| QuiT2003 a întrebat:

Am 13 ani, 1m 60 si am inceput sa ridic greutati(gantere) cu 7 kg, am sa patesc ceva deoarece sunt prea mic? Sa continui?

Răspuns Câştigător
| Kira5854 a răspuns:

Continua, dar ai grija sa faci incalzire mereu inainte si sa nu fortezi. Daca de exemplu pe 1 ai ridicat 7 kg, incearca 1-2 aptamani sa lucrezi doar cu 7 kg dar sa maresti treptat numarul de ridicari. Apoi dupa perioada aia de timp, doar daca te simti in stare, mai adauga un kg si procedeaza la fel. Astfel nu iti vei suprasolicita organismul. Nu faci sport 2 zile la rand niciodata si nu schimbi greutatea pana nu esti sigur pe tine cu cea pe care o ai. Consulta un medic pentru a vedea daca ai vreo deficienta de vitamine, pentru a nu ajunge pe la spital laughing si hraneste-te corespunzator. Fara cofeina, fara zahar in exces. Daca vrei sa faci asta, fa-o ca performanta, pentru a nu iti bate joc de organismul tau. Daca nu crezi ca poti sa o faci, asteapta 3 ani si te apuci cand corpul tau este destul de dezvoltat. Intre timp poti face lucruri mai usoare precum exercitii cardio.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Lucrul cu greutatile se face progresiv, adica: intai cu 1kg, apoi cu 2 si usor-usor, dupa cateva luni de munca ajungi la 7kg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrei sa ridici greutati trebuie sa fii mai solid daca stii ce zic...