mai departe, cu subtitrare in engleza.Gramatica se invata, cuvintele le prinzi din auzite/citite, stai cu dictionarul (eu asa faceam) sau cu telefonul in mana, ca tot exista zeci de aplicatii si dictionare online si notezi cuvintele, plus traducerea.In rest, gasesti absolut tot ce trebuie sa stii pe Youtube, exista profesori care au propriul canal si explica totul minunat, usor de inteles.

Un exemplu grozav:

https://www.youtube.com/@RitaEngleza

Mi-e foarte greu sa cred ca toata clasa a ras de tine.Doi sau trei colegi nu inseamna toata clasa. Maidegraba e vorba de un complex de-al tau, de inferioritate? Atat timp cat zilnic alegi sa urmaresti un videoclip si sa notezi ceva pe caietul de engleza, te asigur ca pana incepe noul an vei avea un nivel mult mai ridicat de engleza.Succes!

1 răspuns:
| LisaJulie a răspuns:

Trebuie sa intri pe niște site-uri unde ți se explica gramatica și apoi sa faci niște exerciții! Sunt și pe YouTube niște canale numite,, Învață engleza in timpul somnului " îți pui pur și simplu căștile și le asculți.