| ___u0ky a întrebat:

Am 16 ani, nu mă lăsa părinții să ies din casă, stau numai închisă în casă, nu am prieteni, am depresie de foarte mult timp pentru că nu pot fi și eu că ceilalți oameni să mă imprietenesc, sa fiu in om normal.

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.De ce nu te lasa parintii sa iesi din casa? Ai nevoie de insotitor? Stai intr-o zona periculoasa?

| Hyperion7 a răspuns:

Depresia nu e ceea ce acuzi tu.Depresia e mult mai grea,ce ai tu in schimb e o melancolie generată de faptul că părinții nu te lasă să ieși afară.
Înseamnă că sunt niște părinți stricți și nu prea ai ce le face pentru a-i convinge să îți dea voie afara.
Încearcă să îți faci prieteni online,poate nu se compara experiența din viața de zi cu zi cu cea din online,dar e un început și acesta.
Ei,prin strictețea lor, încearcă să te protejeze de influențele negative,dar uita că,in incercarea de a te proteja,îți fac mai mult rău și repet,nu ai ce le face sa îi convingi.
Încearcă să profiți de timpul cu tine si sa te descoperi,să îți dezvolți noi hobby-uri,noi pasiuni.
Câteodată,ca un sfat, să știi că oamenii nu sunt ceea ce par și oricât de mult ți-ai dori prieteni, să știi că nu toți îți vor și binele neapărat și poate că, in unele cazuri, e mai bine așa, sa stai departe de ei.Altii pot profita de tine, alții te pot învăța prostii, deci da.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am 16 ani nu mă lăsa părinți să ies din casă. Cum nu te lasă? Ce spun când vrei să ieși afară?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Demonstrează că pot avea încredere în tine, că nu ieși cu persoane îndoielnice și nu intri in grupuri rău famate.

| Violleta2022 a răspuns:

In cazul asta iesi cu ei, zilnic.