Ca nu trebuie sa faci si tu asta doar pentru ca prietenii tai o fac.
Mai tarziu ai sa vezi ca nu o sa te poti lasa si fumatul dauneaza grav sanatatii. Eu nu am sa fac asa ceva stiu care sunt riscurile plus ca... ce satisfactie ai tu cand tragi fumul ala in gura si iti ineci plamanii cu el?
Nu e nimic deosebit sa fumezi numa iti daunazea sanatatii tale!
PS; si eu fumez:d
DACA incerci ia ceva tigari de calitate (kent l&m mallboro) nu de contrabanda ca te ineci de fumul ala de parca ar fi BITUM
Cred ca ar trebui sa te apuci iti da o senzatie asa de linistire eu fumez de 2 luni bafta:*
Daca esti foarte curioasa poti incerca... dar intr-adevar fumatul e o prostie.Iti cheltui banii pe nimic si in plus risti sa faci cancer. (Nu mai spun ca daca fumezi indelungat ti se ingalbenesc dintii, degetele, respiratia iti miroase urat, ti se ingroasa vocea, etc.)
Poti incerca, important e sa nu devina un obicei.
Eu zic sa nu incerci chestia asta...si nu trebuie sa te iei dupa anturajul din clasa.sa stii. 1 pentru ca iti distrugi sanatatea. 2. daca fumezi nu esti la moda sa stii.
TOTAL GRESIT.
Incercarea de a fuma poate produce dependenta. Desi tu crezi ca esti destul de puternica, fumatul necesita o vointa mult mai mare. Exista adulti care nu se pot lasa.
Eu te sfatuiesc sa nu incerci. Nu numai ca este foarte daunator pentru adulti, dupa cum probabil ai auzit, pentru copii este chiar mai rau. Vrei sa ajungi la 20 de ani sa arati la ca 70? Eu cred ca nu.
Incearca sa o convingi si pe prietena ta sa se opreasca. Puteti face boli grave, cu consecinte mortale .
Daca fumezi de la varsta asta nu ai sa ajungi la varsta de 30 de ani aia cred
Mai nu stiu. fumatul nu este prea sanatos.eu am 15 ani si am incercat in vacanta de vara...nu imi facea mare placere, nu mi se parea nimic interesant.ma bucur ca nu am devenit dependenta. poti sa incerci ca pana atunci nu iti vei potoli curiozitatea insa e urat pentru o fata... o sa mirosi tot timpul a tutun, o sa ti se ingrase parul.insa daca tie iti va placea ar fi bine sa vb cu parintii tai pentru ca ei o sa isi dea seama curand daca fumezi
Faci o mare, mare prostie
Poate nu ma vei crede dar este o mare prostie.
Daca toti de la tine din clasa fumeaza si tu trebuie sa fumezi?
Nu e nimic interesant sa tragi din niste buruieni acoperite de o foaie, mai interesant ar fi sa fii tu singurul din clasa care nu fumeaza, asta chiar ar fi interesant. Poate nu ma vei asculta, dar chiar e o prostie.Bagi atatea chimicale in tine nici nu iti imaginezi.
Treaba ta.Prietena ta e o fraiera si tu la fel daca vei incerca.
Faci ce vrei.
Nu incerca!
o tigara la varsta ta e ca 2 pachete la un om matur, sincer!
poate ai vazut cazuri cu oamnei care fumeaza si nu se mai pot lasa, treaba e ca ei chiar isi doresc da nu se mai poate
sfat:nu fuma, nu sti ce faci! e doar o curiozitate, sti fumul pe care il tragi iti mai scade o zi din viata.asta vrei, sincer?
apropo eu am 18 ani si nu fumez si nici nu am incercat si creema 99% din colegele mele fumeaza si eu cam stau singura in clasa dar totusi ma inteleg bine cu ele si am prietene si o pr de-a mea vroia sa se apuce dar am convins-o sa nu fa si tu asa cu prietena ta
Am fost exact ca tine. exact asa. si am tot incercat am tot incercat cu prietenele pana ce nu m-am mai putut lasa. asa ca mai bine stapaneste-te. daca vrei doar o data si esti sigura ca doar o data fa-o. dar ai grija ca anturajele. eu de la 10 ani am incercat si acum am 14 si nu mai pot... FUNDITA?
Depinde. Toata lumea zice ca este o mare 'tampenie' sa fumezi. Pai asa este. Dar nu intotdeauna. Si eu am 13 ani si am vrut sa ma apuc de fumat la un moment dat. Motivul meu a fost ' stresul '. Toata lumea 'tragea' de mine 'in sus si in jos'. Credeam ca a fuma este relaxant, placut. Dar am avut prieteni care sa imi zica ' daca te apuci de asa ceva, bataia ta nu o ia nimeni; x'. ' ai innebunit? nu e nicio placere. stai in banca ta copile '. Pe moment am fost suparata pe ei. Dar cu timpul am inteles ca m-au ajutat enorm cu acele vorbe.
Sfatul meu este sa nu te apuci. Roaga pe cineva sa iti dea doua palme pentru a te trezi la realitate. Gandeste putin. afla ai tai ca fumezi, ce faci? Esti inca un copil. hai sa stam in banca noastra pana ne vine randul .
Buna! Si eu fumez dar nu pentru a incerca sa fiu cool si pentru ca imi place, insa e greu sa te lasi dar probabil dac ai vointa veti putea sa te lasi asa cum te ai apucat. Deci tu spui ca vrei sa fumezi doar pentru a nu parea o ratata sau o nestiutoare. Iti spun eu ca e o mare prostie asta.
Daca vreti neaparat sa incerci poti lua un fum, dar daca iti e rau, tusesti sau te doare capul inceteaza a mai fuma vreodata! Alte reguli importante daca vreti sa fumati chiar daca e doar un fum:
mananca bine, bea apa si dupa ce ai terminat de fumat mesteca o guma. De asemenea nu fuma daca ai vreo boala sau daca esti prea slaba/grasa.