Eu zic să îi spui adevărul. Spune ceva de genul:,, Nu te supăra da' nu am chef, adică mor de somn. Te rog nu te supăra, dar îţi spun sincer că nu-mi vine să ies. Ce să fac dacă îmi e somn?" Nu minţi, pentru că e dureros. Ştiu eu cum e. Adică am păţit-o cu o fată pe care am invitat-o în oraş şi ea mi-a zis că e la ţară, numai că după aceea am văzut-o în parc cu alte fete. Şi sincer m-am cam supărat. Însă dacă îmi spunea de la început care e treaba, că vrea să iasă cu altcineva aş fi înţeles şi nu m-aş fi supărat. Doar nu e obligată toată lumea să facă ce vreau eu, dar să nu mă mintă. Aşa şi în cazul tău. Dacă îţi e cu adevărat prietenă cred că va înţelege. Asta e părerea mea. Acum faci cum vrei!
II poti spune ca te simti f rau...si datorita acestui fapt uh nu poti iesi.(Te doare capul si ametesti, aproape sa cazi din picioare).iti ceri scuze de la ea.si o sa te inteleaga(bafta bitha):*
Poti sa-i spui ca ne te simti bine, sau ca ai alte planuri, sau ca esti plecata din oras. Dar daca e o prietena buna poti sa-i spui adevarul caci s-ar putea sa-si dea seama ca nu vrei sa mergi daca ii spui alte scuze. Sper ca te-am ajutat cu raspusul meu.
Buna.
Poi ii poti zice ca:
Esti pedepsita si nu te lasa mama ta.
Ca nu ai bani de iesit in oras.
Ca daca nu iti faci temele de vacanta maica.ta te pedepseste si nu mai puteti iesi in oras deloc vara asta.
Daca nu stai chiar in oras poti sa.i zici ca n.ai cu ce merge ca si in cazul meu .
Cam atatea stiu. Sper ca ti.am fost de folos.Bafta.
Spune ca trebuie sa mergi cu parintii tai la bunici sau ca tocmai ti-a venit ciclul si te simti rau.
Ca iti ajuti parintii la treaba, ai de facut curat, ca nu te simti bine:sau poti pur si simplu sa ii spui ca iti e somn si nu ai chef sa te duci...P.S.promite-i o alta zi in care sa mergeti prin oras si poate va intelege:*bafta
Cred ca ar fi mai bine sa_i spui ca pur si simplu nu ai chef si ca ar fi mai bine sa o lasati pe alta data.de obicei lumea isi da seama ca minti insa nu iti spune, si te trezesti ca nu mai ai cu cine sa iesi pentru ca toti.na te lasa.mi s-a intamplat deci mai bine ii spui adevarul
Spune-i adevarul. Sigur va intelege. Nu pierzi nimic daca recunosti, dar daca o minti vei pierde multe.