Spunele ca stai cu persoane de incredere si ca esti destul de mare pentru a mai sta o ora in plus na afara! CA trebuie sa inceapa sa aiba incredere in tine! Sau incearca sa iesi cu sora ta la o plimbare sau in grup cu parintii. CAt despre invatat. e bine sa inveti dar stiu cume sa te streseze.Succes!
http://www.zuum.ro/pagina.php?id=720
Eu te sfatuiesc sa vorbesti cu bunicii, unchii, matushile tale, sau cu un prieten la care ti foarte mult.sigur o sa vorbeasca cu ei.sau incearca sa vorbesti tu cu ei. du-i la psiholog:p scuze.si nu sunt de acord cu ceilalti, trebuie sa iti lase si tie putina libertate, nu sa stai doar in casa.>
Poate pentru un timp ai putea sa-i ajuti si sa le multumesti intr-un fel si dupa aia ca iei sa te rasplateasca pentru ce i-ai ajutat sau ca i-ai facut fericiti te vor lasa la petreceri, cu prietenii. Crede-ma stiu cum e fiinfca am un frate de 19 ani si mereu se cearta cu ai mei. Dar eu n-am probleme. Oricum renunta pentru 3-4 zile la distractie si da-le mai multa atentie, dupa aia poti pleca. Vor fi mai intelegatori.
Scuze ca iti spun, dar cred ca parinti tau au dreptate. ei for sa devi cineva in viata, nu o tarfa... daca ai iesi zilnic afara, pana la 11 de exemplu, a doua zi nu ti-ar mai sta capu unde vrei, si te ai obisnui asa, si nu ti-ai mai face temele. ai cunoaste alte parsoanE, ai incepe sa fumezi, sa faci sex, etc ( crede-ma stiu din experienta ) asa ca stai acolo linistita. si distractia asta pentru tine ii nama prostie, o sa iti dai tu seama cand te maturizezi
Tipic parintilor. Deocamdata nu prea ai ce face, pentru ca esti micuta si depinzi de ei. Intr-un fel iti prinde bine pentru ca ei sunt asa si pe de-o alta parte, nu prea. Si asta pentru ca prinzi resentimente fata de ei. Sa inteleg ca ei vor doar sa inveti. Spune-le sa te lase putin mai libera, ca esti copil, ca ai nevoie si de prieteni, de iesiri si ca asta n-o sa-ti afecteze cu nimic invatatul.Demonstreaza-le ca poti iesi cu prietenii si poti lua note mari in acelasi timp. Asa poate vor intelege.