Stii tu cum e, unde banul e, prietenii cresc. Inseamna ca ai o situatie financiara f. buna daca de ziua ta ti s-a daruit un Opel iar cei de langa tine stiu asta si incearca sa se dea pe langa tine. Astea sunt simplele sugative. E foarte usor. Ori ii pui sa cotizeze la benzina, mentionand faptul ca masina ti-a fost data dar trebuie s-o ingrijesti singur( sa vezi ce rapid se imprastie cand o sa auda ca trebuie sa scoata din buzunar), ori le spui simplu ca tatal tau ti-a comunicat faptul ca ti-a luat masina tie, si nu cartierului sau scolii. Lasa-i sa rada la inceput si sa spuna ca esti baiatul lui taticu', ca esti tinut in lesa. O sa faca asta din frustari. Dar vei scapa de acest beneficiu adus lor si vei avea pace. Oricum, mai tarziu tot ei se vor ruga sa-i iei cu tine cand au nevoie urgenta. Fara jigniri, nu-si au rostul. Tu ai o viata personala, masina ta nu e de serviciu si nu e nici microbuzul liceului.
In viata sunt situatii cand lucrurile trebuie spuse pe fata. Chiar daca pare jignitor. Dar daca ei nu-s prieteni de la inceput si profita de-un lucru, trebuie sa le arati ca nu esti o carpa. Nu fa insa diferente. Nu te lauda ca ai masina, ca te deplasezi rapid. Nu-i fa sa se simta inferiori. Fii echilibrat in tot si vezi-ti de treaba ta.
pe. s.- ai grija ca dupa mesajul asta vei fi imbacsit cu mesaje de la fetele de pe TPU
Incearca sa pleci mai dimineata de acasa, la terminarea orelor poti sa le spui ca mergi la o ruda ca ai treaba si nu stii cat stai. Poti deasemeni sa le spui ca mergi sa te intalnesti cu o fata si nu poti sa ii ei cu tine.
Daca doresti sa eviti invidia colegilor tai(sau ma rog invidia transformata in "Lasa ma ca asta are..."), te-as sfatui sa nu mai folosesti masina pentru mersul la scoala, chiar daca nu stai asa de aproape(pana la urma stai in orasul in care ai scoala, nu in altul vecin sau intr-un sat de prin apropiere, si nu cred ca este o crima sa mergi pe jos sau cu un mijloc de transport in comun). De asemenea ai putea sa folosesti masina rational, doar pentru scopuri urgente sau personale(sa duci o fata la plimbare sau mai stiu si eu ce etc ). Procedand astfel te asigur ca nu va mai profita nimeni de bunul tau
Eu una sunt mai directa, le-as spune ca pot sa ii mai iau atunci cand au neaparata nevoie, urgenta, ca nu im place sa fiu asa Rea, dar atat, ca nici eu nu i-as lasa sa profite de mine, nici macar nu sunt prieteni, ca poate mai am si eu treaba sau vreau sa ma duc undeva, sau sa ma intalnesc cu cineva, sau/si cum zice si Luchass, cu scuzele