Ti-o spun din experienta ca in astfel de situatii cel mai simplu este sa negi totul! Sa ii minti in fata altfel spus. Pari cat mai natural si relaxat fiindca tu stii ca nu ai facut nimic! (ma rog, asta trebuie sa "gandesti") Dar daca zici ca parintii tai sunt chiar asa de rai s-ar putea sa aiba mai multa incredere in altii decat in tine. Cand te duci acasa incearca sa fii cu cineva (probabil nu vor incepe sa te certe chiar in fata altei persoane macar pentru "reputatia" lor!) si incearca sa eviti pe cat posibil aceasta discutie. (insa nu exagera pentru ca dai de banuit altfel) In momentul in care incepe sa te ia la intrebari poate la inceput poti sa pari putin speriat "despre ce e vorba aici?! Este o gluma?! Va bateti joc de mine?!" Iar mai apoi te "calmezi" si o iei ca pe o "gluma" poti si sa surazi daca nu e prea mult.
Iti urez muult succes pentru ca stiu prin ce treci si sunt sigur ca nu e cea mai usoara treaba! :-s
Poti face pe prostul/proasta si neaga totul (de exemplu: "Chiar credeti ca eu as face asa ceva? Stiti bine ca numai cand simt miros de tigara mi se face rau si incep sa tusesc.Probabil gardianului i s-a parut sau m-a confundat sau pur si simplu nu are ce face.Pe cine credeti: pe mine sau pe gardian? Stiti bine ca nu as face asta niciodata)
Fi cat mai natural/a si incearca sa nu te emotionezi.
"Cum adica n-are viata"? Nu prea inteleg.
Mr stiu ca pustii de 13-14 vor sa se dea mari ca fumeaza si etc.
Acest lucru e stupid, daca ma intrebi pe mine.
Pai pe la 20 de ani, ce-o sa faci? iti poti sapa deja groapa.
Cat despre "problema " ta, fa tot posibilul, roag-o pe mama prietenului tau sa nu le zica parintilor tai, caci se vor supara rau si promite`i solemn ca nu vei mai apuca de fumat.mr cel putin pana mai cresti.
Sunt multe activitati pe care poti sa le practiciti si poti parea la fel de cool, dar fiecare cu viata lui.
Bafta totusi!
Atunci,ia-o inaintea mamei prietenului tau si spune-le alor tai ca ai incercat sa vezi si tu cum e, ca iti pare rau, nu se va mai repeta. chestii de genul asta.nu o sa te bata mai, calm. :* funda?
Îi poţi inventa ceva că nu este adevărat.
Sau pur şi simplu spui că erai foarte curioasă. Şi nu are rost să mă bateţi sau să îmi faceţi rău deoarece nu mai fac asta niciodată, doar din curiozitate am făcut!
Dai inainte fara frica! Si eu am tot 13 ani. Daca afla le spui si tu voi va luati dupa prostu ala de gardian? fuma prietenu ala al meu nu a vazut el bine eu nu fumez...etc Bafta
Negi si gata. daca parinti tai au incredere in tine pe tine te vor crede nu pe gardian.si inca ceva: ai grija pe unde mai fumezi sa nu te mai vada cineva.