| Ch0co a întrebat:

Am impresia ca nu sunt bun la nimic. La scoala nu invat bine, la sporturi nu ma pricep, de cantat sunt afon, de jucat in piese de teatru sunt emotiv, de desenat desenez de parca am doua maini de stanga, de gatit nu stiu sa gatesc, si tot asa. Ce o sa fac eu in viata asta daca inca nu mi-am gasit talentul? Mai am 2 ani si fac 18 ani, ceea ce inseamna ca nu mai e mult pana o sa devin un adult cu responsabilitati si o sa trebuiasca sa ma angajez undeva. Dar unde? Nu ma pricep la nimic. Nu am talent in niciun domeniu.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

E doar frica de a iesi din zona de confort,isi este frica sa incerci ceva nou si uite asa ajungi la concluzi de astea, ceva isi place sa faci, urmeaza pasiunea respectiva, fa banii din ceea ce cunosti, imi amintesc un filosof care spunea cunostinte trebuie valorificate, vezi un doc despre scopul vieti http://istoria-universului-2020.blogspot.com/2018/06/scopul-vietii.html

| Freya1 a răspuns:

De aceia faci o scoala, niste cursuri si exista si locuri de munca fara experienta sau calificare ca sa inveti.
Nu iti face griji acum ca nu ti-ai gasit drumul, ca ai timp.Mergi si munceste ceva part time, imparte pliante, asaza marfa ca sa iti ocupi timpul sa castigi bani si sa iti limpezesti mintea.Iti va da speranta pe viitor.
Nu trebuie sa ajungi cantaret sau fotbalist ca sa fi realizat in viata.Mai sunt si oameni simpli ce traiesc decent.

| RainmakerX a răspuns:

Nu conteaza ca nu ai vreun talent.
Conteaza sa fii pasionat de ceva.
Care este pasiunea ta?
Gandeste-te la asta si actioneaza, chiar daca nu ai talent.

| PrintesaGumitaa a răspuns:

Poti invata orice, exersand. Dar cine spune ca trebuie ca trebuie sa fi bun la ceva? Atat timp cat tie iti place si o faci din placere e tot ce conteaza.
Multi oameni iti schimba/descopera noi hobiuri odata cu inaintarea in varsta.
Pentru a te angaja undeva nu iti trebuie talent.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce cauti cel mai des pe google/Youtube? sau despre ce te informezi pe internet, mai bine zis

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pare ca nu ai incercat programare. Blogging. Gaming pe YouTube si Dtube (de pe ambele castigi $$$). In plus, ce ai enumerat tu cere un efort imens. Cat efort ai depus? Mai mult decat Ronaldo la fotbal? Nu prea pare. Ai incercat sa transcrii lectiile de mai multe ori? Asa a fost dovedit stiintific ca poti invata mai bine. Cu desenatul, ai incercat sa copiezi in creion diverse? Nu? Asa credeam si eu ca-s prost la desen, dar s-a dovedit contrariul. Despre cantat. Chiar crezi ca se mai canta din gura? Poti invata sa faci muzica electronica. Nu pare dubstep sau trap, EDM in general, sa aiba voce. Ai o groaza de incercat...

| IoanaRoman09 a răspuns:

Ai rabdare. Avem cate ceva in comun : )). Oricum acum la 16 ani totul ti se pare imposibil si te gandesti la viitorul tau... ceea ce e bine. Poate gresesti cautandu-ti vocatia...las-o pe ea sa te gaseasca pe tine.

| anamaria82726 a răspuns:

Pai stii care-i faza...nu vreau sa fiu rea, voi fi sincera. Esti lenes. Nu toate din acestea sunt de la natura. Trebuie sa inveti la scoala. Daca nu inveti, cum vrei sa fii bun? Eu am inceput sa fac mancare pe la 13 ani. Nici asta nu e greu...mai invarte-te pe la bucatarie cand face mama ta mancare si inveti. Ca sa fii bun la sport, trebuie sa ai conditie fizica. Cum vrei conditie fara muca? Trebuie sa te antrenezi etcccc

| Deuteronomul a răspuns:

Spui ca nu esti bun la sport, banuiesc ca te referi la sporturi de echipa(basket, fotbal etc.), dar sa stii ca sunt si sporturi ca innotul si alergatul, unde nu ai nevoie decat de membre. De asta te duci, ca sa te antrenezi. La fel si cu desenul. Daca chiar te pasioneaza poti cauta tutoriale pe YouTube, exista o infinitate(Draw with Jazza, markcrilley, Kienan Lafferty, mikeymegamega si asa mai departe). Eu asa am procedat si pot spune ca acum desenez mai mult decat bine. Pentru muzica nu ai nevoie neaparat de voce, poti incerca un instrument muzical. Daca pianul si chitara ti se par prea grele, poti incepe cu muzicuta(harmonica) sau ukulele(o chitara mult mai mica, dar cu 4 corzi), sau poti sa iti descarci pe calculator un program de compus muzica(FL Studio). Gatitul nu necesita `talent`, pur si simplu inveti prosteste niste metode/retete si incerci pana iti iese. Daca vrei sa aprofundezi orice subiect stiintific, sau nu poti fi atent la scoala, incearca sa te uiti la Crash Course pe YouTube. Au sute de cursuri explicate la nivelul cel mai elementar. Iti garantez ca vei avea nenumarate momente de `ahaaa` daca te apuci sa le vizionezi. Talentul este un concept pe care l-au inventat cei care nu se descurcau la anumite lucruri ca sa se simta mai bine si sa se complaca in situatia lor. Nu te lasa amagit. Sper sa gasesti ceva ce iti place, toate cele bune!