Pe masura ce te maturizezi, imbatranesti, timpul pare ca trece mai repede. Toti trecem prin situatia asta si de mii de ani. Asadar nu e nimic acut sau recent.
In 2012, 0?
vorbesti prostii.
Si nu are cum sa se fi micsorat ziua deoarece s-ar fi dat naibi ceasurile.
Si aici nu vorbesc de ceasul tau de la mana, sau de pe birou, ci la ceasurile atomice, care se decaleaza cu o secunda la vreo 17. 000. 000 ani.
E imposibil ca acel ceas sa-si fie influentat de rotatiile pamantului, asa ca daca era adevarat ceea ce zici tu, se stia de mult asta...
Credeam ca doar mie mi se intampla...cred ca in mare parte mi se intampla din cauza scoli, dar in rest astea sunt orele nu am ce sa le fac
Sincer sa fiu nu prea cred in 2012 va fi sfarsitul lumii(sunt sigur)oricum stii cum se spune:Cand te distrezi timpul trece repede!
Definirea timpului este una dintre cele mai dificile sarcini, nu numai din punct de vedere filozofic sau psihologic, dar şi fizic. Timpul este una dintre dimensiunile din Univers, diferită de dimensiunile spaţiale prin aceea că el ordonează evenimentele într-o succesiune ireversibilă. Timpul e o noţiune primară (care nu se defineşte, ci se percepe prin simţuri), şi corelată cu cea de eveniment. Percepţia este cea care sesizează ordinea evenimentelor. Durata de timp scursă între două evenimente poate fi definită pe baza unei mişcări uniforme (de exemplu, deplasarea luminii între două oglinzi paralele, rotirea Pământului) sau a unui fenomen repetitiv (oscilaţia unui pendul gravitaţional, a unui pendul elastic, etc). Prin această metodă se poate defini doar timpul pentru punctul din spaţiu în care este plasat instrumentul de măsură (ceasul). Pentru alte puncte din spaţiu este necesar să se stabilească mai întâi noţiunea de "simultaneitate la distanţă" — un criteriu după care să se poată declara dacă două evenimente ce au loc în puncte diferite din spaţiu sunt simultane sau nu.
Einstein a putut demonstra cu ajutorul a 2 ceasuri atomice, sincronizate perfect, faptul că timpul trece diferit când ceasul se află în stare de repaus, decât când acesta se află în stare de mișcare, cu o anumita viteză.
Așadar pot apărea "îngustări" ale dimensiunii temporale în univers, însă aceasta ar modifica absolut tot, inclusiv percepția umana asupra trecerii timpului, aşa că ideea cum că 24 de ore se simt ca fiind 16 e o chestie cam ilogica. Da, într-adevăr, 24 de ore ar fi putut deveni 16 în urma modificării dimensiunii temporale din cauza unor magnetisme din univers foarte puternice, însă un om nu va putea sesiza lucrul ăsta prin percepție. Îți dai seama că dacă ar fi cum spui tu, asta ar implica să trebuiască să țin la fiert ouăle 5 minute în loc de 3, pentru a putea fi fierte cum trebuie. , sau invers?! calculez mai târziu...
Poate ca unii zic ca sunt foarte naiva. dar eu cared.eu ma uit cum trec zilele nici nu observ.nu degeaba se spune viata este skurta.cared in tot ce se spune dar nu ar trebuie.trebuie sa traim si atunci vom vedea.
crysstyann întreabă: