| DoriB20 a întrebat:

Am 17 ani si sunt foarte matura pentru varsta mea.Pana acum am luat decizii bune si ma bazez pe faptul ca cunosc omul..adica: stiu ce fel de om esti chiar dupa o doscutie si mereu s-a dovedit sa fie adevarat.Asa.Trec printr-o perioada grea deoarece propria mea mama m-a amenintat sa nu mai stau cu prietena mea cea mai buna(e sufletul meu,o iubesc enorm, vad cate face pentru mine) pentru ca NU II PLACE EI.De ce? Este de religie protestanta, eu sunt ortodoxa iar mama condisera ca "pocaitii" sunt rai.Nu neg.Dar nu ea,nu, prietena mea e ca o sora pentru mine.Gandim la fel,simtim la fel, ca in piesa aia.Mama imi zice ca nu imi dau seama ce zgarcita e ca doar asa sunt toti "pocaitii" astia.Cum sa fie zgarcita cand imi cumpara ce vreau la orice ora fara sa pretinda nimic de la mine.

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

E clar ca are deja o impresie fata de persoanele de alte religii, si sa o convingi din vorbe ca se inseala este imposibil.
Ce ai putea tu ar fi sa-i arati cand te-a ajutat dar sa o faci subtil gen cand incepe scoala spui ca trebuia sa dai si tu bani pentru niste carti si era ultima zi iar tu nu aveai suficienti bani si ea te-a imprumutat.
Cumva sa-i spui ca se inseala, dar discret sa nu para ca-i spui ca se inseala, sau cel putin sa nu-si dea seama pe moment, sa o faci asa incat sa para ca "te-a salvat" si ca tu doar ii povestesti asta.
Sau in cel mai rau caz, spui ca ea si faci ca tine, spui ca nu mai stai cu ea si ca te intalnesti cu alte prietene si tu te vezi cu ea.

Ps: Poti cunoaste omul foarte bine, dar asta nu e o garantie ca-ti ascunde ceva sau ca nu te-ar "vinde" daca e cazul.

6 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Parintii sunt si ei oameni, iar oamenii maturi pot si ei gresi: nu uita insa ca intotdeauna parintii te iubesc si iti vor binele.

| T0T a răspuns:

Maica-ta e inchisa la minte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Maica-ta habar nu are ce e cu ea,sa mai citeasca o carte, si o zis fara rautate big grin
Daca erai "foarte matura" nu intrebai asta.
E viata ta, EVIDENT, ca tu iti alegi prietenii, nu mamicuta ta.

PS: POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În practicile creștine) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. ♦ Tranz. fact. A face pe cineva să-și mărturisească păcatele sau greșelile și să se căiască de ele. 2. A deveni adept al anumitor secte religioase creștine. – Din sl. pokajati sen.

Sursa : https://dexonline.ro/definitie/pocait

Daca nu are bani de carte mama ta, sugereaza-i sa intre pe site-ul de mai sus, poate mai invata cuvinte noi.
(Si nu, nu sunt pocait, doar nu-mi plac ignorantii ).

PSS :IGNORÁNT, -Ă, ignoranți, -te, adj., s. m. și f. (Om) incult, fără cunoștințe elementare; neștiutor. – Din fr. ignorant.

Sursa : https://dexonline.ro/definitie/ignorant

Face minuni site-ul asta, ti-l dau pentru ca ai zis ca ai zis ca "Nu neg" cand n-aveai idee ce inseamna una si alta, deci ai fost de acord cu mama ta. laughing

| Printesa10TM a răspuns:

La varsta ta, poti sa iti alegi singura prietenii, nu trebuie sa iti spuna mama cu cine ai voie si cu cine nu chiar daca o respecti.

| Nomoreregretstb a răspuns:

Incearca sa o aduci la tine si fa-le sa se cunoasca reciproc, poate mama ta isi va da seama ca aparentele inseala.

| DoriB20 explică:

Asa ai intrebarea pe care, aparent, am uitat sa o pun ar fi:Cine credeti ca are dreptate? Pe cine sa aleg? sau..cum sa o fac pe mama sa inteleaga naibii cat de mult inseamna fata aia pentru mine?