| And1999 a întrebat:

Am de facut un proiect la fizica. Despre ce as putea sa fac? Un raspuns cat mai rapid kiss

Răspuns Câştigător
| MihaiGe a răspuns:

Un model! 1. Raport la fizică Tema: Sistemul Solar
2. Sistemul Solar Sistemul solar este alcătuit din Soare şi ansamblul de corpuri cereşti legate de acesta prin forţa gravitaţională: cele noua planete, cei 162 de sateliţi naturali ai acestora, trei planete pitice, şi alte corpuri mai mici (care includ asteroizi, meteoriţi, comete, praf, obiectele centurii Kuiper etc.). În centru se află Soarele, iar celelalte astre orbitează în general în jurul acestuia. Pluto a fost considerată cea de-a noua planetă a sistemului solar, până când International Astronomical Union i-a schimbat statutul, pe 24 august 2006, din planetă în planetă pitică (planetă dwarf). Sistemul solarÎn sens general, o stea împreună cu alte obiecte cereşti ce gravitează în jurul său se numeşte sistem stelar, termenul de solar referindu-se strict la steaua numită Soare (din lat. Sol).
3. Contextul galactic În cadrul galaxiei noastre, Calea Lactee, sistemul solar se află pe unul din braţele exterioare, numit Braţul Orion sau „pintenul local", într-o regiune cu o densitate de materie relativ mică, lucru care se presupune că a avut efecte benefice asupra posibilităţii apariţiei vieţii pe Pământ. Soarele împreună cu întregul sistem solar se află într-o mişcare de revoluţie în jurul centrului galaxiei, aflat la o distanţă de 25.000 - 28.000 ani-lumină (aproximativ jumătate din raza galaxiei), cu o perioadă de revoluţie de aproximativ 225-250 milioane de ani (anul galactic al sistemului solar). Viteza de deplasare pe această orbită circulară este de aproximativ 220 km/s, iar direcţia este orientată spre poziţia actuală a stelei Vega. În imediata apropiere se află sistemul de trei stele Alfa Centauri (din constelaţia Centaurus ), compus dintr-o pereche de stele (Alfa Centauri A şi B) asemănătoare Soarelui, în jurul cărora gravitează la o distanţă de 0, 2 ani-lumină pitica roşie Alfa Centauri C, de o luminozitate relativ mică. Aceasta din urmă este steaua cea mai apropiată de Soare, la o distanţă de 4, 24 ani-lumină, motiv pentru care mai este numită „Proxima Centauri". În continuare în ordinea distanţei se găsesc: Steaua lui Bernard: 6 ani-lumină Wolf 359: 7, 8 ani-lumină Lalande 21185: 8, 3 ani-lumină Sirius : 8, 6 ani-lumină UV Ceti: 8, 7 ani-lumină Ross 154: 9, 7 ani-lumină.

4 răspunsuri:
| Rebe97 a răspuns:

Forta de frecare laughing ( penultima lectie care mi - a predat- o profu` ), Alternatorul ecc... fa si tu despre lectia de ziwinking!

| DudyyGreen a răspuns:

Ce zici despre lectia de zi? Despre ce este?

| And1999 explică (pentru DudyyGreen):

Am nevoie de o tema interesanta(care nu am studiat-o in clasa ), nu despre lectia de zi big grin.

| DudyyGreen a răspuns (pentru And1999):

Microscopul thinking