Buna!
Eu sunt din Bucuresti, dar am auzit ca e frumos in Craiova. Nici eu nu prea mai ies pe strada cu prietenii...nu mai am timp si toata lumea face diverse activitati acum. Dar eu de exemplu am preocupari care ma fac sa nu ma simt atat de singura. Mentionez ca eu am 16 ani, fac karate, merg la curs de machete, predau germana unor copilasi, cu altii desenez, iar pe altii ii invat sa danseze, deci nu prea ma plictisesc.
Dar tu esti destul de micuta si am niste sfaturi care te pot ajuta, cat pentru varsta ta. Eu sunt o fire mai copilaroasa, deci nu va fi o problema sa iti dau cateva idei. Imi place sa ma uit la anime-uri(daca vrei iti recomand o gramada:de dragoste, actiune, mister.). As putea sa zic ca ma uit ca o trista, dar ma simt bine cand inteleg povestile alea. Adica ma fac sa sper ca voi intalni si eu un suflet pereche, sau ma fac sa realizez ca orice problema are o solutie, ca in situatii disperate cel mai bine e sa iti pastrezi calmul, ca atunci cand lupti pentru cineva drag esti mult mai motivat decat daca lupti doar pentru tine insuti si tot asa. A, tin sa adaug ca subtitrarile sunt in engleza, ca sa mai prind si eu cate ceva )
Cat despre activitati pe care ai vrea sa le faci...hmmm...pai ai putea sa mergi la un voluntariat. Asa vei avea si experienta, si o diploma pe care sa o bagi la dosar. Daca nu stii niciun loc de genul, poti intreba copii de la tine din clasa, sau sa vorbesti cu parintii tai. Poti merge si la alte cursuri. Gandeste-te ce iti place sa faci. Stiu ca in Craiova sunt foarte multe locuri in care sa faci diferite cursuri. Cum este in Bucuresti,, Palatul National al Copiilor,, unde poti sa faci ce cursuri vrei:astronomie, chitara, canto, machete, limbi straine, chimie, matematica, dansuri etc etc
Sper ca te-am ajutat Daca ai nevoie de alte sfaturi, sunt aici
Poti sa te apuci de un sport sau sa iei lectii de pian, de chitara, de vioara, sau altceva.
La 12 ani te poti forma si poti sa ajungi la performanta, dar trebuie sa si iti placa ce vrei sa faci. Adica daca tie iti place dansul si mergi la tenis, sa fi sigura ca nu o sa mergi de drag la tenis.
Alege ceva e iti place, vorbeste cu parintii tai si gasiti ceva in zona, in apropiere de voi, sa te poata duca si sa te aduca ei de acolo...
Cred ca initial trebuie sa mergi la 3-4 lucruri diferite. Poate mergi la inot, tenis, handbal si chitara de exemplu. Si de acolo e mult mai usor sa alegi ceva decat daca alegi din prima si sa nu sti sigur daca o sa iti placa...
Hei, si mie mi-se intampla sa ma simt asa, dar in general daca nu gasesc o activitate, ma uit la tv, la ceva live (stiri, muzica live) ca sa nu ma simt total rupta de lume. Am 13ani si sunt din Tuzla (Constanta) am facut canto si dans, dar m-am lasat din multe motive, nu am foarte multi prieteni in Tuzla, dar in general, dupa scoala, ma duc cu anumiti colegi in parc. Daca zici ca nu iesi afara, ai putea sa discuti cu parintii tai daca ar fi de acord ca atunci cand ai timp, sa mergi la o prietena, sau sa vina ea la tine. Daca nu si nu, ai putea sa te inscrii la un curs ce te pasioneaza sau sa iti ocupi timpul cu citit or ceva relaxant. Problema mulora este ca nu iau contact cu lumea, vorbeste cu parintii tai sa iesi macar in fata casei/blocului si spune-le ca multi parinti ar vrea sa aiba copii care sa nu stea non-stop cu ochii in telefon/ps. Ca o gluma. Sper ca ai inteles ce vreau sa zic. Mult succes!