| orlandOandre a întrebat:

Am 16 ani iar mama vrea sa ma oblige sa fac avort fara voia mea, ce pot face?

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dar cand l-ai conceput, a cui a fost voia?
Cu ce ai sa-l cresti daca tu inca esti la mama acasă?

| Violleta2022 a răspuns:

Dar tu esti capabila sa faci un copilas si sa-l cresti singura, fara sa ai casa, masa, mancare, servici, sot, fara nimic?

Nu uita: ai 16 anisori si esti inca minora!

| dullcat a răspuns:

Din moment ce esti minora, nu crezi ca mai intelept e sa asculti de mama ta? Niste straini nu te pot ajuta deloc in acest capitol, tot la mana ei ajungi.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru dullcat):

Dar tu nu crezi că e mai înțelept să nu-și omoare propriul copil, indiferent de ce-i spune maică-sa?
Asta da inimă de bunică!

| dullcat a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Mai intelept e sa vizitezi niste case de copii sau orfelinate din Romania si apoi sa reconsideri astfel de bazaconii.Tu ai idee cum sunt tratati acei copii? Nici mai mult nici mai putin ca animalele. Daca vrei sa le duci tu niste dulciuri sau lucrusoare le vor fura angajatele de acolo.Pentru ce sa aduci pe lume o fiinta care va fi salbaticita si tampita la propriu in astfel de institutii, ca apoi la 18 ani sa fie aruncata in strada, sa ia viata in piept si sa devina un adult nefunctional? Tu interactionezi cu astfel de persoane? Chiar recent imi spunea o doamna ca ea a crescut acolo, are 4 clase si nimeni nu o angajeaza.Foarte frumos, nu? Ultima data cand am fost la ziua cuiva, s-au minunat saracii doar pentru niste cipsuri, suc si tort. Vorbind cu un baiat, avea in ochi o privire de zici ca si-a ratat toata viata, mai ales cand am indraznit sa mentionez de facultate dupa liceu.Imi spunea cum nu ii place deloc acolo si este batut, i se fura lucruri de catre ceilalti si alte tratamente care te dezvolta 100% cat se poate de sanatos pe toate planurile. Adevarul e ca merita sa salvezi o viata numai ca sa o condamni la o viata de chin si suferinta, cu 0 privilegii, 1% sanse exact ca ceilalti si prejudecati din toate partile.

| Hyperion7 a răspuns:

Având voia să te reproduci,legal vorbind, nu prea are, pentru că e alegerea ta.
Dar gândește-te o secundă, cu ce-l crești?
Și să nu aud aberații că muncește tatăl copilului sau mai știu eu, că nu o sa meargă, crede-ma

| StoicAnalysis a răspuns:

Teoretic, legal si moral, nu e ok sa fi constrans in a face ceva. Totusi, e destul de aiurea ca ai ajuns in situatia asta in primul rand. In al doilea rand ai banii si conditiile necesare pentru a creste acel copil? Adica daca planuiesti sa intretii copilul pe spatele parintilor tai, sa stii ca e foarte josnic din partea ta. Te-ai gandit ca parintii tai tocmai de asta vor ca tu sa faci avort? Eu personal, as fi foarte revoltat sa dea mie cineva cu japca un copil pe care sa-mi cheltui banii si resursele.

| Miruna333 a răspuns:

Nu are cum, teoretic. Daca ar face asta, ti-ar incalca drepturile, nu ai cum sa ai un avort fara consimtamantul tau. Poti apela la un avocat, insa, ai 16 ani. Tot mama l-ar creste si asa mai departe. Cantareste bine situatia din toate punctele de vedere.

| Robert2526 a răspuns:

Poti sa mergi la politie si sa iti reclami mama ca te obliga sa faci avort.

Daca faci asta, o sa ajungi in grija statului, si tu si copilul.

Acum.tu decizi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu știu cum de ai rămas însărcinată dar nu prea ma surprinde nimic de când a apărut Tik Tok-ul! NU trebuie sa faci avort la primul copil, riști sa nu mai poți sa faci copii toată viața, deci încearcă sa îți convingi mama și sa îi spui ca e posibil sa nu mai poți sa ramai însărcinată, copilul da-l spre adopție, ar fi trebuit sa te informezi înainte sa te încurci cu acel băiat!

| Miruna333 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ghici cum a ramas. Nu-i o geaca, sa o poarte 9 luni si dupa sa o dea mai departe. Ce usor e cand dam sfaturi. Usor de spus, greu de facut.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Nu omorî copilul! E nevinovat! Du-l la un orfelinat dacă nu-l poți îngriji, dar nu-l ucide!

| Gigiduru007 a răspuns:

Daca castigi suficient sa te intretii singura atunci casatoreste-te cu iubitul, cresteti copilul si sa fiti sanatosi.