| dragutza a întrebat:

Am cu adevarat nevoie de voicrying nu gasesc un referat cu magneziu.asa mai normal...la unele site-uri ma punesa-mi fac cont, sa platesc si tot asa! vreau si eu un site cu referat despre magneziu multumesc frumos imi trebuie pana maine, maine trebuie sa-l prezint

2 răspunsuri:
| Name_3685 a răspuns:

Despre magneziu
Magneziul este un mineral ce actioneaza ca un factor de crestere; este tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv si tranchilizant, drenor hepatic, antiseptic intern si extern, esential pentru celula vie, anticolesterolic si anti-aterosclerotic, mentinand constanta si concentratia calciului din sange etc.

Magneziul are urmatoarele proprietati:

◦are rol in formarea dintilor si a oaselor;
◦alaturi de calciu si fosfor, ia parte la controlul excitabilitatii;
◦are si rol plastic important, reprezentand unul dintre principalii constituenti ai scheletului si dintilor;
◦regleaza echilibrul calcic;
◦ajuta la buna functionare a muschilor cardiaci si a creierului;
◦intareste reactiile de aparare a organismului la infectii;
◦intarzie imbatranirea si atenueaza durerile provocate de senilitate;
◦activeaza sistemul neuromuscular;
◦regleaza temperatura corpului;
◦inlesneste metabolizarea vitaminei C, ca si a calciului, fosforului, potasiului si sodiului;
◦preintampina atacurile de cord;
◦mentine starea de sanatate a dintilor;
◦impiedica depunerile de calciu, ca si formarea de calculi biliari si renali;
◦contribuie la reglarea a nu mai putin de 300 de functii enzimatice etc.
Magneziul este indicat in caz de imbatranire a tesuturilor, in astenii, tuberculoza, casexie, nevrite si polinevrite, tulburari digestive, in afectiuni respiratorii, alergii, constipatii, guta, artroza, stres, boli mintale, epilepsie, hipercolesterolemie, litiaza renala, colici abdominale si colici renale, carii dentare, afectiuni ulceroase, insomnii rebele, aritmii cardiace si infarct miocardic etc.

Carenta de magneziu
se manifesta prin spasmofilie, hiper-emotivitate, senzatia lipsei de aer, dureri de cap, tremuraturi, ameteli, insomnii, crampe musculare, furnicaturi si amorteli ale extremitatilor, oboseala a ochilor, palpitatii, dischinezie biliara, colici abdominale, fragilitate a unghiilor, parului si dintilor, stari depresive si stari isterice, decalcifieri ale oaselor, agravarea reumatismului degenerativ, diferite reactii alergice, diminuarea capacitatii de aparare antiinfectioasa a organismului, crize de tetanie, rinite persistente, oboseala corzilor vocale, favorizarea instalarii hipercolesterolemiei si a aterosclerozei etc.

Corpul uman contine, in medie, 25 grame de magneziu. Nevoile zilnice in acest mineral sunt apreciate la 300 mg, indiferent de sexul individului. In perioadele de sarcina si de alaptare, acest necesar poate creste pana la 355-450 mg. In primul an de viata, nevoile de magneziu sunt de 40-70 mg/zi si cresc progresiv, de la 100 mg la sfarsitul primului an, pana la 250 g la 10 ani.

funda?smug