anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 16 ani si ma confrunt cu o nelamurire. In aproximativ o saptamana ar trebui sa-mi apara ciclul menstrual. Act sexual a avut loc acum fix o luna, si in urma cu cateva zile. Nu pot preciza daca eram sau nu in perioada ovulatiei, pentru ca am menstruatia neregulata si, pana acum, n-am dat prea multa importanta. Nu pot sa diferentiez simptomele de inainte de sarcina si inainte de ciclu, desi am citit sute de articole. In plus, azi dimineata mi-a aparut o pata maronie de dimensiune mica pe lenjerie. Din cate cazuri am citit, poate anunta o sarcina, poate fi si o urmare a chiuretajului dar si ca inainte de ciclu. De asemenea, daca reprezinta un inlocuitor al perioadei respectiva, poate insemna meno pauza. Iar eu cum am mai facut operatia pe care am precizat-o mai sus, banuiesc ca e posobil sa-mi fi eliminat posibilitatea de a avea un copil. Am dureri abdominale, ma doare spatele, in special in zona coastelor si a umerilor. Chestia e ca am lipsa de somn si sunt stresata,, iar in astfel de momente normal ca ma simt terminata, fix ca in simptomele de sarcina. Maine merg sa cumpar un test de sarcina. Am vorbit si cu mama mea, insa nu m-a lamurit cu nimic. Care-i scopul intrebarii? Vreau sa ma calmeze cineva, fiindca nici macar nu pot sa dorm stand cu chestia asta pe cap. farmacii non stop nu sunt.

4 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Te-ai dus prea departe cu gandul la chiuretaj/meno....atat timp cat nu ai facut chiuretaj si nici la varsta meno nu esti.
Atat timp cat ti-ai inceput viata sexuala, automat corpul tau sufera modificari.
Stresul joaca un rol foarte mare si da probleme la fel de mari cum ar fi.
Insomnii/ agitatie/intarzierea cm...
Daca ultimul act sexual a fost in urma cu cel putin 14 zile, poti face un test de sarcina si asa vei alunga orice suspiciune.
Pe viitor, ti-as recomanda folosirea prezervativului, te fereste si de sarcina si de bts.
O zi buna happy

| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece ciclul tau menstrual este neregulat, este imposibil sa poti prevede/prezice momentul inceperii urmatoarei menstruatii. Daca ai intretinut un act sexual in urma cu cateva zile rezultatul testului de sarcina va fi in mod clar si fara dubii incorect/invalid/gresit. Doar printr-o analiza de sange pentru determinarea hormonului de sarcina hCG poti afla daca esti sau nu gravida, insa si asta doar daca au trecut minim 10 zile de la ultimul act sexual. Ar fi absolut inutil si fara rost sa-ti irosesti banii pe teste de sarcina al caror rezultat va fi absolut sigur NEGATIV. Multa sanatate!

| Axys a răspuns:

Buna fa un tes de sarcina dupa care daca a iesit negatic insemna ca ar trebui sa mergi la un medic ginecolog.

| Axys a răspuns:

Sau poate s-a produs o schimbare in organismu-l tau sper sa fie bine cu Doamne ajuta. Si sa nu te mai stresezi ca iti faci rau singura si nu e bine.