Cei care practica wicca sunt politeisti si pagani (cred in mai multi zei, nu in Dumnezeu) si cred in reincarnare, lucruri care nu sunt compatibile cu credinta ortodoxa. Ai putea sa-i dai sa citeasca de pe site-ul sfaturiortodoxe.ro mai multe categorii:
http://sfaturiortodoxe.ro/_magie. htm
http://sfaturiortodoxe.ro/_credinta. htm
Si ar fi bine sa mearga la biserica sa vorbeasca cu un parinte despre ceea ce face si cat mai repede, pana nu va fi prea acaparata de practicile astea. Numai bine!
Am auzit de wicca... dar nu şi de persoane care practică aşa ceva.
păi e democraţie şi fiecare îşi poate alege religia... dacă ea vrea să fie wicca, nu'i pune beţe în roată, e alegerea ei .
Fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea sa faca in viata, daca ea a ales asta, las-o sa faca ce vrea sa faca.
@zorialbi
Pagan nu este omul care nu crede in dumnezeu.
Termenul pagan era atribuit in antichitate oamenilor din zonele rurale, taranilor. O mare parte din acestia, deoarece nu dispuneau de biserici in sate, si-au creat propriile religii. Oamenii din zonele urbane, din asa-zisele orase, care erau credinciosi, au schimbat sensul acestui termen ( pagan ), nu ii mai considerau pagani pe tarani ci pe cei ce nu credeau in zeitatea pe care si ei o venerau. Acum tot asa a ramas, pagan = necredicios. Termenul este folosit cu sens impropriu, dar nimanui nu ii pasa.
@wicca:
pagan este cel ce nu crede in Dumnezeu. zorialbi are dreptate, un wiccan este pagan pentru ca nu este crestin. iar oamenii de la sate nu si-au creat propriile religii, este vorba despre supravietuirea religiilor pre-crestine. asta se si presupune ca este Wicca, nu-i asa? nu ceva creat din lipsa bisericilor, ci o forma religioasa pre-crestina. cel putin asa sustinea Margaret Murray, iar dupa cite stiu toata Wicca este bazata pe ideea asta, nu numai curentele principale.
Studiaza si practica tu mai intai crestinismul ortodox si vei putea fi in masura sa-i dai un raspuns.
Crestinismul si Wicca sunt incompatibile.
Ori esti cu Hristos ori esti impotriva Lui (adica te aliezi cu satana prin orice tip de practica magica sau vrajitoreasca).
Daca vrei sa studiezi despre religia dragostei (crestinismul) iti recomand sa citesti Noul Testament (intreg) si sa i-l dai si ei sa-l citeasca.