Iti recomand sa te uiti pe culturism.ro, forum, sectiunea "jurnal personal", sa vezi cum se face un jurnal care implica antrenament, alimentatie, etc.
Inca ceva
Nu ai cum sa pui 6 kg de muschi intr-o luna, poate intr-un an cu eforturi mari, dar nici asa nu sunt sigur. Oricum la 15 ani corpul NU produce suficient testosteron si hormon de crestere ca sa pui atatea kg. Daca pui 1-2 kg intr-un an de muschi "pur" e foarte bine pentru varsta ta
Am luat o galeata de jumbo mass? oare e bun de ceva? am inteles ca iei 4 kg in doua saptamani, cu toate ca gustul lasa de dorit
4 kg de muschi in 2 saptamani nu exista, nici 4 de grasime nu sunt sigur
Pai e firma romaneasca, ai luat de la nutritech. Singurul produs bun la gust de la ei e milk & egg pro si proteinele whey.
Cine ti-a zis de faza cu 4 kg in 2 saptamani?
Si apropo, pentru muschi alimentatia e mult mai importanta decat suplimentele, ai o alimentatie corespunzatoare, gen 5-6 mese pe zi, bogate in proteine?
Nu, nu am...nu pot sa mananc atat de mult, as vrea totusi sa iau in greutate, imi poti recomanda tu ce sa mananc?
La 15 ani e greu sa cresti "rapid" in masa musculara, corpul tau nu produce suficient testosteron si hormon de crestere, dupa 20 de ani se intampla asta. o sa vezi la 21 de ani spre ex. ca pui mult mai usor muschi decat acum.
Incearca sa mananci mai mult si sa ai mese bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ) + suplimentul care l-ai cumparat, nu te afecteaza dar nici nu o sa pui cate kg vrei tu.
Pentru cresterea optima in masa musculara ai nevoie de 2 grame de proteine / kilocorp, daca tu ai 70 de kg => ai nevoie de 140 de grame pe zi. 1 portie de piept de pui de 100 de grame are cam 20 de grame, gasesti pe net tabelul cu continutul procentual de proteine al alimentelor si mananci a.i. din alimentatie + supliment sa obtii cele 2 grame / kilocorp. Si pune accent pe exercitiile pentru masa musculara, exemplu : indreptari cu haltera, tractiuni, flexii cu bara dreapta, impins la presa militara, impins de la piept, impins de la piept cu priza ingusta ( triceps ). Mai este genoflexiuni cu haltera pe umeri, dar esti prea tanar pentru un exercitiu care iti pune presiune pe coloana, poti face genoxlexiuni cu 2 gantere grele in maini sau poti sa nu faci deloc pana faci 19 ani aprox.
Incearca sa pui cacao, vanilie, ceva in shaker cand iti faci jumbo mass, poate ii mai imbunatatesti gustul.
Iti recomand site-ul culturism.ro, e un site foarte bun, uita-te la sectiunea "alimentatie", o sa vezi acolo mai detaliat, dar principiul e destul de simplu, orice plan alimentar care iti asigura 2 grame / kilocorp + nutrientii necesari ( si ceva fructe si carbohidrati, etc. ) e bun, nu exista o dieta "minune", orice dieta/regim care indeplineste acele conditii e bun
Si la picioare ce trebuie sa fac sa le am mai groase?
- genoflexiuni cu haltera pe umeri
- impins la presa
- fandari cu haltera pe umeri sau 2 gantere grele in maini
- extensii
- flexii ( pentru biceps femural )
Si nu uita de gambe, ridicari pe varfuri cu greutate
Primele 3 exercitii sunt cele mai bune pentru ce vrei tu, dar e posibil la varsta ta sa fie periculos sa faci genoflexiuni cu haltera pe umeri, asa ca eu iti recomand sa le faci pe celelalte.
Nu e nevoie sa iei proteine sau mai stiu eu ce steroizi lasa-ti corpul sa creasca normal poti incepe cu un program de antrenament pentru brate, abdomen, spate o sa iti trimit si un linc cu tot ce trebuie sa stii cand vrei sa ei in greutate
Poi trimite-mi...dar totusi as prefera niste proteine steroizi ceva...
Nu baga proteinele si steroizii in aceeasi "oala"... proteinele sunt foarte ok
Http://www.fitnessculturism.com/2012/09/fit-body-ghidul-complet-pentru.html Aici gasiti tot ce aveti nevoie pentru a arata asa cum va doriti. Fie ca sunteti incepatori, fie avansati... Acum la doar 17 lei.