| alexialisa a întrebat:

Am 15 ani și câteva luni. Maine merg la Mall împreună cu iubitul meu și prietena mea cea mai buna. Părinții mi-au dat doar 45 de lei. Având în vedere transportul care este 13 lei dus întors, îmi mai rămân de cheltuit 32 de lei. Mama merge pe principiul ca iubitul trebuie sa cumpere tot ce vrea iubita și sa plătească orice intrare sau orice comanda de mancare/băut. Eu nu gândesc asa. Nu mi se pare ok sa vad un tricou și sa ii spun lui "îmi iei tricoul, te rog?". Nu este soțul meu, fratele meu, tatăl meu. Mi se pare penibil.
Posibilități au. Mama castiga in jur de 30 de milioane pe luna, iar tata in jur de 20 de milioane. Tata mi-ar fi dat mai mult, dar mama considera ca nu am eu ce cauta cu bani multi. De învățat nu se pune problema. Am cele mai mari note, iau și bursa. Sunt un copil ok, zic eu. Nu prea ies afara și dacă ies, stau pana se întunecă. Nu le cer multe de fel. De ajutat, ii ajut zilnic cu magazinul. Sunt zile în care stau în magazin cate 5 ore și nu ma pregătesc de școală.
Aveți idei cum ii pot convinge sa îmi dea măcar 20 de lei în plus? M-ar ajuta enorm...

3 răspunsuri:
| metehne a răspuns:

Bună. Încearcă să le explici treaba asta și lor, în special mamei tale. Îmi place mult cum gândești. Într-adevăr, iubitul nu are nicio obligație să îți plătească, decât dacă își dorește. E ceva absolut normal ca fiecare să își plătească partea sa. Dacă el va insista să plătească spre exemplu filmul, atunci da, este în regulă. Ce nu mi se pare okay e să aștepți tu asta de la el, ba chiar să îi spui direct. Deci din punctul ăsta de vedere, gândești foarte bine.
Spune-i mamei tale că poate o să îți dorești să îți iei o bluză, și că te vei simți aiurea să îi ceri asta iubitului tău. Trebuie să înțeleagă. Explică-i la fel cum ai scris și aici, ia-o însă cu calm, altfel va înțelege mesajul greșit.

Mult succes și distracție plăcută!

| alexialisa explică (pentru metehne):

O sa încerc când o sa vina în magazin la fix. Acum sa speram ca o sa înțeleagă. Multumesc mult!

| alexialisa explică (pentru metehne):

Din păcate, mi-a dat 50 de lei. A spus ca 60 de lei e prea mult și eu nu merg sa îmi iau haine. A mai spus ca el m-a invitat, deci el trebuie sa plătească.