| Rebecccaaa a întrebat:

Am 14 ani...mama m-a pedepsit pentru ca am fumat (acum nu mai fumez), si de 4 luni sunt inchisa in casa ( cu exceptia scolii). Mi-a spus ca nu am voie sa ies din casa pana implinesc 18 ani...adica 3 ani jumatate, si vad ca in astea 4 luni s-a tinut de cuvant. ce pot sa fac?

Răspuns Câştigător
| Morphines a răspuns:

În primul rând trebuie să ai o opinie pe care să ți-o expui. E musai să aveți o discuție serioasă, pentru că pedeapsa pe care ai primit-o este mult prea drastică, inconștientă și brutală, poate. Discutați. Negociați. Nu trebuia să fumezi. Nu trebuie să te distrugi, dar ținându-te captivă în casă, este un alt mod de distrugere...

| Rebecccaaa explică (pentru Morphines):

Eu am incercat sa vorbesc cu ea.Dar nu ma prea baga in seama, + ca incepe sa ma jigneasca cand ii zic ca imi pare rau..si nu ma crede...

7 răspunsuri:
| MoreFun a răspuns:

Incearca sa-i explici ca regreti ce ai facut, si ca nu se va mai repeta. Recastiga-i increderea. Ajut-o la treburi in casa, ofera-te sa mergi la cumparaturi sau sa duci gunoiul (daca pentru asta poti iesi din casa) etc.

| Sweete a răspuns:

Cere-ti scuze si promi-tei ca nu o sa mai fumezi niciodata. Spune-i ca a fost o greseala pe care nu o vei mai repeta niciodata.

| ade291 a răspuns:

Daca ai incercat o data sa fumezi, nu are nimic. Dar o data sa ramana. Vorbeste cu mama ta, deoarece pedeapsa e mult prea drastica.

| claustrofob a răspuns:

Nu are cum sa te tina atata timp in casa.Incearca sa o provoci la o discutie serioasa despre acet subiect. Explicai ca nu e nici asta o solutie pentru ca tu daca vrei sa fumezi o s-o faci indiferent ca ea te tine in casa. Apeleaza la o persoana din exterior ca sa zic asa poate te poate ajuta happy

| Rebecccaaa explică (pentru claustrofob):

I-am zis ca nu am de gand sa mai fumez, si am incercat sa-i zic ca as putea sa fumez daca as vrea.Si a inceput sa ma jigneasca ca cica am tupeul sa-i mai zic ca as putea sa fumez daca as vrea oricum.

| summerparadise a răspuns:

Incearca sa-i recastigi increderea. Explica-i ca ai facut o prostie si incearca sa fiti mai apropriate.