Bună,.
De regulă el apare între 12 și 14 ani, sunt cazuri când vine cu un an mai devreme sau mai târziu, 11-15 ani.
Lasă fetele din clasă și nu te mai stresa atât, până la menopauză tot să te sitirească menstra lunară!
Pa, pa.
Nu e nici o problema. Poate tu te dezvolti mai greu.Sunt fete carora le-a venit si la 15 ani si nu au avut nicio treaba.
Nu e nici-o problema daca nu te-ai dezvoltat suficient. Si chiar crezi ca toate colegele tale au? Exista si minciuna pe lumea asta.
Nu este absolut nicio problema. Menstruatia este normal sa apara intre 11 si 18 depinde de cat de dezvoltata fizic si sexual esti. Sunt mai multi factori la mijloc, asa ca stai linistita
Nu e nici o problema, trebuie sa iti vina pana la 16 ani. Mai e pana atunci. Sa ai ciclu e foarte greu: durere mare, greata, discomfort, senzatii nasoale, asa ca mai bine mai tarziu
Daca nu ti-a venit menstruatia pana la varsta de 16 ani ar fi cazul sa te duci la doctor.Eu stiu un remediu foarte eficient :este o cura cu marar.Tii o lingurita de pulbere de marar(o gasesti in farmacii) sub limba vreo 5-10 minute apoi o inghiti cu apa(bea o cantitate mai mare cat faci aceasta cura)chiar inainte de culcare.La fel faci dimineata imediat cum te-ai trezit.Este foarte eficient, eu l-am recomandat mai multor prietene si a dat rezultate.Plus ca mararul cumparat din farmacii nu este scump deloc, pana in 10 lei.Trebuie sa urmezi acest ``tratament`` cu strictete, altfel nu-si face efectul.Este destul de ingrijorator faptul ca inca nu ai menstruatie, pot aparea dereglari hormonale.Nu vreau sa te sperii dar daca te tot feresti de doctor si nu gasesti o solutie, problema nu se va rezolva de la sine.Multa bafta si sper ca te-am ajutat.