anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am depresie si nu am motivatie deloc, mereu stau si pierd timpul, as face multe dar nu pot si nu stiu cu ce sa incep.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ca nu ai pierdut destul de mult in viata, daca continui sa te complaci in situatia asta.
Va veni un moment cand vei realiza ca statul si pierdutul timpului, nu ajuta cu nimic, dimpotriva, te scufunda si te pune intr-o lumina total nefavorabila.
Este dovedit ca, depresia si anxietatea sunt generate de lipsa a doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina, care se produc NUMAI CAND DORMIM intre orele 10 si 2 noaptea.
Daca obisnuiesti sa nu dormi intre aceste ore, pe termen lung, ajungi sa ai dureri de cap, ameteli, depresii, stari de panica si anxietate, paranoia, schitofrenie, ajungand sa-ti afectezi neurologic creierul si sa ai probleme psihice
Totul se poate reversa odata cu schimbatul orelor de dormit, cand culcarea trebuie sa fie la 10, cel mai tarziu, dormind 8-9 ore pe noapte.
Odata schimbat procesul de dormit, vei observa dupa 1-2 saptamani, imbunatatiri in energia, concentratia si apatia in care esti acum. Depresia si anxietatea dispar si reapare voia buna.
Depinde doar de tine sa vrei sa faci ceva in viata asta, sau sa ajungi o leguma, care se izoleaza in casa, sa-si vada de depresia si problemele psihice, cu care va incepe sa se confrunte tot mai mult, pe zi ce trece.

| Ioanafreeyourmind1995 a răspuns (pentru Violleta2022):

Poate vrei sa zici GABA in loc de melatonina; adica acidul gama amino butiric in anxietate si atac Nicidecum melatonina. Melatonina este un hormon secretat de epifiza care are rol in producerea somnului. Da, dezechilibrele somnului au legatura cu depresia si anxietatea, dar principalii neurotransmitatori implicati in aceste tulburari sunt serotonina, noradrenalina, dopamina si GABA. Cum ai ajuns tu la concluzia ca lipsa somnului in acel interval orar duce in timp la schizofrenie si paranoia? laughing ca n-am mai auzit asa ceva. Ce studiu atesta asta? Cel mai important este sa te odihnesti 7-8 ore pe noapte, nu musai in intervalul 10-2. Fiecare om are bioritmul sau si atat timp cat are energie pentru a-si desfasura activitatile, nu este nimic grav in asta cum spui tu. Nu mai speria lumea! Btw, sunt studenta la medicina, deci nu vorbesc chiar in necunostinta de cauza.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ioanafreeyourmind1995):

NU! Nu vorbesc de GABA aici, ci chiar de SEROTONINA si MELATONINA, cei doi hormni care se produc natural, numai cand dormim intre orele 10 si 2 noaptea.
Nu eu am ajuns la concluzia asta ci oamenii de stiinta care au facut studiul.
Te sfatuiesc totusi, sa nu mai intervii in subicetle pe care nu le cunosti si nu ai habar despre ce se vorbeste.
Cat priveste minciuna ta ca esti studenta la medicina, este chiar gogonata, ca te-ai facut de rusine, nefiind capabila sa stii, nici cele maibanale lucruri despre ciclul menstrual si abstineta sexuala. Dupa cum raspunzi, banuiesc ca ai 15-16 ani si pretinzi ca ai mai mult. Uite aici, ca sa-ti aduc aminte de intrebarea rusinoasa:
https://www.tpu.ro/......rioada-de/

| Violleta2022 a răspuns:

Cititi aici despre SEROTONINA si MELATONINA, cand se produc si ce impact au asupra creierului si organismului daca nu se mai produc din cauza lipsei somnului, din prima parte a noptii.
Asta ca sa vada si pretinsa studenta la medicina (Ioanafreeyourmind1995), ce lectie importanta a pierdut.
https://www.romedic.ro/hormonii-fericirii-0P32657

https://anatomie.romedic.ro/serotonina

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Învinge depresia, de Robert L. Leahy. În librării.

| Andreeush a răspuns:

Ce vârstă ai?

| Donsavas a răspuns:

Depresia este o boala si se trateaza! Mergi la psihiatru!

| Gofigi a răspuns:

Încearcă să ieși din casă mai mult

| Anca32 a răspuns:

Nu exista nu pot numai nu vreau pentru ca omul este reflexia propriilor gânduri. Motivația e în tine, dacă vrei o motivație bună e aceea ca viata este scurta și trebuie sa faci tot ce poți ca să ți fie bine

| Ioanafreeyourmind1995 a răspuns:

Iti recomand sa te duci mai intai la un psihoterapeut. Daca simti ca nu poti sa iesi totusi din acea stare, pe care o inteleg foarte bine, du-te la psihiatru pentru tratament. Te va ajuta mult. Sanatate!