| dyenutzadyana a întrebat:

Am 17 ani cum pot sa ma las de fumat?straight faceavand in vedere ca majoritatea colegilor fumeaza si ma cheama cu ei si nu prea pot rezista tentatiilorstraight facebig grin ceva medicamente?

Răspuns Câştigător
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Exista... medicamente, plasturi... tigari fara nicotina... guma cu nicotina... si multe altele... dar daca nu exista vointa nu vei reusi... Eu m-am lasat brusc si fara nici un "medicament"... Dar am un prieten care tot spune ca vrea sa se lase... Si-a cumparat plasturi, guma, ceai. etc... Si inca fumeaza... Succes!

10 răspunsuri:
| dani9354 a răspuns:

Da gasesti la fermacie niste medicamente. Dar trebuie sa ai vointa de fie gandeste-te ca fumatul de la aceasta varsta duce la sterilitate, boli de plamani in cel mai rau caz cancerul, slabirea, probleme digestive etc. C and ai pofta de fumat fa-ti ceva de lucru du-te si mananca o ciocolata sau danseaza incercand sa uiti de acest viciu. V a fi greu dar cu vointa proprie si cu daruire vei reusii.BAFTA

| nicky a răspuns:

Nu stiu cat de eficiente sunt pastilele dar cu multa vointa si ambitie vei reusi.

| psiholoaga a răspuns:

Daca deja iti doresti sa te lasi de fumat, pasul cel mai important e facut. Exista centre de consiliere pentru fumatori, unde se ofera si medicamente gratuit. Nu stiu daca si pentru minori, dar te interesezi. uite blogul unei prietene unde am auzit prima oara de aceste centre.
http://femeiasimpla.com/2008/07/21/cum-m-am-lasat-de-fumat-cu-zyban/
Si eu am fost intr-un grup de prieteni numai fumatori si in adolescenta a fost destul de greu sa nu ma apuc. Dar pana la urma, s-au obisnuit cu ideea ca sunt deosebita. Si sa fii deosebit nu e ceva rau, zic eu. Bafta!

| cristi a răspuns:

Cred ca in mare parte tine si de vointa si ambitia ta de a te lasa ( depinde cat de mult iti doresti asta), .ar trebui sa substitui nevoia de a fuma cu un anumit produs care te face sa uiti, de asemenea poti folosi si alte metode, pastile etc care ajuta si sunt recomandate de medic

| andreutz a răspuns:

Iti dau eu o idee daca vrei...am avut un coleg la munca care fuma de aproximativ 9 ani... a avut niste probleme la cap (dureri, nu altceva!) si a facut un tomograf...doctorul respectiv i-a zis ca trebuie operat in 2 ani, ca e destul de grav si i-a zis ca daca mai fumeaza nu mai apuca perioada pana la operatie...si atat de tare s-a speriat, incat a avut ambitia si s-a lasat...nu e o gluma, e un fapt cat se poate de real... oare nu se gaseste nimeni sa te "sperie" si pe tine putin? happy

eileen
| eileen a răspuns:

Gandeste-te ca o fata cu tigara in gura nu e ceva de vis... apoi, iti miros toate hainele a tigari, parul la fel, sa nu mai vorbesc de respiratie. Groaznic, oricata guma ai indesa... gandeste-te la toate astea. Si apoi, ce zic plamanii tai? Sunt sanatosi si bine mersi acum dar peste cativa ani o sa te apuce o tuse de o sa regreti ca nu ai renuntat mai devreme. Dupa asta, mai bine dai cei 6 lei sau cat o fi un pachet, habar n-am, pe un suc si sticksuri care sunt mai sanatoase, sau ii strangi si iti cumperi un ipod daca nu ai sau in fine, ceva folositor. Nu iti vinde sanatatea pe o tentatie.
Ca sa scapi de tigari sunt pastilele acelea gumate Nicorette si multa vointa. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vei lua niciun medicament. daca ai 17 ani nu esti dependenta, nu fumezi de cand te-ai nascut! lasa anturajul tutunului, e mai bine, mult mai bine!

| anida a răspuns:

Se gasesc la farmacie niste tigari, binenteles ca nu contin nicotina, daca chiar nu te poti lasa si nu rezisti tentatiei incerca cu ele cand te cheama colegii(tragi o tigara din asta)eu te inteleg sunt fumatoare si nu ma pot lasa nicicum de ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am 18 ani si fumez de la 10 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cele mai bune sunt tigarile fara nicotina...parerea meathinking eu m-am lasat cu ajutorul lor...incearca-le...n-a fost nevoie de nimic altceva... a da...si sa bei foarte multa apa...cat mai multa...asta n-o spun numai eu o spun si doctoriibig grin...mult succes