| 77Anonim77 a întrebat:

Am 13 ani si scru aceasta intrebare din disperare. Parintii mei nu vor sa ma lase sa ies afara din casa. Nu mai suport asta am si eu o prietena care este mai "golanca" si ea sta mai mult pe afara si pe mine nu ma lasa sa ies din casa si ma put toata ziua pa teme desi am note destul de bune. Imi vine sa ma sinucid. Nu mai pot. Va rog mult sa ma ajutati

3 răspunsuri:
| DoctorulManhattan a răspuns:

Încearcă să te înțelegi cu ei si sa le explici ca esti destul de capabilă la această vârstă sa ai suficient de destulă grija de tine cât sa nu ti se întâmple ceva rau. Promite-le ca ii vei suna dacă ti se intampla ceva si ca vei stabili ore fixe la care sa te întorci. Spune-le ca vrei sa iesi afara la aer curat si ca nu poti sta toata ziua intre patru pereti pentru ca nici nu e sănătos. Vei invata si mult mai bine dacă iti vei oxigena creierul. Nu te certa cu ei, ci incearca sa fi calmă si sa vorbesti cu ei ca de la om matur la,, copil matur. Dacă sunt părinți normali vor înțelege.
Baftawinking

| aurgrigor8 a răspuns:

Sinuciderea nu este cea mai bună alegere, cred ca ar trebui să discuți puțin mai mult cu ai tai pe subiectul asta...ex Eu am 16 ani și crede-ma ca ai mei nu îmi da voie nici să vb la țel dar să mai ies pe afară, asta este. părinții vor să fie grijulii dar deseori exagerează

| DianaFFTW a răspuns:

Copilă, relaxează te! Ia o ușor, încearcă să realizezi efortul părinților tăi. Cândva vei ajunge că ei! Și cu siguranță nu îți va conveni că fiica ta sa stea prin cartier toată ziua și să vina acasă doar să mănânce. Stabilește ți singură un program in care sa împarți realist timpul alocat școlii și cel al distracției, și apoi împărtășește l cu ai tăi. Ascultă ce au de spus și apoi vorbește.